2334
LED verlichting in de keuken
Gepubliceerd: 23-05-2016 Laatste update: 08-12-2017

Iedereen weet wel dat LED verlichting energiezuinig is en vele malen langer mee gaat dan andere vormen van verlichting. Maar wist je dat LED verlichting ook sfeervol kan zijn? Zo kan LED verlichting ervoor zorgen dan je keuken een moderne look krijgt. We vertellen je graag wat LED verlichting met je keuken kan doen. 

 

Verlichting in het plafond
De meeste keukens zijn voorzien van verlichting in of aan het plafond. Dit kunnen eenvoudige plafondlampen zijn, maar kunnen ook geïntegreerde spotjes zijn. Een LED spotje is niet alleen energiezuiniger dan een halogeen variant, maar gaat ook nog eens vele malen langer mee. Daarnaast zijn er tal van LED spots te krijgen welke in kleur te verstellen zijn. Vaak kan dit door gebruik te maken van een app op een smartphone of tablet. Dit zorgt ervoor dat de keuken verschillende belichting kan hebben voor verschillende gelegenheden.

LED strips in de keuken
Een andere vorm van LED lampen zijn led strips. Dit zijn lange stroken met LEDjes. Vaak zijn de stroken flexibel waardoor ze gemakkelijk op allerlei plaatsen te installeren zijn. De strips zijn goed weg te werken en geven dan ook vaak indirect licht. Zo zouden de strips onder andere onder de keukenkastjes geplaatst kunnen worden. Maar ook net boven de plinten is mogelijk, waardoor de keuken als het ware lijkt te zweven. Al met al een oplossing voor vele vormen van verlichting.

Spotjes in de keukenkastjes
Naast spotjes in het plafond, is het ook mogelijk om LED spotjes in de keukenkastjes te verwerken. De spotjes worden een stuk minder warm dan traditionele spotjes, waardoor dit relatief makkelijk en veilig te realiseren is. De spotjes zorgen met name voor een goede verlichting onder de keukenkastjes, wat handig is wanneer er op het werkblad gewerktk wordt.

Zelf LED-verlichting installeren
Het installeren van LED verlichting kan eenvoudig zijn. Het vervangen van spotjes of plaatsen van strips kan in de meeste gevallen zelf. Ben je wat minder handig of wil je je keuken compleet laten renoveren? Dan is het aan te bevelen om een professional in te schakelen.

Wonenonline