Fornuizenmerk Belling breidt zijn huidige collectie uit met inductiefornuizen. Inductie is elektrisch koken met behulp van een magnetisch veld. Deze manier van koken wint in Nederland steeds meer aan terrein. Dat is niet vreemd kijkend naar eigenschappen als veiligheid, snelle verwarming, energiebesparing en efficiency. Koken op inductie is in aanschaf veelal nog duurder dan koken op gas. Belling onderscheidt zich door de prijzen van haar inductiefornuizen vrijwel gelijk aan die van gasfornuizen te houden. Het merk introduceert inductie voor zowel haar moderne als klassieke modellen van 90 cm breed. Het klassieke Classic model is naast zwart sinds dit jaar ook beschikbaar in vijf andere verwisselbare kleuren; het strak vormgegeven DB4 model is er in passend RVS.

Energiezuinig koken
De Belling inductiefornuizen zijn voorzien van vier inductie kookzones, een handzame tiptoetsbediening op de glasplaat en drie verschillende ovens: een elektrische grill, een heteluchtoven en een longdoor 3D heteluchtoven. Koken op inductie neemt toe in Nederland. Gebruikers roemen de korte kooktijd die bijna twee keer zo snel is als gas. Daarnaast is het een veilige manier van koken. Bij het koken op inductie warmt door het magnetische veld niet de kookzone, maar direct de pan op. Spetters komen dus op een koude glasplaat en branden zo niet in. Ook is er geen kans op oververhitting. De warmtetoevoer is heel nauwkeurig en constant. Dit voorkomt warmteverlies en is dus energiebesparend. Belling is in zijn prijsklasse bovendien het enige merk met drie energiezuinige ovens. De Belling inductiefornuizen hebben het energielabel A.

Stel zelf de ATAG kookplaat samen die bij jouw kookstijl past. Want smaken verschillen.Wie net zoals ATAG een passie voor koken heeft kan nu zelf bepalen welke kookplaat combinaties in zijn of haar keuken passen. Kookliefhebbers kiezen voor maatwerk, en daarom biedt ATAG een breed assortiment kookplaten variërend van 33 tot 90 cm breed. Zo kun je naar hartenlust wokken, frituren, grillen, sudderen en Japans grillen met de ATAG Puzzelo en ATAG Magna design kookplaten. Want smaken verschillen.

Tijdens de jaarlijkse Huisshow presenteerde ATAG de Smaakmakers van 2013. Het kookmerk introduceerde een inspirerende collectie voor de gepassioneerde thuiskok. Met als highlights de Fusion Volcano wokbrander, het Cooling Center en de vernieuwde Max-lijn luidt ATAG een smaakvol seizoen in.

Pelgrim lanceert E-Life serie. Quality Time management in de keuken. Door de keukenapparaten uit de E-Life serie zorgt Pelgrim voor meer kwaliteitsmomenten en minder stress in de keuken. De E-Life lijn bestaat uit apparatuur die op gevoel bediend kan worden dankzij de elektronische aansturing, zoals een inductiekookplaat, vaatwasser en oven met touch control bediening.

Wokken, koken of braden; met de AEG nieuwe inductiekookplaten wordt het nog makkelijker, sneller en veiliger

Zet een willekeurig kookprogramma op televisie aan en er staan pannen te pruttelen op een gaskookplaat. Koken op een inductiekookplaat is nog steeds onderhevig aan vooroordelen. Zo zou men de temperatuur niet goed kunnen regelen en niet alle gerechten er op kunnen bereiden, zoals een wokgerecht. AEG introduceert twee type inductiekookplaten, de MaxiSense en de MaxiSight . Makkelijk, snel en veilig zijn de begrippen die van toepassing zijn op deze kookplaten.

De AEG MaxiSense en de MaxiSight inductiekookplaten zijn uiterst efficiënt en zeer gebruiksvriendelijk dankzij de nieuwste innovaties. Bovendien heeft de MaxiSight als eerste kookplaat in Europa een TFT-kleurendisplay, waarop de temperatuur en de status van iedere kookzone zichtbaar is. Zo heeft men tijdens het koken de volledige controle.

Energiezuinig
Ook het energiegebruik hebben de AEG inductiekookplaten onder controle. De MaxiSense en de MaxiSight inductiekookplaten verbruiken veel minder energie dan een gaskookplaat. Bij koken op een inductiezone wordt 90 procent van de energie gebruikt voor het verwarmen van de inhoud van de pan. In tegenstelling tot een gaskookplaat, waarbij slechts 55 procent van de energie hiervoor wordt gebruikt. Bovendien zijn de nieuwe AEG inductiekookplaten uitgerust met een handige timer. Deze timer schakelt automatisch voor afloop van de kooktijd de kookzone uit, zodat alle restwarmte optimaal wordt benut.

Direct de juiste temperatuur
Een veel gehoord vooroordeel is het niet goed kunnen regelen van de temperatuur bij het koken op inductie. Bij de nieuwe inductiekookplaten van AEG, kan de temperatuur nauwkeurig en direct worden ingesteld en aangepast. Zodra de kookzone is ingeschakeld wordt onmiddellijk een elektromagnetisch veld gecreëerd dat de inhoud van de pan verhit, in plaats van het gebied rondom en onder de pan. De gebruiksvriendelijke DirectControl bediening reageert snel en met slechts één beweging kan de juiste temperatuur van iedere kookzone worden ingesteld. Om de snelheid te optimaliseren hebben de MaxiSense en de MaxiSight een powerboost-functie. Schakel de powerboost-functie in en één liter water kan in slechts twee minuten worden gekookt.

Elke maat pan
De nieuwe AEG MaxiSense en MaxiSight beschikken over flexibele kookzones die zich automatisch aan de maat en de vorm van de pan aanpassen. Overal in de pan vindt een gelijkmatige verwarming van de inhoud plaats. De inhoud van één grote ovale pan kan op twee zones tegelijkertijd worden verwarmd, terwijl op één kookzone prima de inhoud van twee kleine pannen kan worden verwarmd. Met een druk op de knop worden twee kookzones aan elkaar geschakeld en zijn grote pannen niet langer een probleem.

Veilig en hygiënisch
Naast de snelheid en het gebruikscomfort is een inductiekookplaat ook nog eens zeer hygiënisch. Doordat de inhoud van de pan wordt verwarmd tijdens het koken, en niet de gehele omgeving, is de kookplaat eenvoudig te reinigen en ook nog eens veiliger. Etensrestjes of vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd en zullen niet aanbakken op de inductieplaat. Door het gladde oppervlak is de kookplaat makkelijk schoon te maken.

Wokken op inductie
De AEG Fushionwok bestaat uit een metalen ring en bijpassende wokpan. Met deze designcombinatie kan men met gemak roerbakken op de inductiekookplaat. Daarnaast is deze combinatie een stabiele basis voor, na en tijdens het wokken.

Het koken op inductie mag gerust gezien worden als een technisch wonder van formaat. Het combineert de voordelen van koken op gas en van keramisch koken. Bij inductiekoken is er geen sprake van een warmtebron, maar wordt de warmte door een magnetisch veld, afkomstig van een inductiespoel onder de keramische plaat, rechtstreeks opgewekt in de panbodem. Daarmee is ook verklaard waarom een inductiekookplaat alleen kan werken met pannen die een stalen of gietijzeren, oftewel een magnetisch gevoelige en geleidende bodem hebben. De kookplaat wordt alleen heet omdat de pan hitte afgeeft. De omgekeerde wereld dus. Omdat de kookplaat niet heel erg heet wordt, kunnen overgekookte vloeistoffen niet in branden en is de kookplaat daarom eenvoudig te reinigen. Met de schoonmaakvergrendeling, waarbij de bediening 20 seconden wordt geblokkeerd, kunt u dit tijdens het koken ook heel eenvoudig doen als er iets is overgekookt.

De inductieplaten zijn zeer nauwkeurig te regelen en reageren heel erg snel. Nieuw is een zeer gebruiksvriendelijk bedienings-concept waarbij het even met de vinger de kookplaat aanraken al voldoende is om de kookzone en vervolgens de juiste temperatuur te selecteren. Een inductiekookplaat is bovendien bijzonder geschikt voor mensen die nog wel eens willen vergeten het gas uit te doen: als de pan van een inductieplaat wordt gehaald, schakelt de kookzone automatisch uit en geeft de plaat geen warmte meer af. Dus kan er niets vervelends meer mee gebeuren. Als u zelfs vergeet de pan eraf te halen dan schakelt de kookplaat ook uit als deze te heet wordt. Veiligheid dus alom!

Geheel nieuw is de ontwikkeling van de CrossTouch, de flexibele inductiekookplaat voor elke maat pan. Bij de CrossTouch zijn de vier zones in het midden voorzien van kruismarkeringen. De gebruikte pan hoeft slechts op een deel van deze markering te staan om ervoor te zorgen dat de gehele bodem automatisch en veilig wordt verwarmd. Twee kookzones kun nen zelfs één grote worden, zolang de bodem van de pan maar in aanraking komt met de middelpunten van beide zones. Ideaal dus voor bijvoorbeeld langwerpige vispannen. Inductiekookplaten zijn in het gebruik efficiënter dan keramischeen gaskookplaten omat er nagenoeg geen warmteverlies is. Het resultaat daarvan is een energiebesparing tot wel 40 procent ten opzichte van een traditionele kookplaat. Een ander bijkomend voordeel is de snelheid waarmee wordt gekookt. Op een inductiekookplaat kookt 2 liter water binnen 5 minuten, tegen 10 minuten op bijvoorbeeld een keramische kookplaat.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Solitaire Professional fornuizen: keuze volop Eigenzinnig, stoer en met een tijdloze schoonheid. Dat is Solitaire Professional Een robuust uiterlijk gecombineerd met professioneel kookcomfort.

Aan de basis van Solitaire Professional staan vijf modellen gaselektrofornuizen: de Florida en Utah van 70 cm breed, de California van 90 cm, de Arizona van 100 cm en de Texas van maar liefst 120 cm. Forse maten die zorgen voor veel extra ruimte in de Arizona en de Texas. Die wordt bij de Texas dan ook goed benut door de toepassing van dubbele ovens. Groot genoeg om bijvoorbeeld een heel stokbrood in af te bakken.

De fornuizen zijn vervolgens in allerlei varianten leverbaar. Kookconfiguratie, kleur, alles is naar eigen smaak samen te stellen. Dat komt bij elkaar opgeteld op 110 modelvarianten!

Het kleurenpalet waaruit de consument kan kiezen speelt in op de huidige trends en bestaat uit graphite black, ferrari red, classic green, lime green en canary yellow. Voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen is er de uitvoering in geheel stainless steel.

Daarnaast beschikken bijna alle gaselektrofornuizen standaard over een wok- en visbrander. Bij de California, Arizona en Texas kan de consument ook nog zelf bepalen of hij naast de gaskookzones een frytop wilt hebben, om gezond met weinig olie te bakken. Of toch een friteuse om lekkere frietjes te maken. Zelfs barbecuen in de keuken kan met de kooltjesbarbecue. En als hij niet kan kiezen dan neemt hij gewoon een friteuse én frytop gecombineerd met de gaskookzones.

Alle fornuizen zijn ook leverbaar met een elektrische kookplaat in plaats van de gaskookzones.

Pure lijnen en een profiel waaraan evenveel zorg is besteed als aan haute-couture: Corne, de jongste telg uit het beroemde huis La Cornue, is één grote uitnodiging tot kookplezier. La Cornue noemt de CornuFé: "Het perfecte huwelijk tussen traditie en technologische vernieuwing." en wil met dit fornuis haar niet te evenaren knowhow toegankelijk maken voor iedereen. Met zijn aantrekkelijke prijs en grote kwaliteiten, maakt CornuFé zich op om uw keuken radicaal te veranderen!

Zuiniger, sneller, efficiënter én veiliger. Per 1 april 2010 is een vlambeveiliging op te produceren gaskookplaten verplicht. ATAG neemt het voortouw en ontwikkelt nu al gaskookplaten met genoemde beveiliging en verregaande verfijnde technieken daar rondom. Veiligheid en gebruikersgemak in één.