1310
KitchenAid's Chef TouchTM
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 17-12-2021

KitchenAids Chef TouchTM heeft de jury duidelijk overtuigd. In één van de meest befaamde internationale product-competities, de Red Dot Design Award, krijgt de innovatieve Chef TouchTM van KitchenAid de "Red Dot"-kwaliteitsstempel voor "high design value" van de jury, die uit gerespecteerde experts bestaat. Meer dan 1000 gasten uit de design-, verenigings- en mediawereld vierden op 4 juli 2011 de winnaars van de Red Dot Design Award. 

Dankzij KitchenAids Chef TouchTM kunnen thuiskoks voor het eerst "sous-vide" of vacuum koken. De "sous-vide" kooktechniek is een delicate, hoogkwalitatieve kookmethode op lage temperatuur, die je vrij spel geeft met je culinaire creativiteit. Verse ingrediënten en kruiden worden vacuum verpakt in speciale zakjes en gebakken in een stoomoven, die nooit warmer wordt dan 100 gradeb. Door de lagere kooktemperaturen en vacuumverpakking blijven het water en de natuurlijke organoleptische elementen in het voedsel behouden.

Dit maakt je gerechten zacht, sappig, vol van kleur en smaak en ook nog eens gezonder. Fruit, vis, vlees en groenten bewaren hun volle smaak en natuurlijke sappigheid.. Vergeleken met traditionele kookmethoden, verliest vlees tot 42% minder water wanneer je het "sous-vide" kookt. Groenten raken 89% minder vocht kwijt en fruit 77%. Vis en vlees blijven vochtig en sappig zonder uit te drogen of overgaar te worden. Groenten blijven er helder en fris uitzien en behouden hun natuurlijke knapperigheid.

Chef TouchTM is een uniek systeem dat uit drie toestellen bestaat: een Stoomoven, een Vacuumapparaat en een Shock Freezer. Zij werken in een perfecte synergie die je ongelooflijke resultaten biedt waarvan je ofwel recht uit de oven ofwel later kan genieten. Hoe dan ook, ze leveren steeds fantastische kwaliteit af.

Het Vacuumapparaat laat je toe je verse ingrediënten en kruiden vacuum te verzegelen in speciale zakjes. Dankzij de geavanceerde professionele technologie bedraagt de restdruk in het zakje slechts 5 mbar, wat zorgt voor een langere houdbaarheid en versheid in vergelijking met conventionele koelkasten. Dit lagere drukniveau laat ook perfect "sousvide"-koken toe: zo verdeelt de stoom zich gelijk over het hele voedsel.

Zodra het voedsel in de zakjes verzegeld is, kan je het in de Stoomoven plaatsen. Met één van de 10 "sous-vide" kookfuncties, of met de manuele methode voor de creatieve experts, bereid je je eten op een zachte, gezonde wijze die de smaak, kleur en de vastheid van het voedsel bewaart. De zakjes voorkomen dat de sappen verdampen, zodat de smaak versterkt wordt tijdens het bakken. Het risico dat chemicaliën of de smaak van plastic in het voedsel vrijkomen, is onbestaande: onafhankelijke tests bewijzen dit. Wanneer je eten klaar is, kan je er dadelijk van genieten of kan je het zakje blast chillen om het in de koelkast te bewaren. Als je het in de diepvriezer wil bewaren, kan je het shock freezen.

De Shock Freezer kan rauw of gebakken voedsel in slechts enkele minuten koelen of bevriezen. Hij bewaart het aroma, de smaak en de voedingswaarde van je voedsel dus met 2 professionele functies: Blast Chilling en Fast Freezing. De Blast Chilling-functie brengt de temperatuur van ovenheet voedsel terug naar +3 graden, wat hoge kwaliteit van het voedsel en de bewaring ervan garandeert. Fast Freezing verlaagt de kerntemperatuur van het voedsel snel naar -18 graden.

"We zijn erg trots dat we de Red Dot Award for product design in ontvangst mogen nemen. Toen we KitchenAids Chef TouchTM ontwierpen, hebben we heel veel moeite gedaan om een echt innovatief concept en een echte design waarde neer te zetten. Het is fantastisch dat het resultaat nu erkend wordt met zon prestigieuze award. KitchenAids Chef TouchTM ontsteekt de passie van mensen die van koken houden. De gepassioneerde foodies beschikken nu over een tool dat hun ambities tegemoet komt. Het laat hen toe de kwalitiatieve keuken van de sterrenchefs thuis te reproduceren en ervan te genieten" zegt Alessandro Finetto, Directeur, Global Consumer Design KitchenAid.

"Zoals altijd, bekeek onze jury alle ingezonden producten met een kritisch oog. We houden erg veel rekening met Design kwaliteit in het jureringproces. Oprechte en nieuwe, creatieve oplossingen worden ook beloond. Beide criteria zijn niet alleen een maatstaf voor goed design, maar ook voor het potentiële succes op de markt en het plafond is hier zeker nog niet bereikt", zegt Professor Dr. Peter Zec, oprichter van de Red Dot Design Award. Dit jaar stuurden designers en bedrijven uit 60 verschillende landen 4433 producten in voor de Red Dot Award: Product Design.

De winnende producten in het Red Dot Design Museum
Je kan KitchenAids Chef TouchTM zélf ervaren: samen met de andere winnende producten, wordt de productcategorie aan het grote publiek getoond van 5 juli tot 1 augustus 2011 tijdens de tentoonstelling "Design on stage winners Red Dot Award: product design 2011". De tentoonstelling gaat door in het Red Dot Design Museum op de werelderfgoedsite van het Zeche Zollverein Coal Mine Industrial Complex in Essen.

Met meer dan 1500 producten verspreid over meer dan 4000 m2, huisvest het Red Dot Design Museum de grootste permanente tentoonstelling van hedendaags design ter wereld.

De Red Dot Design Award
De Red Dot Design Award dateert uit 1955 en is uitgegroeid tot s werelds grootste en meest befaamde design wedstrijd. Er zijn 3 verschillende disciplines: Red Dot Award: Product design, Red Dot Award: Communication design en Red Dot Award: Design concept. Enkel in 2010 waren er al bijna 14000 inzendingen uit 68 landen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide