Hotpoint introduceert een serie stijlvolle Luce-gaskookplaten met Direct Flame-technologie. Dankzij deze revolutionaire technologie kook je tot twintig procent sneller dan met een traditionele brander van hetzelfde vermogen. Daarnaast zijn de kookplaten zeer energiezuinig. De Luce-gaskookplaten beschikken bovendien over een elegant design en zijn daarmee een ware verrijking voor je keuken. De gaskookplaten maken onderdeel uit van een complete Luce-keukeninbouwserie.

De Luce-gaskookplaten hebben vlakke branders uit één stuk. Dankzij de Direct Flame-technologie €Ãƒï¿½Ã‚¯Ã�¿Ã�½ exclusief gepatenteerd door Indesit Company €Ãƒï¿½Ã‚¯Ã�¿Ã�½ zijn gerechten gelijkmatiger te verwarmen. Dit komt door de honderden kleine gaatjes die in de vlakke branders zitten. Dankzij deze gelijkmatige verdeling kookt de inhoud van een pan tot twintig procent sneller. Dit bespaart tot 22 procent aan energie. Het is niet voor niets dat de gaskookplaten een Ecotech-label hebben: een garantie dat ze goed zijn voor het milieu.

Dankzij een praktisch en stijlvol design zijn de gaskookplaten een modern kunstwerk in je keuken. Daarnaast ontbreken kieren volledig op het functionele en vlakke ontwerp van de plaat. Dit vereenvoudigt het schoonmaken en zorgt ervoor dat vuil zich niet ophoopt. De branders bestaan elk uit één stuk en zijn apart van elkaar af te wassen, ook in de vaatwasmachine. De gietijzeren pandragers bieden voldoende stabiliteit om elk soort pan te dragen.

"Gezinnen hebben het druk en er is vaak weinig tijd om te koken. Toch wil je graag snel een verantwoorde maaltijd op tafel zetten. De Luce-gaskookplaten zijn hiervoor een perfecte oplossing", zegt Bas van Eijsden, Marketing Manager bij Indesit Nederland. "Dankzij de Direct Flame-technologie verkort je de kooktijd aanzienlijk, terwijl de kwaliteit van het eten bewaard blijft. Dat de serie gaskookplaten daarnaast zeer energiezuinig is, past helemaal in deze tijd van duurzaamheid. We zijn dan ook zeer trots dat ze Ecotech-gecertificeerd zijn."

Alhoewel een oven en magnetron steeds meer werk overneemt, blijft een kookplaat onmisbaar in de keuken. Veel kookliefhebbers geven de voorkeur aan koken op gas, omdat de warmte in een handomdraai te regelen is. ETNA heeft een breed assortiment gaskookplaten in tal van uitvoeringen en materialen. Nieuw is een gaskookplaat van 75 cm breed met een unieke, superkrachtige 3-rings wokbrander.

Unieke wokbrander
ETNA heeft veel energie gestoken in de ontwikkeling van de superkrachtige 3-rings wokbrander. De binnen- en buitenring van de wokbrander zijn, met behulp van twee bedieningsknoppen, afzonderlijk van elkaar te regelen. Hierdoor kan er gekozen worden voor een kleine vlam (0,4 kW) in de binnenring, om bijvoorbeeld te sudderen, maar ook voor een superkrachtige vlam in de buitenring om op hoog vuur te wokken tot maar liefst 4,2 kW. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de bereidingstijd. Er zijn dus allerlei warmteniveaus mogelijk met deze wokbrander.

Eenvoudige bediening en reiniging
De gaskookplaat A039VW, met vijf branders, is een echte aanwinst in het ETNA programma. Bijzonder functioneel is de plaatsing van de wokbrander aan de linkerzijde, zo kunnen alle vijf branders tegelijkertijd gebruikt worden. Op de gietijzeren pandragers is volop ruimte voor alle pannen. En door een eenhands vonkontsteking is de bediening uiterst eenvoudig. De roest-vrijstalen vangschaal bestaat uit een geheel, waardoor de kookplaat eenvoudig te reinigen is.

Compacte inbouwmaten
De gaskookplaat heeft een breedte van maar liefst 75 cm. Ondanks zijn ruime afmeting kan de kookplaat eenvoudig geplaatst worden in een nis van slechts 56 cm breed. Bij eventuele vervanging van een oude kookplaat hoeft de bestaande nis in het aanrechtblad dus niet vergroot te worden.
Meer informatie: www.etna.nl

De keukens van vandaag zijn gestroomlijnd vormgegeven. Consumenten zoeken dan ook naar apparatuur die perfect aansluit op het strakke design. Juist bij gaskookplaten wil de liefhebber ruimte, verschillende gasbranders waaronder een wokbrander, bedienings- én schoonmaakgemak. De nieuwe gaskookplaat van Electrolux heeft dit allemaal en is toch ultramodern en van ultravlak slechts 7 mm dun roestvrij staal.

Voor elk soort gerecht is er een gasbrander
Deze Electrolux gaskookplaat nodigt uit om nieuwe recepten uit te proberen. Hij heeft 5 gasbranders, waaronder 1 brander om mee te wokken en 1 die ideaal is voor slow cooking. Dus volop flexibiliteit om meerdere gerechten te bereiden op de brander die het best past bij het soort gerecht. De gietijzeren pandragers zijn robuust en net zoals de gasbranders makkelijk schoon te maken.

* 1 wokbrander links 3,8 kW / 3 normaalbranders 1,9 kW / 1 sudderbrander 1,0 kW

De bediening is intuitief en veilig
De bedieningsknoppen zijn in een strakke, horizontale lijn voor in de gaskookplaat geplaatst. De gasbrander wordt geactiveerd met een geïntegreerde vonkontsteking. De bediening is soepel en intuïtief. De gaskookplaat is daarnaast veilig in het gebruik dankzij de gasbeveiliging (thermokoppel).

U kunt bij Electrolux kiezen uit 90, 75 en 60 cm brede modellen

Pelgrim is al bijna 90 jaar puur Nederlands en toonaangevend als het gaat om trendy vormgegeven en gebruiksvriendelijke keukenapparaten. Betaalbare kwaliteitsapparatuur in een modern design. Pelgrim Jazz is de nieuwe kleurlijn van Pelgrim; een verrassend alternatief voor RVS inbouwapparatuur. De tijdloze, matzwarte apparatuur geeft de keuken een rustige uitstraling en past in zowel een moderne als een landelijke keuken. 

De vele mogelijkheden Er zijn nogal wat wegen die naar Rome leiden. Dat geldt zeker voor gasfornuizen, of liever gezegd kook-apparaten. Want koken kan tegenwoordig op vele manieren. Op gas, elektrisch, door middel van inductie, met licht of met automa-tische sensoren: de ontwikkelaars van kookapparatuur hebben de afgelopen jaren beslist niet stilgezeten. Koken is dus in de eerste plaats kiezen. Niet alleen wat u eet, maar ook op welke manier u dat klaarmaakt.

Gas of elektrisch
Koken op gas is een trots blijvertje: veruit de meeste Nederlanders houden vast aan deze zeer directe manier van verwarmen. Een gasvlam is duidelijk zichtbaar en het laag en hoog zetten van de vlam kan zelfs op het gehoor. Snel, direct en zonder poespas; geen wonder dat het gaskoken alle hightech-ontwikkelingen met gemak heeft overleefd. Maar er is meer, zoals gezegd. Te beginnen bij het inmiddels vertrouwde elektrische koken. Kenmerkend voor het gemak van elektrisch koken is de altijd gelijkmatige temperatuur van de kookplaten. Gebakken en gebraden gerechten worden daardoor mooi egaal van kleur. Elektrische fornuizen bestaan meestal uit een kookplaat en een oven met gescheiden verwarmingselementen die door schakelaars of (tip)toetsen worden bediend. Koken op gas en elektra hebben beide hun voor- en nadelen. Gaskoken is goedkoper dankzij onze eigen gasbel in Slochteren en de bediening is zeer direct te regelen. Nadelen zijn: het vrijkomen van waterdamp en daardoor beslagen ramen, pannen die op den duur krom kunnen trekken omdat de vlammetjes de onder-kant van pan niet egaal raken en gaspitten (branders) die moeilijk schoon te houden zijn. Elektrische kookplaten en dan met name de vlakke kerami-sche platen zijn veel makkelijker te reinigen, maar reageren veel trager. Efficient koken op stroom vereist een vooruitziende blik en veel ervaring. Inductiekookplaten hebben dat nadeel overigens niet.

Gietijzeren kookplaten
Er is elektrisch koken en elektrisch koken. Zo heeft de gesloten ringkookplaat een uitholling in het midden met daaromheen gloeispiralen. De warmte van de plaat wordt door geleiding doorgegeven aan de panbodem, die voor het beste effect vlak op de giet-ijzeren plaat moet aansluiten. De snelkookplaat (met rode stip) werkt volgens hetzelfde principe, maar beschikt over een extra hoog vermo-gen. In sommige snelkookplaten is een temperatuurvoeler aangebracht die op de temperatuur van de kookplaat of de panbodem reageert. Deze voeler is als een verend bolletje in de uitholling van de kookplaat zichtbaar, maar kan ook onzichtbaar in de kookplaat zijn weggewerkt. De temperatuurvoeler regelt de warmteafgifte van de kookplaat auto-matisch: de ingeschakelde temperatuur blijft constant gehandhaafd.

Glaskeramiek
De glaskeramische kookplaat is vooral populair bij inbouwkeukens, maar is er ook in de vorm van een vrijstaand fornuis. De bovenkant van de plaat is van een hard glaskeramisch materiaal en is bestand tegen zeer hoge tem-peraturen. Glaskeramiek is een ideaal materiaal voor kook-platen. Het spiegelgladde oppervlak is zo hard als steen vrij. Daardoor is het hygienisch, eenvoudig te reinigen en makkelijk in gebruik. Bij een glaskeramische kookplaat vindt de verwarming plaats door middel van verwarmingsspiralen die per warmtezone in een bakje van keramisch materiaal dicht tegen de plaat zijn gemonteerd. De kookzones zijn op de glasplaat aangegeven en worden elk door een aparte schakelaar of toets traploos geregeld. De warmteover-dracht vindt voornamelijk plaats door straling en in veel mindere mate door geleiding. Wel moeten voor een goed resultaat de pannen van vlakke en dikke bodems zijn voorzien.

Halogeenverwarming
Naast elektrische verwarmingsspiralen is halogeenverwarming een mogelijkheid. Halogeenlampen geven een fel licht en verwarmen de keramische plaat iets sneller dan verwarmingsspiralen.

Inductie
Inductiekoken is van een heel andere orde: onder een glaskeramische plaat bevindt zich een krachtige elektromagneet, ofwel de inductiespoel. Deze spoel produceert direct na inschakeling door middel van elektromagnetische wissel-velden in de panbodem de warmte die voor het koken nodig is. Omdat het elektromagnetische veld direct op een andere instelling reageert gebeurt dat snel en nauwkeurig. Voorwaarde bij inductiekoken is dat de pan van een ferro-magnetisch materiaal is voorzien; dat zijn alle materialen die door een magneet worden aangetrokken. Door inductie wordt alleen het oppervlak van de panbodem verwarmd en lekt er dus geen warmte langs de pan weg. Een ander groot voordeel is de kookzone die niet of nauwelijks warm wordt. Uiterst mensvriendelijk dus.

Sensoren
Een techniek die duidelijk in de moderne keuken in opkomst is, is koken met sensoren. Deze gevoelige appara-ten meten de temperatuur en de staat van het voedsel in de pan en de kookplaat regelt vervolgens geheel zelfstandig het kook- of braadproces.Met name keramische platen worden steeds vaker met deze handige sensoren uitgerust.

Domino en andere mogelijkheden
En is kiezen voor u een probleem, dan kiest u gewoon voor de dominokeuken. Oftewel, koken, bakken en braden op maat. Naar eigen inzicht en wensen combineert u een aantal kookcomponenten of dominos (gaskook-plaat, wokbrander, grillplaat, friteuse, keramische kookplaat en inductie-kookplaat) en creatieert u uw geheel eigen kookcentrum.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Bosch introduceert nieuwe serie rvs-gaskookplaten Meer dan 80% van de huishoudens kookt nog altijd op gas. En dat is niet verwonderlijk. Want gas is milieuvriendelijk, uiterst zuinig en bovenal zeer nauwkeurig te doceren. Speciaal voor de hedendaagse keuken introduceert Bosch een volledig nieuwe serie gaskookplaten, uitgevoerd in hoogwaardig roestvrij staal en het topmodel met unieke timerfunctie.

ATAG presenteert een voorproefje van haar nieuwe collectie keukenapparatuur; Geïnspireerd op de werkwijze van mensen met een passie voor koken. Terug naar de basis van de keuken; een ruimte waar kookplezier en lekker eten centraal staan. ATAG verstevigt haar positie als kookspecialist met de lancering van de nieuwe kookplaten, zoals de gas-op-glas kookplaten met digitale timer (HG9611MDA en HG1111MDA) en de Puzzelo inductiewok (HI3271W).

ATAG heeft een prestigieuze, internationale designprijs toegekend gekregen. Het Nederlandse merk is in de categorie keukenapparatuur winnaar geworden van een Red Dot Design Award 2010 voor de MAGNA RVS gaskookplaat (model HG9711MX). Voor de jury was het kwalitatief hoogstaande en innovatieve design van uitzonderlijk niveau. Daarnaast werd ATAG bekroond met twee eervolle vermeldingen: een inductiekookplaat met de intuïtieve Iris Slide Control® bediening (model HI7271S) en een gaskookplaat met wokbrander en Easy Flame Control (elektronische beveiliging) uit de New Matrix lijn (model HG9711CA).

I-Cooking is een doorontwikkeling van het internationale "red dot" en "IF gold award" onderscheiden i-Cooking gaskook concept. Met dit concept heeft het koken een volledig nieuwe dimensie gekregen. Vooral het onconventionele aspect, dat gasbranders en inductievelden als naadloos geheel in uw werkblad worden gebouwd, geeft ongekende mogelijkheden. De kleinere uitsparingen in het werkblad, waarmee minder afvalmateriaal ontstaat, alsook het ontbreken van een traditionele vangschaal, maakt i-Cooking ook op het gebied van duurzaamheid vooruitstrevend.