Boretti introduceert een nieuwe exclusieve range luxe keukenapparaten: Boretti Imperatore. De Imperatore,"keizer" in het Italiaans, lijn is ontworpen door Italdesign, het fameuse Italiaanse designhuis van Giorgetto Giugiaro dat wereldwijd furore maakte dankzij auto-ontwerpen voor onder andere Ferrari, Maserati, Bugatti en Alfa Romeo. Italianen zijn ware meesters in het bewerken van staal en daarom is Imperatore een overtreffende trap van al het bestaande bij Boretti. Elk onderdeel is nog massiever, nog groter en met nog meer liefde voor afwerking gemaakt. Het biedt onovertroffen zekerheid waardoor de kok zich uitsluitend met het creëren van culinaire hoogstandjes kan bezighouden. Uniek is dat alle apparaten in elke gewenste kleur leverbaar zijn.

Cooking control: Het krachtige luxe fornuis
Het krachtige gasfornuis is niet alleen een hoogstandje qua design, ook biedt het mede dankzij de solide bakplaat tal van mogelijkheden . Deze Frytop zorgt ervoor dat vlees, vis en kip naast elkaar te bereiden zijn, zonder dat de smaken elkaar beïnvloeden. De unieke dualfuel gasbranders zijn zowel voor wokken als voor sudderen geschikt. De één of twee royale ovens hebben stoere knoppen en schakelen gemakkelijk over tussen de 6 verschillende functies zoals geforceerde hetelucht, circulatiegrill en de conventionele standen. Ook is het fornuis voorzien van een pyrolyse reinigingsfunctie. In deze stand wordt de oven tot 500 graden verwarmd, waardoor alle etensresten verbrandt worden en er slechts wat stof achterblijft. Schoonmaken is hierdoor een kleine moeite.

Suction control: Afzuigsysteem
Het stijlvolle Imperatore roestvrij stalen afzuigsysteem is net als het fornuis en koelsysteem leverbaar in elke gewenste kleur en heeft een afzuigcapaciteit van 1000 m3. De krachtige en geluidsarme motoren zorgen in combinatie met geavanceerde filters voor een perfecte afzuiging en een frisse keuken. Elke kap is volledig hand- en op maat gemaakt: van 90 tot 240 centimeter.

Climat control: Koelsysteem annex bovengrondse wijnkelder, ook geschikt voor sigaren
Koelen met Imperatore is een bijzonder concept, want de luchtvochtigheid en temperatuur zijn per segment te regelen. De "intelligente" en veelvuldig aanwezige meetsystemen controleren continu elke verandering in temperatuur en luchtvochtigheid. Het modulaire koelsysteem van Imperatore is op ware grootte enorm imposant, waardoor het eerder doet denken aan een bovengrondse wijnkelder. Door toepassing van de allerlaatste technologie kunnen verschillende koudezones gecreëerd worden. Het onafhankelijk werkende vriesgedeelte is uiteraard voorzien van no-frost. De variabele koelzones geven elke wijnsoort de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Het systeem is zelfs geschikt om sigaren te bewaren. Een top of the bill Imperatore koelsysteem dus.

KitchenAids Chef TouchTM heeft de jury duidelijk overtuigd. In één van de meest befaamde internationale product-competities, de Red Dot Design Award, krijgt de innovatieve Chef TouchTM van KitchenAid de "Red Dot"-kwaliteitsstempel voor "high design value" van de jury, die uit gerespecteerde experts bestaat. Meer dan 1000 gasten uit de design-, verenigings- en mediawereld vierden op 4 juli 2011 de winnaars van de Red Dot Design Award. 

Wokken, koken of braden; met de AEG nieuwe inductiekookplaten wordt het nog makkelijker, sneller en veiliger

Zet een willekeurig kookprogramma op televisie aan en er staan pannen te pruttelen op een gaskookplaat. Koken op een inductiekookplaat is nog steeds onderhevig aan vooroordelen. Zo zou men de temperatuur niet goed kunnen regelen en niet alle gerechten er op kunnen bereiden, zoals een wokgerecht. AEG introduceert twee type inductiekookplaten, de MaxiSense en de MaxiSight . Makkelijk, snel en veilig zijn de begrippen die van toepassing zijn op deze kookplaten.

De AEG MaxiSense en de MaxiSight inductiekookplaten zijn uiterst efficiënt en zeer gebruiksvriendelijk dankzij de nieuwste innovaties. Bovendien heeft de MaxiSight als eerste kookplaat in Europa een TFT-kleurendisplay, waarop de temperatuur en de status van iedere kookzone zichtbaar is. Zo heeft men tijdens het koken de volledige controle.

Energiezuinig
Ook het energiegebruik hebben de AEG inductiekookplaten onder controle. De MaxiSense en de MaxiSight inductiekookplaten verbruiken veel minder energie dan een gaskookplaat. Bij koken op een inductiezone wordt 90 procent van de energie gebruikt voor het verwarmen van de inhoud van de pan. In tegenstelling tot een gaskookplaat, waarbij slechts 55 procent van de energie hiervoor wordt gebruikt. Bovendien zijn de nieuwe AEG inductiekookplaten uitgerust met een handige timer. Deze timer schakelt automatisch voor afloop van de kooktijd de kookzone uit, zodat alle restwarmte optimaal wordt benut.

Direct de juiste temperatuur
Een veel gehoord vooroordeel is het niet goed kunnen regelen van de temperatuur bij het koken op inductie. Bij de nieuwe inductiekookplaten van AEG, kan de temperatuur nauwkeurig en direct worden ingesteld en aangepast. Zodra de kookzone is ingeschakeld wordt onmiddellijk een elektromagnetisch veld gecreëerd dat de inhoud van de pan verhit, in plaats van het gebied rondom en onder de pan. De gebruiksvriendelijke DirectControl bediening reageert snel en met slechts één beweging kan de juiste temperatuur van iedere kookzone worden ingesteld. Om de snelheid te optimaliseren hebben de MaxiSense en de MaxiSight een powerboost-functie. Schakel de powerboost-functie in en één liter water kan in slechts twee minuten worden gekookt.

Elke maat pan
De nieuwe AEG MaxiSense en MaxiSight beschikken over flexibele kookzones die zich automatisch aan de maat en de vorm van de pan aanpassen. Overal in de pan vindt een gelijkmatige verwarming van de inhoud plaats. De inhoud van één grote ovale pan kan op twee zones tegelijkertijd worden verwarmd, terwijl op één kookzone prima de inhoud van twee kleine pannen kan worden verwarmd. Met een druk op de knop worden twee kookzones aan elkaar geschakeld en zijn grote pannen niet langer een probleem.

Veilig en hygiënisch
Naast de snelheid en het gebruikscomfort is een inductiekookplaat ook nog eens zeer hygiënisch. Doordat de inhoud van de pan wordt verwarmd tijdens het koken, en niet de gehele omgeving, is de kookplaat eenvoudig te reinigen en ook nog eens veiliger. Etensrestjes of vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd en zullen niet aanbakken op de inductieplaat. Door het gladde oppervlak is de kookplaat makkelijk schoon te maken.

Wokken op inductie
De AEG Fushionwok bestaat uit een metalen ring en bijpassende wokpan. Met deze designcombinatie kan men met gemak roerbakken op de inductiekookplaat. Daarnaast is deze combinatie een stabiele basis voor, na en tijdens het wokken.

Wokken of roerbakken is een van oorsprong uit Azië afkomstige kooktechniek voor het bereiden van voedsel in een wok (in Indonesië wadjan of wadjang), in sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Hierbij wordt het gerecht continu omgeroerd of omgeschud.

Stoomkoken met water?.of met bier en wijn! Dé nieuwe manier van koken heet stomen. Al het goede van de ingrediënten en dus ook de smaak en vitamines blijven zo behouden. Logisch dat Solitaire zijn programma compleet maakt met een nieuw apparaat: de stoomautomaat Ariella. De Ariella is daarnaast gemakkelijk, snel en veelzijdig. Bijzonder is dat u met een Ariella stoomautomaat niet alleen kunt stomen met water. Met wijn of bier en een bouquet garni van bijvoorbeeld wortel, ui, prei, selderij en de nodige specerijen krijgen de eenvoudigste gerechten een extra smaakaccent.

De Ariella stoomt alles snel klaar en heeft het water binnen 2 minuten aan de kook. Door dit snelle verwarmingssysteem, de functies warm houden, zacht garen en automatisch koken en de vele beschikbare extra accessoires is de Ariella een zeer complete stoomautomaat. Het tijdloze strakke design en de verwerking van duurzame materialen als roestvrij staal en glas geven allure aan de Ariella.

Ariella komt in drie varianten. De Ariella 40 (SOC40D400I) heeft een glazen deksel, roestvrijstalen scheidingskuip, twee roestvrijstalen gastronorm manden en een roestvrijstalen verwarmingskuip die garant staat voor twee uur stoomtijd. De Ariella 50 heeft een extra roestvrijstalen Bain-marie kuipen en een roestvrijstalen dienblad en het luxe model Ariella 70 voegt daar nog een extra verhoging aan toe zodat zelfs voor de grootste gezinnen alles in één keer gestoomd kan worden. Alle modellen zijn uitgevoerd met timer.

De Ariella kan volledig uit elkaar gehaald worden en behalve de verwarmingskuip kunnen alle onderdelen in de afwasautomaat.

De trend van koken op inductie neemt gestaag toe, aangewakkerd door de vele kookshows op televisie. Op de internationale beurs Living Kitchen introduceerde Küppersbusch naast vele andere noviteiten een bijzondere inductiekookplaat: de Teppan Yaki kookplaat.

Professioneel is het sleutelwoord als het gaat om kookapparatuur. Sommige ovens en kookplaten zouden niet misstaan in een restaurantkeuken. Apparatuur is bij uitstek geschikt om het leven van de thuiskok naar een hoger plan te tillen.

PITT Cooking heeft veel te verbergen. En dat is maar goed ook, want die verborgen schatten vormen de belangrijkste kern om efficiënt en veilig te koken. Het geheim van PITT Cooking is niet zichtbaar, maar merkbaar aanwezig. Verborgen onder keukenbladen van Dekker Zevenhuizen, Erbi of Kemie schuilt de kern van dit succesvolle merk. Met alleen de schitterende branders in het zicht, wordt een strak, slim en uiterst fraai beeld gecreëerd. De pannendragers en de branders zijn de blikvangers; de perfecte technologie het goed bewaarde geheim.

Niet om stoer te doen, maar de nieuwe Pelgrim panorama kookplaten zijn echt breed. Ze laten zien dat keukenapparatuur zich aanpast aan de nieuwe manier van koken en wonen. Met name bij kookeilanden biedt de panoramaopstelling extra ruimte. De pitten en kookzones staan naast elkaar, dus ook een veilig idee dat je niet meer over pannen hoeft te buigen. Pelgrim ontwikkelde de Panorama kookplaat in 3 verschillende smaken: gas-op-glas, inductie en keramisch. Onbewust beschouwen we de traditionele kookplaten als normaal. Maar de populariteit van het kookeiland vertegenwoordigt een nieuwe manier van koken en samen zijn in de keuken. Pelgrim introduceert drie versies van de Panorama kookplaat die praktisch, stijlvol en veilig zijn.