1020
Innoverend koken; De laatste trends op een rij
Gepubliceerd: 19-07-2022

De laatste trends en ontwikkelingen voor álles op het gebied van wonen houden wij natuurlijk nauwlettend in de gaten. Van kleuren, stofjes tot vormen; We proberen alles als eerste te spotten. Maar ook de praktische kant van innovaties laten we bij Wonenonline niet lopen. Op het ene gebied gaat dit sneller dan de ander, zo zien we massaal dat merken de groene weg in slaan qua duurzaamheid. Maar recent spotten wij een aantal nieuwe trends op het gebied van koken. Welke dit zijn en of het iets voor in jouw keuken is? Lees snel verder!

Oosters at home

Dat wij in Nederland bereid zijn om een buitenlandse keuken te omarmen, daar vertellen we je niks nieuws mee. Van de Italiaan, Chinees tot de Japanner; We komen er graag! Ook voor het thuis laten bezorgen van sushi en rijsttafels draaien we onze hand niet om. Maar het écht in huis halen van een buitenlandse keuken is nog een beetje lastig. Zelf (zonder pakjes en zakjes!) een goede curry in elkaar draaien is best een uitdaging.

Maar met de juiste materialen is het wel een stuk makkelijker. De aanschaf van bijvoorbeeld een teppanyaki plaat om de echte Japanse keuken in huis te halen, wordt dan ook steeds populairder. Het past perfect in een druk bestaan, want snel op temperatuur én gezond. Door het gebruik van weinig olie en pure ingrediënten is een teppanyaki plaat geschikt voor alledaags gebruik. Er zijn dan ook vele verschillende op de markt, deze teppanyaki platen voor inductiekookplaten zijn wat ons betreft dan ook een dikke tip!

Zuig het af

Een afzuigkap is natuurlijk een must in een keuken, anders ruik je nog dagen die pannenkoekenlucht of die vierkazenpizza. Dat wil je niet. Of het altijd de meest stijlvolle items in huis zijn? Mwoah. De één is natuurlijk veel stijlvoller dan de ander, dat geven wij eerlijk toe. Maar zeker bij bijvoorbeeld een kookeiland kan een afzuigkap een doorn in het oog zijn.

Gelukkig staat technologie ook hier voor alles en zijn er tegenwoordig kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Geheel onzichtbaar maar tóch effectief, wij houden ervan! Maar om ze écht goed werkend te houden is het wel aan te raden deze innovatie te combineren met pannen speciaal voor werkbladafzuiging. Niet alleen een excuus om te investeren in een nieuwe, perfecte pannenset. Ook gaat het je veel geurtjes minder opleveren én is het een verduurzaming doordat de pannen de vrijgekomen warmte effectief gebruiken. Daar is ie weer; Een win-win situatie.

Kortom, de innovaties komend jaar op het gebied van koken zien wij vooral in het gebruiken van buitenlandse kooksystemen en het bewust gebruik in de keuken van energie. Of dit nu door speciale pannen of duurzame koelkasten is, hoe groener hoe beter!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide