De fornuizen van La Cornue zijn befaamd om hun ambachtelijke kwaliteit sinds 1908.
Ze zijn ook geliefd vanwege de vele kleuren en afwerkingen, die onbeperkte combinatiemogelijkheden bieden. Zo kunnen (thuis)koks hun fornuis een hoogst persoonlijke signatuur geven. De nieuwe tint Aquamarijn is een gedurfde aanvulling op het kleurenspectrum.

Superieure kwaliteit
La Cornue heeft een grote reputatie vanwege de onverwoestbare duurzaamheid van de fornuizen. De Ch teau-fornuizen zijn indrukwekkend als een stoomlocomotief, alleen veel eleganter. Door de toepassing van luxueuze materialen en de onverslaanbare culinaire prestaties zijn deze beroemde fornuizen de keuze van (thuis)koks die alleen genoegen nemen met het allerbeste.

Couture-fornuis
Rood, aubergine, koningsblauw: de fornuizen van La Cornue kunnen worden afgewerkt in hoogwaardig email in 24 uitgesproken kleuren. Daarbij kan worden gekozen voor 12 verschillende afwerkingen in chroom, roestvrij staal, koper, messing en nikkel. Zo ontstaat een uniek haute-couture fornuis - een bezit voor het leven.

De nieuwe tint Aquamarijn wordt toegepast op alle onderdelen van de Ch teau-lijn: de fornuizen, de afzuigkappen, de flamberge-grill en het keukenmeubilair. De bijzondere kleur reflecteert het veranderende licht in de keuken en geeft het interieur een dromerig, romantisch accent. Een uitnodiging om je verbeelding de ruimte te geven en betoverende gerechten te creëren.

Ambachtelijke productie
De emaille kleurlagen op de fornuizen van La Cornue worden op ambachtelijke wijze aangebracht tijdens een streng gecontroleerd proces. Alle componenten worden tegelijkertijd ondergedompeld in een bad van vloeibaar email. Hierdoor is verzekerd dat alle componenten exact dezelfde kleur zullen hebben. De emaille laag wordt door verhitting tot een temperatuur van 700 tot 900eC zeer hard en glad, bestendig tegen de invloed van licht, lucht en vocht. Daarmee is het behoud van het fraaie uiterlijk van het fornuis voor generaties verzekerd.

Centenary jubileumfornuis
La Cornue is een eeuw oud, maar blijft innovatief. Dat bewijst de Ch teau Centenary-lijn. Deze nieuwe serie fornuizen demonstreert op fraaie wijze de superieure kwaliteit van La Cornue. Zo zijn er de nieuwe 6 kWh gasbranders die adembenemende kookprestaties mogelijk maken. De branders zijn daarbij verrassend genoeg ook nog 25% zuiniger met energie dan hun voorgangers. Ook de uiterst betrouwbare ovens zijn nog verder verbeterd: de isolatie is geoptimaliseerd waardoor de fronten niet warmer worden dan 66eC.

Professionele- en serieuze thuiskoks vinden in de Centenary Ch teau een fornuis dat uniek is in de wereld.

Prijs:

vanaf � 19.580,- excl. btw

Nu de feestdagen weer voor de deur staan en de kredietcrisis maakt dat we massaal aan het kokkerellen slaan voor het kerstdiner thuis, mag een vleugje glamour niet ontbreken in de keuken. Combineer het uitgedachte design en de functionaliteit van Neff met een subtiele glamourous touch van Swarovski en je krijgt de exclusieve Neff Twistpad Crystal Edition. Neff heeft haar bekroonde Twistpad-knop voor inductiekookplaten speciaal laten uitvoeren met 24 Swarovski kristallen rondom, waarmee een schitterende combinatie van functionaliteit en glamour ontstaat. Swarovski edelstenen zijn de laatste jaren ongekend populair en worden in tal van toepassingen gebruikt om producten te verfraaien. Niet eerder werden zij toegepast in de keuken.

Nieuw in Nederland: vrijstaande fornuizen van Stoves voor de moderne en landelijke keuken. Fornuizen met maximaal zevens kookzones, vier ovens en uitgesproken kleuren

De enige met een standaard oven voor Slow Cooking

In Engeland als marktleider bekroond met prijzen voor kwaliteit en klantgerichtheid

Producten nog ambachtelijk in eigen fabriek gemaakt

Stoves is met vrijstaande fornuizen en bijbehorende afzuigkappen een nieuwkomer op de Nederlandse markt. In Engeland behoren de fornuizen al jaren tot de best verkochte van het land. De solide en energiezuinige A-klasse fornuizen kenmerken zich door een hoeveelheid aan praktische, comfortabele en esthetische functies. Waar bij anderen voor extras een meerprijs geldt, zijn deze bij Stoves standaard in de prijs opgenomen. Een consument kan kiezen uit een drietal designs, vier verschillende ovens, zeven kookzones, uitgesproken kleuren, verschillende afmetingen en energiesoort. De fornuizen passen met hun strakke en robuuste design zowel in een moderne als landelijke keuken. Stoves is in ruim veertig winkels in Nederland inmiddels te koop.

Complete fornuizen
Stoves introduceert in Nederland drie series: de moderne Sterling, de landelijke Richmond en de kleurrijke Flavours. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke wensen kan een kok kiezen voor een breedte variërend van 80 - 110 cm, twee tot vier ovens, vier tot zeven kookzones en de energiesoort gas of elektrisch. Alle fornuizen hebben het energieklasse A label en zijn afgewerkt met Easy Clean Pristine Emaille. Deze emaille heeft als voordeel dat het veel eenvoudiger schoon te maken is dan gewoon emaille. Dat komt door de compacte structuur van het materiaal, dat ervoor zorgt dat vuil zich nauwelijks aan het oppervlak kan hechten. Voor extra functies geldt bij anderen vaak een meerprijs. Bij Stoves zijn alle functies zoals bijvoorbeeld dubbele telescopische roostergeleiders, gietijzeren grillplaat, een Powercoolsysteem, uitneembare ovendeuren en een inductiezone met een Powerboostfunctie tot 3 kW standaard bij de prijs inbegrepen. Drie type Stoves Range Cookers: Sterling, Richmond en Flavours

Sterling is een modern roestvrijstalen fornuis met een breedte van 110 cm of 80 cm. Koken kan op gas of inductie. De uitvoering van 80 cm beschikt over twee verschillende ovens: een multifunctionele oven met variabele grill en een sudderoven voor Slow Cooking. Bij het fornuis met een breedte van 110 cm is hier als derde een extra heteluchtoven aan toegevoegd. De respectievelijk vijf of zeven kookzones liggen bij het gasfornuis verzonken in het bovenblad. De consumentenprijs varieert van euro 2795,- tot euro 4595,-.

Het Richmond gasfornuis in de kleuren zwart en champagne heeft vooral een landelijke stoere uitstraling. Het fornuis is verkrijgbaar in een breedte van 90 cm, 100 cm en 110 cm. Drie verschillende ovens en vijf kookzones sieren de kleinste maat van 90 cm. Bij het fornuis van 100 en 110 cm heeft een kok de beschikking over zelfs vier ovens en 7 kookzones. Met een variabele grill in zowel de conventionele oven als de multifunctionele oven, een heteluchtoven en een sudderoven zou geen gerecht meer mogen mislukken. De consumentenprijs varieert van euro 3795,- tot euro 4695,- De Flavours Cooker valt op door zijn uitgesproken kleuren. Een fornuis met een breedte van 110 cm in een papaya, sushi, jalapeno of aubergine kleur zal in zowel een moderne als landelijke keuken de aandacht naar zich toe trekken. Dit gasfornuis is uitgerust met 4 verschillende ovens en 7 kookzones. Het is mogelijk om bij de Flavours Cooker en ook de Richmond Cooker een achterspatstrook van glas te monteren. De consumentenprijs bedraagt euro 4695,-

De enige met een standaard Slow Cooking oven
Stoves is het enige merk dat als standaard een sudderoven of misschien wel beter een Slow Cooking oven kent. Hiermee speelt het in op de trend van gezonde voeding bereiden. Deze oven zorgt bij lage temperaturen er namelijk voor dat de belangrijkste voedingsstoffen behouden blijven. Het is daarnaast een eenvoudige manier om gerechten warm te houden.

Ambachtelijk in eigen fabriek gemaakt
Het merk Stoves bestaat al ruim 95 jaar. De producten worden nog met de hand gemaakt. In de eigen fabriek in Liverpool is alles in eigen beheer. Duizend mensen zijn betrokken bij het proces van de tekentafel tot aan de verpakking toe. Stoves maakt gebruik van de meest duurzame materialen en besteedt veel aandacht aan de afwerking. De kwaliteit van de producten en de klantgerichtheid van de organisatie zijn in Engeland herhaaldelijk met prijzen bekroond. Ook in Nederland heeft Stoves een eigen serviceorganisatie opgezet. Op ieder product wordt vijf jaar productgarantie gegeven. Stoves wordt uitsluitend verkocht via een selectief bestand van op dit moment veertig dealers in Nederland. Dit aantal zal in de komende periode worden uitgebreid.


Tot enkele jaren geleden waren de mogelijkheden van koken beperkt: gas of elektrisch. Door de snelle technische ontwikkelingen zijn er naast het nog steeds populaire koken op gas, nieuwe kookvormen ontstaan zoals keramisch- en inductiekoken, waarbij uw favoriete gerecht door middel van een magnetisch veld wordt bereid.

Een nieuw snufje is de aankookautomaat; gerechten worden razendsnel aan de kook gebracht en vervolgens wordt automatisch teruggeschakeld naar een vooraf inge stelde temperatuur en kooktijd. Wilt u helemaal uptodate zijn, dan kiest u daarnaast voor een overkookbeveiliging: een infraroodsensor achter de kookplaat die de temperatuur van het gerecht in de gaten houdt en indien nodig "gas" terugneemt.

Door de snelle technische ontwikkelingen zijn er naast het nog steeds populaire koken op gas, nieuwe kookvormen ontstaan zoals keramisch- en inductiekoken, waarbij uw favoriete gerecht door middel van een magnetisch veld wordt bereid. De verschillende kooksystemen zijn nagenoeg allemaal verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen: met één of met juist heel veel pitten of kookzones, vrijstaand, inbouw, modern, nostalgisch, als dominoelement of als semi-professioneel fornuis. Nieuw zijn de kookplaten die naadloos in het werkblad kunnen worden ingebouwd. Dat geeft direct een heel ander beeld aan het design van de keuken.

Verschillende fabrikanten hebben toonzalen en infocenters waar u de diverse systemen en uitvoeringen naast elkaar kunt bekijken. Of u doet op afspraak mee aan een kookles om ze zelf uit te proberen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Zowel koken op inductie als koken op gas is populair in Nederland. Siemens introduceert regelmatig innovaties op beide gebieden. Het bedrijf brengt nu een compleet nieuwe generatie roestvrijstalen gaskookplaten op de markt. Deze gaskookplaten passen met hun prachtige uiterlijk perfect bij de nieuwe generatie inbouwapparatuur van Siemens en hebben qua functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en design een upgrade gekregen.

Design
Het design van de nieuwe gaskookplaten past perfect bij de nieuwe generatie inbouwapparatuur van Siemens. De hoogwaardige materialen, handige functionaliteiten en vlakke uitstraling geven de keuken de finishing touch. De kookplaten hebben mooie ronde knoppen in rvs-look, die eenvoudig te bedienen zijn. Door slechts aan de knop te draaien, gaat de vlam branden, zonder dat de knop ingedrukt hoeft te worden voor de ontsteking. De afstand tussen de branders is verder geoptimaliseerd, waardoor er nog meer bewegingsvrijheid is.

Nederland gasland
Naast koken op inductie is koken op gas nog steeds geliefd. De hitte is direct en op ?zicht? te regelen en er is geen vertraging van de warmteoverdracht. De grootte van de vlam is een maat voor het geleverde vermogen en de zichtbaarheid is tevens een optische waarschuwing tegen verbranding. Bij koken op gas is de vorm van de pan niet van belang omdat de vlam de vorm van de pan aanneemt. De vlam warmt de bodem van de pan sterk op, waardoor bijvoorbeeld het vlees snel dichtschroeit en de sappen goed bewaard blijven.

Langzaam laten sudderen
De term slow cooking is ook in Nederland helemaal ingeburgerd. Het langzaam laten sudderen van gerechten past perfect in deze trend. Een aantal kookplaten heeft dan ook een nieuwe, verbeterde sudderkap gekregen die onderdeel is van de brander. Door het sudderkapje op een laag vermogen te laten branden maakt de vlam geen contact met de pan; de vlam blijft onder de sudderkap. Dit is ideaal om suddergerechten zoals draadjesvlees of stoofschotels mee te bereiden, maar ook de meest delicate sauzen. Daarnaast is het de perfecte warmhouder van gerechten. En is er toch iets meer vermogen nodig, dan kan de brander eenvoudig wat hoger worden gezet.

Professioneel wokken
Wokken is onverminderd populair in Nederland. Het is een gezonde, makkelijke en lekkere manier van voedsel bereiden. De gaskookplaten beschikken over een sterke wok, bij diverse modellen tot 5,0 kW, wat het mogelijk maakt om nog professioneler te wokken. De wok zit in het midden of links. Links wokken neemt toe in populariteit bij de Nederlander, zo blijkt uit onderzoek.

Geen vlam, geen gas!
Bij Siemens staat veiligheid voorop. Alle branders op de gaskookplaat zijn thermisch beveiligd. Wanneer de vlam uitgaat door bijvoorbeeld overkoken of een luchtstroom, wordt de gastoevoer naar de brander direct afgesloten. Oftewel: geen vlam, geen gas! Ongemerkt vrijkomen van gas is dan onmogelijk, wat de veiligheid in het huishouden vergroot. Volgens wetgeving van de Europese Commissie is thermische beveiliging op gaskookplaten in Nederland vanaf 2010 verplicht.

De gaskookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vari�«rend van 60 cm breed tot 120 cm breed.

Tot enkele jaren geleden waren de mogelijkheden van koken beperkt: gas of elektrisch. Het koken op inductie mag gerust gezien worden als een technisch wonder van formaat. Het combineert de voordelen van koken op gas en van keramisch koken. Bij inductiekoken is er geen sprake van een warmtebron, maar wordt de warmte door een magnetisch veld, afkomstig van een inductiespoel onder de keramische plaat, rechtstreeks opgewekt in de panbodem.

Daarmee is ook verklaard waarom een inductiekookplaat alleen kan werken met pannen die een stalen of gietijzeren, oftewel een magnetisch gevoelige, bodem hebben. De kookplaat wordt alleen heet omdat de pan hitte afgeeft. De omgekeerde wereld dus. De inductieplaten zijn zeer nauwkeurig te regelen. Een ander voordeel is dat overgekookte vloeistoffen niet in kunnen branden en dat de kookplaat ook daarom eenvoudig te reinigen is. Een inductiekookplaat is bovendien bijzonder geschikt voor mensen die nog wel eens willen vergeten het gas uit te doen: als de pan van een inductieplaat wordt gehaald, schakelt de kookzone automatisch uit en geeft de plaat geen warmte meer af. Dus kan er niets vervelends meer mee gebeuren.

Geheel nieuw is de ontwikkeling van de CrossTouch, de flexibele inductiekookplaat voor elke maat pan. Bij de CrossTouch zijn de vier zones in het midden voorzien van kruismarkeringen. De gebruikte pan hoeft slechts op een deel van deze markering te staan om ervoor te zorgen dat de gehele bodem automatisch en veilig wordt verwarmd. Twee kookzones kunnen zelfs één grote worden, zolang de bodem van de pan maar in aanraking komt met de middelpunten van beide zones. Ideaal dus voor bijvoorbeeld langwerpige vispannen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Kwaliteit drijft altijd boven: dat geldt a priori voor de houtgestookte fornuizen uit de Classic serie van RAYBURN. Deze Britse merknaam is al meer dan 60 jaar synoniem voor een gezonde levensstijl in uw keuken. Wie zweert bij koken met verse lokale producten, weet dat de RAYBURN Classic het zuinigste en best regelbare gietijzeren fornuis op de markt is. Gezond en goed eten, en tegelijk de sappigheid en de smaak van de bereide gerechten maximaal behouden.

Het authentieke fornuis van RAYBURN maakt handig gebruik van indirecte warmte. In tegenstelling tot conventionele fornuizen waarin gerechten vaak uitdrogen, houdt een RAYBURN juist alle sappigheid en smaak vast. RAYBURN is voorzien van een brede gietijzeren hoofdoven en een ruime tweede oven, perfect dus voor braden en bakken. De zelfreinigende hoofdoven met grote capaciteit is tot in detail instelbaar waardoor u op verschillende temperaturen tegelijk kunt bakken. Via een thermometer in de deur van de hoofdoven kan de temperatuur van de centrale oven opgevolgd worden. Beide ovens hebben een afvoer naar het rookkanaal, waardoor u in de keuken geen geurtje bespeurt. De onderste oven is 30 % kleiner en geeft 50 % minder warmte af dan de hoofdoven. Ideaal om uw gerechten langzaam te laten garen of te stomen.

Milieuvriendelijk en oergezellig
De houtgestookte RAYBURN 300W en 345W zijn synoniem voor milieuvriendelijke verbranding. Hout is immers de meest duurzame, vervangbare basisbrandstof. De verbranding van hout is bovendien CO2 neutraal. De hoeveelheid kooldioxide die aan de atmosfeer wordt afgegeven, is identiek aan de hoeveelheid die zou zijn vrijgekomen als het stuk hout op de grond in het bos zou zijn weggerot. En niet te vergeten: wat gaat er boven de gezelligheid van een houtvuur? Uw RAYBURN zorgt niet alleen voor een schone verbranding, maar is dankzij de indirecte warmtetechnologie een belangrijke bron van stabiele, natuurlijke en regelbare warmte in huis. De warmte wordt door straling van het vuur overgebracht naar de zware gietijzeren onderdelen van het fornuis die deze warmte vasthouden. Het gebruik van houtblokken is schoon, efficiënt en voordelig. De heerlijke houtgeur krijg je er als bonus bovenop. Daarbij is de 345W is niet zomaar een fornuis. Het doet ook dienst als centrale verwarming en voorziet gloeiend heet water om te koken.

RAYBURN is de voor de hand liggende keuze in elke woning waar een minimale belasting van het milieu, praktisch modern comfort en goed, gezond eten hoog op de agenda staan.

Kortom: een RAYBURN aanschaffen is investeren in duurzame levenskwaliteit!

Aga Rangemaster, producent van wereldberoemde fornuizen, vroeg serviezenontwerpster Emma Bridgewater om de klassieke gietijzeren Aga op een verrassende manier te decoreren. Het kleurrijke resultaat is de exclusieve Polka Dot Aga die in een gelimiteerde oplage zal worden geproduceerd. Dit bijzondere fornuis maakt deel uit van de Great British Cooker campagne waarmee Aga Rangemaster 300 jaar Britse historie markeert.

Opvallend noppendesign op gietijzeren Aga
Een echte Aga vormt het hart van een warm huis. De traditionele Aga is een echte Britse icoon. De liefde van Aga-bezitters voor hun fornuis duurt een leven lang. Bovendien worden Agas doorgegeven van generatie op generatie. De beroemde serviesontwerpster Emma Bridgewater sluit met haar klassiek-Britse serviezen aan bij deze traditie. Haar originele ontwerpen zijn instant classics en hebben zich in enkele decennia in het collectieve geheugen gegrift. Emma Bridgewater heeft het opvallende noppendesign van haar populaire Polka Dot servies nu toegepast op de klassieke, gietijzeren Aga. Het resultaat: een jonge, frisse, sprankelende Aga die in elk keukendecor een fantastische blikvanger is.

De door Emma Bridgewater gedecoreerde Polka Dot Aga wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage. De prijs van dit unieke gasfornuis met drie ovens bedraagt € 11.745 exclusief BTW.

Opgroeien met Aga
Emma Bridgewater groeide zelf op met een Aga. Ze vertelt: "De eerste keuken die ik me kan herinneren had de kleur van zwartebessenpuree - althans, dat was de omschrijving van mijn moeder aan de verbijsterde schilders. We hadden een grote witte Aga die op kolen werd gestookt. Elke ochtend en avond moest er een kit met kolen in. Ik herinner me goed de dramatische kreet: Pas op! Opzij! op het moment dat de gloeiend hete as moest worden verwijderd.

Onze kleren hingen aan een rek boven de Aga te drogen, onze kippen liepen de keuken in en uit onder de misprijzende blikken van Alfie, onze Siamese kat. En intussen rolde mijn moeder op een witte formica tafel het deeg uit voor weer een verrukkelijk jaren 60-gerecht dat zij in de Aga bereidde."

Altijd Aga als basis
"Er zijn sindsdien verschillende belangrijke keukens in mijn leven geweest - en bijna allemaal hadden ze als basis een geweldige Aga," zegt Emma Bridgewater. "Toen ik begon met het ontwerpen van serviezen, voor het eerste ontwerp, had ik al een helder beeld voor ogen van een geschrobde keukentafel, een servieskast met witte planken en natuurlijk de Aga die het beeld bepaalde. Met deze herinneringen in gedachten voelt het helemaal goed om nu met de geweldige mensen van Aga samen te werken. Eigenlijk begrijp ik niet waarom we dit niet al veel eerder hebben gedaan.

Ik heb genoten van ons recente bezoek aan de Aga fabriek in Telford. Dit deel van Shropshire, bekend als Coalbrookdale, is de bakermat van onze industriële revolutie. Ik vond het bijzonder om te ontdekken dat Agas daar van begin tot einde met de hand worden gemaakt door ervaren ambachtslieden, zoals dat al gebeurt vanaf het moment dat we ophielden met koken boven een open vuur. Ik ben heel trots en blij met deze samenwerking", aldus Emma Bridgewater.

De Aga-legende
Het beroemdste fornuis ter wereld heeft een geschiedenis die al meer dan zeventig jaar teruggaat. Uitvinder van de Aga is de Zweedse natuurkundige en Nobelprijswinnaar

Dr. Gustaf Dalen, die nadat hij bij een ongeluk blind was geworden, thuis bemerkte dat zijn vrouw een inefficent fornuis had waarop gerechten gemakkelijk aanbrandden. Hij bedacht dat het veel praktischer zou zijn om gebruik te maken van stralingswarmte. Zo ontwikkelde hij het eerste Aga fornuis met een gietijzeren kern die geleidelijk warmte afgeeft. Hierdoor worden ingredienten gaar met behoud van de natuurlijke smaak. En door het principe van warmteopslag geeft zijn vinding ook een behaaglijke warmte af in de keuken.

Geavanceerde kooktechnieken hoeven niet langer verstopt te blijven in nietszeggende apparatuur. De nieuwe Rayburn Cookmaster XT is hiervan het expressieve bewijs. Dit krachtige en veelzijdige gasfornuis kan alles wat u op culinair gebied verwacht en heeft daarbij een stoer design dat prachtig past in moderne keukens. Het zwarte gietijzer met de chromen handgrepen en de fraai gevormde handdoekrail zijn een lust voor het oog.

Indirecte warmtetechnologie
De Rayburn Cookmaster dankt zijn superieure kookeigenschappen aan het gebruik van indirecte warmtetechnologie. Hierdoor droogt voedsel tijdens de bereiding niet uit en blijven de smaak en de sappigheid behouden. Met als resultaat gezondere, lekkerdere gerechten. De Cookmaster speelt in op elke kookstijl: van praktisch en alledaags tot verfijnd en avontuurlijk. Op de XT kan elk gerecht perfect worden bereid.

Innovatieve kookplaat met warmtezones
Onder de stijlvol gevormde deksels bevindt zich een innovatieve, grote gietijzeren kookplaat met verschillende warmtezones: van zachtjes sudderen aan de ene kant geleidelijk oplopend tot supersnel koken aan de andere. Koken was nog nooit zo gemakkelijk: u schuift gewoon uw pannen heen en weer over de kookplaat naar de zone met de gewenste temperatuur. Klaar met koken? Dan sluit u eenvoudig beide deksels. De kookplaat van de Rayburn XT is de grootste van alle Rayburn Cookmaster modellen, u zult er hele kerstmaaltijden op bereiden zonder een hand om te draaien.

Professionele ovens
Ook bakken gaat perfect met de nieuwe XT. Het fornuis heeft twee professionele ovens die hoogwaardige prestaties leveren. De bovenste, grootste, oven heeft verschillende warmtezones, net als de bakplaat. U hoeft dus geen temperatuur in te stellen en kunt gerechten simpelweg in de gewenste warmtezone in de oven plaatsen. Wilt u meerdere gerechten tegelijk bereiden? Dan plaatst u er gewoon schalen bij. Omdat de XT gebruik maakt van een zogenaamd powerflue rookgasafvoersysteem, worden de bakluchten direct afgevoerd. Daardoor kunt u zelfs gelijktijdig een kip met knoflook en een citroentaart bereiden. De smaken zullen zich absoluut niet vermengen. In deze zelfreinigende oven kan overigens ook worden gegrild.

De tweede, kleinere oven, bevindt zich onderin het fornuis. Deze heeft een lagere temperatuur, waardoor hij ideaal is voor het langzaam bereiden van gerechten, stoven en sudderen.

Gietijzer voor een lang leven
De naam Rayburn is al meer dan zestig jaar synoniem voor een goede levensstijl met gezonde, verse producten die met liefde worden bereid. Gietijzeren fornuizen zijn gebouwd voor een lang leven als warm centrum van de keuken. De XT bereikt een nieuwe generatie kookliefhebbers die naast geavanceerde technieken hoge eisen stellen aan (retro)vormgeving.