Italië is kleur. De kleuren van de natuur, architectuur en designwereld zijn de inspiratie voor de Bertazzoni-producten in de Professional Series. Het resultaat: puur Italiaans craftsmanship in zes elegante hoogglanskleuren – zwart, wit, rood, wijnrood, oranje en geel. De drie lagen lak zijn met dezelfde techniek aangebracht als op vermaarde Italiaanse sportauto’s. En dat betekent levenslang genieten van style and colour, zoals past bij een familiemerk met zo’n rijke geschiedenis als die van Bertazzoni. Gedreven door de joy of food en het design uit de regio Emilia-Romagna, is Bertazzoni al meer dan 130 jaar actief. Welk fornuis je ook kiest, alles van design tot en met engineering is bij deze Italiaanse meesters speciaal afgestemd op de wensen van de echte chef.

Het perfecte menu vereist een perfecte planning en coördinatie. De rundfilet moet à point gebakken worden terwijl de broccoli gestoomd wordt en de portosaus suddert. Aangezien elk onderdeel zijn eigen vereisten heeft, kan het een moeilijke evenwichtsoefening zijn om alles op het juiste moment klaar te hebben. Culinaire multitasking is niet langer een probleem met de MaxiSense Combi van AEG. Aangezien de inductiekookplaat zo intuïtief is in gebruik, kan je de potten en pannen op de kookplaat plaatsen waar je maar wilt – alles past gemakkelijk en perfect. Of je nu braadt, kookt of gewoon iets warm houdt: dankzij 20 kleine inductiespoelen kan je tot drie potten en pannen tegelijkertijd gebruiken op het grote FreeZone-inductiekookvlak (300 x 470 mm) en de temperatuur en het programma voor elke pan afzonderlijk instellen. Er is plaats voor alles: braadpannen, vierkante grillpannen of wokpannen. Dit zonder ooit in te boeten aan vermogen. En dankzij de unieke splitfunctie kunnen 2 verschillende kooktemperaturen ingesteld worden voor dezelfde pan. Dat is ideaal om bijvoorbeeld een steak te bakken in het voorste deel van een grillpan en groentjes lichtjes te roosteren in het achterste deel. Op de twee afzonderlijke MaxiSense®Plus-kookzones kan je dan bijvoorbeeld snel water koken voor pasta.

Alles in één oogopslag
Het nieuwe kleurendisplay met aanraakfunctie is het controlecentrum. Door voor een intuïtieve interactie te zorgen biedt dit display een constant en gedetailleerd overzicht van de positie en het temperatuurniveau van elke pan, zodat je het kookproces volledig onder controle hebt. Dankzij de nieuwe Quick Power-instelling kunt u op het kookvlak gewoon naar links of naar rechts vegen om de temperatuur aan te passen. Dankzij de unieke splitfunctie kunnen 2 verschillende temperaturen ingesteld worden voor dezelfde pan. Dat is ideaal voor grill- of braadpannen. Een opteltimer toont hoelang een bereiding al aan het koken is, en er kunnen individuele timers ingesteld worden rechtstreeks op het kookvlak. Het grote FreeZone-kookvlak kan getransformeerd worden met de geavanceerde ProCook-functie, zodat precieze en nauwkeurige temperatuuraanpassing mogelijk is door de pan gewoon te verplaatsen op het kookvlak. Op het tekstdisplay kunt u gemakkelijk door menu's bladeren om bijkomende functies, kookplaatinstellingen en menu's te raadplegen. De nieuwe MaxiSense Combi-kookplaten met FreeZone-kookvlak zijn verkrijgbaar in twee verschillende modellen - HKH81700XB / HKH81700FB - met verschillende kaders.

Individuele kookplaatlay-out met Bridge-functie
Inductiekookplaten uit het AEG MaxiSense-assortiment met Bridge-functie bieden meer flexibiliteit en plaats voor grotere pannen. Dit betekent dat u ook gemakkelijk kunt koken met verschillende potten of pannen tegelijkertijd. Of u nu twee standaard kookzones of één grotere kookzone nodig hebt, met de intelligente Bridge-functie kunnen zelfs amateur-koks de 'Lord of the Rings' worden. Als de functie ingeschakeld wordt, worden twee kookzones samengevoegd tot één.

Koken in stijl
De PureHob-inductiekookplaten van het AEG MaxiSense-assortiment voegen een vleugje elegantie toe aan uw keuken met hun unieke, strakke, zwarte design. Naast een kleine Aan-/Uit-knop bevat de kookplaat geen enkele andere markering. De bedieningselementen en de kookzones zijn enkel zichtbaar - in gloeiend rood - als ze ingeschakeld zijn. Als de kookplaat niet in werking is, ziet het glanzende glazen oppervlak er volledig zwart uit. Je kan de gewenste instellingen nauwkeurig activeren met je vinger dankzij het DirekTouch-systeem.

Franke Kitchen Systems introduceert Smart Cooking®, kookpitten die rechtstreeks worden verwerkt in je favoriete RVS werkblad. Onlangs introduceerde Franke al het op maat gemaakte 4mm massief roestvrijstalen werkblad, ideaal voor de thuiskok die voor zijn keuken een professionele uitstraling wenst. Met Smart Cooking® worden de mogelijkheden voor het ontwerp van dit werkblad nog verder uitgebreid.

Zitten jouw kookpitten ook altijd te dicht op elkaar als je met meerdere of grotere pannen aan de slag gaat? Er is niets vervelender dan koken met ruimtegebrek waardoor je steeds de pannen van pit moet wisselen. Met Smart Cooking® heb je dit probleem niet meer. Dit concept biedt namelijk de mogelijkheid om maar liefst vijf branders op te nemen in je RVS keukenblad. Doordat de branders ruim van elkaar geplaatst zijn, ontstaat er voldoende ruimte. De branders kunnen in acht verschillende combinaties geleverd worden. Het werkblad wordt op maat gemaakt waardoor het kan worden voorzien van de juiste uitsparingen op iedere gewenste plaats. Hiermee creëer je je eigen ideale kookopstelling in je nieuwe keuken.

Doordat de kookpitten rechtstreeks worden verwerkt in het 4mm roestvrijstalen werkblad geeft dit een strak design met eenvoudig onderhoud. Er is voldoende ruimte tussen de pannen, waardoor schoonmaken rondom de pitten een eitje is. Andere toepassingen
Naast Smart Cooking® zijn er nog andere mogelijkheden om je roestvrijstalen werkblad geheel naar eigen wens te ontwerpen. Het is mogelijk om verschillende spoelbakmodellen naadloos in te lassen in het werkblad en er kan heel eenvoudig een opbergsysteem worden ingebouwd. Dit onzichtbare opbergsysteem, de S-box, is uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld het opbergen van keukenmessen.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “We zijn erg blij met deze uitbreiding van toepassingen op het 4mm maatwerk werkblad. Door Smart Cooking hebben thuiskoks nog meer mogelijkheden om hun keuken geheel naar eigen wens te ontwerpen en in te richten.”

Exact, snel en flexibel koken met een laag energieverbruik – dat zijn de voordelen van de nieuwe Flex-inductiekookplaten van Gaggenau. Ze vervullen alle wensen van ambitieuze koks in één enkel apparaat en zijn uitstekend geschikt voor kleinere keukens. Dankzij nieuwe functies kunnen pannen vrij worden geplaatst, voor de temperatuurregeling worden ze verschoven. Andere bijzonderheden zijn een braadsensor en toebehoren zoals Teppanyaki en een grillplaat. Dankzij een innovatief displayconcept is de TwistPad-bediening met afneembare magneetknop heel eenvoudig en intuïtief. De Flex-inductiekookplaten in minimalistisch design worden vlak geïntegreerd of met zichtbare rand ingebouwd. De nieuwe producten zijn vanaf oktober 2015 verkrijgbaar.

Het assortiment van AGA is uitgebreid met de AGA Dual Control op gas. De Dual Control gas heeft gietijzeren ovens en elektrische kookplaten. De ovens worden verwarmd met gas wat in Nederland altijd een populaire optie is bij AGA. Het fornuis is verkrijgbaar in een 3-oven en 5-oven model en in 14 prachtige kleuren. De Dual Control gas heeft alles wat een AGA geliefd maakt, maar met meer flexibiliteit en een lager energieverbruik.

De AGA Dual Control gas heeft veel weg van de traditionele AGA. Net zoals bij het traditionele model zijn de gietijzeren ovens altijd beschikbaar voor gebruik en creërt de AGA de bijzondere AGA-warmte rondom het fornuis. Ook het koken op de nieuwe AGA Dual Control gas is vergelijkbaar met het koken op een traditioneel model. Het enige verschil is dat in vergelijking met een traditionele AGA de kookplaten van de Dual Control niet altijd aanstaan. Veelzijdige kookplaten
Op de AGA Dual Control kunnen de twee elektrische kookplaten, bestaande uit een kookplaat en een sudderplaat, naar wens aan- en uitgezet worden. Omdat de kookplaten uitgezet kunnen worden is de AGA energie zuiniger dan zijn voorganger. De krachtige elementen zorgen er voor dat de kookplaat en sudderplaat respectievelijk in 8 en 11 minuten operationeel zijn en behoud AGA dus zijn gebruikersgemak. De twee kookplaten zijn afzonderlijk van elkaar via het ingebouwde bedieningspaneel te bedienen.

3-oven en 5-oven model
De nieuwe Dual Control gas is ideaal voor wie houdt van lekker eten en een stijlvolle en gezellige keuken. Het fornuis met drie ovens heeft een braad-, bak- en sudderoven en het fornuis met vijf ovens ook nog een warmhoudplaat, warmhoudoven en extra sudderoven. Bij het 5-oven model kan het extra gedeelte afzonderlijk aan- en uitgezet worden door middel van een knop op het fornuis.

Falcon, de baanbrekende Britse fornuisproducent, breidt de Elise serie uit met een 90 centimeter fornuis. De Elise fornuizen zijn erg populair in de traditionele collectie van Falcon. Naast de 90cm variant was de Elise al verkrijgbaar in een 100 en 110cm fornuis. De Elise van Falcon is verkrijgbaar in een reeks onweerstaanbare kleuren, zoals gloss black, cream, stainless steel, orange en china blue.

Oven met zeven functies
De Elise 90cm heeft twee ovens: een hetelucht oven en een multifunctionele oven. Met de multifunctionele oven kan de bereidingswijze worden afgestemd op de gerechten. Een cake bakken met alleen boven-warmte, een pizza met onder-warmte en de grill of juist een ovenschotel bereiden door luchtcirculatie. Als thuiskok zijn er een scala aan mogelijkheden. Tevens beschikt de multifunctionele oven van Falcon over een Rapid Response Functie die zorgt voor een verkorte opwarmtijd.

Chique ontwerp
Het design van de Elise heeft Franse flair en een aantal belangrijke kenmerken. De draaiknoppen van het fornuis zijn aluminium afgewerkt en ontworpen in kruisvormige knoppen, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Daarnaast heeft het fornuis een opvallende aluminium afwerking, licht afgewerkte portiergrepen en zwaargewicht deuren. De Elise is zo ontworpen dat het fornuis eenvoudig en snel te besturen is. Het fornuis is verkrijgbaar in inductie en als gasuitvoering. Het fornuis Elise
De Falcon Elise is in 2010 gelanceerd met de Elise 100 en Elise 110. Sindsdien is het fornuis een populaire keuze voor culinaire thuiskoks. Door de toevoeging van de 90cm Elise wordt het fornuis voor een bredere doelgroep beschikbaar en kunnen meer consumenten profiteren van de unieke styling en superieure kookprestaties van de Elise. {{banneralgemeenlangetekst}

10 Redenen om een Falcon te kiezen
Met een Falcon in het hart van uw keuken, is uw keuken altijd het hart van uw huis. Daarom vindt u een Falcon fornuis in meer huizen dan welk ander fornuismerk ook. Waarom zou u een Falcon kopen?

ERFGOED
Falcon is 's werelds oudste fornuisproducent en de fabrikant van 's werelds eerste vrijstaande fornuis, de Kitchener. 180 Jaar later produceren wij nog altijd fornuizen op dezelfde plek. Wij zijn trots op onze lang en rijk verleden.

STAMBOOM
Falcon maakt deel uit van de AGA Rangemaster Group, een internationale groep, die bekende en kwaliteits keukenapparatuur produceert end distribueert.

VERVAARDIGD IN HET VERENIGD KONINKRIJK
Onze fornuzien worden nog altijd geproduceerd in onze fabriek in Royal Leamington Spa in Groot Britannië, waar, in 1830, 's werelds eerste fornuis, de Kitchener, het licht zag.

BEKRONING
Falcon is Europa's number 1 in vrijstaande fornuizen, hoog gewaardeerd door consumenten alsmede internationale comités zoals de Plus X Award die producten prijst voor innovatie, kwaliteit en functionaliteit.

AANVULLENDE PRODUCTEN
We staan vooral bekend om onze vrijstaande fornuizen maar we leveren ook een reeks bijpassende afzuigkappen en achterwanden.

KWALITEIT
Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Tijdens het productieproces ondergaan al onze producten een aantal kwaliteitstesten; met name wat functionaliteit en veiligheid betreft.

DUURZAAMHEID
Onze producten worden geproduceerd om de tand des tijds te weerstaan. Om de duurzaamheid te waarborgen, gebruiken wij alleen materialen van de hoogste kwaliteit.

NUMMER 1
Wij zijn trots op onze geschiedenis maar we zijn ons terdege bewust dat Falcon niet het nummer 1 merk voor vrijstaande fornuizen zou zijn als wij niet de juist mix van kwaliteit, prestatie, variatie, functies and vormgeving zouden bieden. Dit is waarvoor Falcon zo gewaardeerd wordt en dit is waarom je een Falcon fornuis kunt vinden in meer keukens dan welk ander merk ook.

STIJL EN KEUZE
Falcon biedt een grotere verscheidenheid aan producten dan welke andere fabrikant ook. U heeft de keuze uit een ruime producten collectie in verschillende breedtes en een groot aantal kleuren. Dit stelt u in staat om uw fornuis exact af te stemmen op uw behoeften wat betreft kookwijze, kwaliteit, stijl en kleur.

TEST PROGRAMME
Onze full-time huishoudkundige zorgt ervoor dat onze producten voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en speelt tevens een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten

De Rolls-Royce onder de fornuizen, AGA, komt met het een na het andere nieuwe fornuis op de markt. Het nieuwste model, de Masterchef XL 90, is slechts 90 centimeter breed en is door de gangbare breedtemaat gemakkelijk in een keuken te plaatsen. Het fornuis heeft alle eigenschappen die je van een AGA kunt verwachten. Het fornuis is leverbaar in vijf eigentijdse kleuren: cream, pewter, pearl ashes, gloss black en cranberry. De Masterchef XL was naast de 90 cm variant al verkrijgbaar in een 110 cm variant.

State of the art
De nieuwste AGA is een technisch hoogstandje. Afhankelijk van een gas- of inductiefornuis heeft het vijf gaspitten of kookzones. Daarnaast heeft het een multifunctionele oven, een heteluchtoven en een aparte grill. De multifunctionele oven heeft een inhoud van 73 liter en de heteluchtoven heeft een inhoud van 67 liter waar bijvoorbeeld vier kippen tegelijk in kunnen.

Naast bakken en braden kan men de ovens gebruiken voor het ontdooien van voedsel en tal van ovenactiviteiten. De multifunctionele oven heeft een ‘rapid response’ functie, waardoor de oven 30% sneller voorverwarmd, en een ontdooi functie. De ovens reageren snel. Zo snel dat de ovens in mum van tijd: ‘ready to use’ zijn. Dit fornuis kan geleverd worden voor mensen die op gas of inductie willen koken. Een reuze flexibele AGA. Grillen is hot
Nederland raakt steeds meer in de ban van het grillen. Logisch, het is een vetvrije manier om vlees en groenten te garen. In principe hoef je (bijna) geen olie toe te voegen. De AGA Masterchef XL 90 heeft een aparte grill die uiterst gebruiksvriendelijk is. De gebruiker kan heel gemakkelijk de grill er uit trekken. Telescooparmen zorgen ervoor dat het gegrilde vlees of groente gemakkelijk is te bereiken.

Schoonmaken in een handomdraai
Vetvlekken en kookspetters behoren tot het verleden bij de nieuwe AGA. De Masterchef XL is behandeld met een speciaal materiaal zodat vet zich minder kan hechten aan de binnenzijde van de ovens. Hierdoor is het fornuis gemakkelijker schoon te maken dan een doorsnee fornuis.

AGA City60, Total Control en Dual Control verkrijgbaar in kleuren pink en lemon

Fans van AGA kunnen hun hart ophalen. Met het lenteweer in aantocht komt de introductie van de frisse kleuren pink en lemon precies op het juiste moment. Het in 1922 uitgevonden fornuis staat tegenwoordig allang niet meer bekend voor country living op een groot landgoed. Iedereen kan hedendaags de gelukkige bezitter van een hippe AGA zijn. Zelfs Jonnie Boer en Jamie Oliver koken thuis op een AGA. Een fornuis wat staat voor eigentijds koken met sfeer.

Een model voor iedere levensstijl
Een pink en lemon AGA is er voor iedereen. Hoe groot (of klein) de keuken ook is, er is altijd een passende AGA. De kleinste AGA – AGA City60- ooit is slechts 60 cm breed, dezelfde breedte als een inbouwfornuis of een standaard keukenkastje. De AGA Total Control fornuizen kunnen aan en uit worden gezet met één druk op de knop. Dankzij de snelle opwarming is het fornuis volledig flexibel.

Een fornuis met meer flexibiliteit, een lager energieverbruik en minder onderhoudskosten? Bij de AGA Dual Control zijn de gietijzeren ovens altijd gebruiksklaar en kunnen de twee kookplaten onafhankelijk worden aan- en uitgezet. Net zoals de AGA Total Control is de Dual Control verkrijgbaar is 3- of 5-ovens. De grootste AGA’s(5-Oven) maken een prachtig centraal punt in de meest ruime keukens.

Energie wordt niet onnodig gebruikt
Sinds de introductie van de nieuwe generatie AGA’s zijn er fornuizen die aan, op stand-by of uit gezet kunnen worden. Dankzij deze technologische toevoeging wordt er alleen energie verbruikt als dat nodig is en toch geprofiteerd van alle voordelen die koken met stralingswarmte met zich meebrengt. Een AGA is op deze manier zelfs energievriendelijk. Zelf een AGA met de kleuren pink en lemon zien? In de acht AGA Living Centers kun je de kleuren beleven en het AGA-gevoel ervaren. In een keuken met het iconische fornuis wordt iedereen getrokken door een bijzondere warmte. AGA bezitters vertellen vaak dat het fornuis onderdeel is van hun leven. Een leven zonder een AGA is voor hun niet meer voor te stellen.