2401
Inductiekookplaten met de ultieme indeling
Gepubliceerd: 25-01-2021 Laatste update: 10-06-2022

De inductiekookplaat wint aan populariteit: het is een duurzaam alternatief voor koken op gas, biedt optimale veiligheid en gebruiksgemak. ETNA introduceert twee nieuwe 80-modellen en een 90 cm model in haar Performance serie. Voorzien van de nieuwste kooktechnieken en verkrijgbaar in een exclusieve gematteerde look bieden deze modellen het beste op het gebied van inductiekoken. Bijzonder is dat niet alleen de 90cm, maar ook de 80cm modellen, vijf kookzones hebben. De kookplaat detecteert wanneer er een pan op een zone wordt geplaatst, de timer start automatisch als je begint met koken en de zones zijn eenvoudig te koppelen tot XL zones.

De inductiekookplaten hebben vijf zones, waarvan de grootste en meest krachtige aan de rechterzijde, in plaats van in het midden. Hierdoor staat een grote pan niet in de weg bij het koken en heb je voldoende werkruimte op de andere kookzones.

Slim bedieningsgemak
De Light & Slide functie is ontwikkeld vanuit designoogpunt en biedt extra gemak. Staat de kookplaat uit, dan zie je enkel de aan/uit knop en het rustige lijnenspel van de kookzones. Zet je de kookplaat aan, dan wordt de bediening geactiveerd en kun je gaan koken. Dankzij de Place & Slide functie weet de kookplaat bovendien op welke zone de pan staat en kun je met een eenvoudige ‘slide’ direct de gewenste stand kiezen.

Flexibele zones
De linkerzijde van de Performance kookplaat heeft zogenaamde ‘octazones’, achthoekige zones met een extra groot kookoppervlak zodat je een grillplaat, tepan yaki of een vispan kan gebruiken. Deze zones kunnen gekoppeld worden voor het koken en ingesteld worden op de grillfunctie. Hierbij worden de zones automatisch gekoppeld en wordt er gebruik gemaakt van een hoge vermogensrange om de grillplaat op de perfecte temperatuur te houden en nauwkeurig te kunnen regelen.

Goede timing!
Soms ben je met tien dingen tegelijkertijd bezig en vergeet je de timer in te stellen. Gelukkig dat de Performance inductiekookplaten met je meedenken. Ieder zone heeft een zogenaamde ‘count-up timer’ die aangeeft hoe lang de zone al aan staat zodat je weet hoe lang een gerecht nog op moet staan.

Powermanagement
Deze Performance kookplaten worden standaard geleverd voor een 2-fase aansluiting. Door de slimme Powermanagement-techniek van ETNA is dit echter ook om te zetten naar 3-fase of zelfs 1-fase, wat betekent dat de kookplaat op een normaal stopcontact kan worden aangesloten.

De Performance inductiekookplaat KIF880 is 80cm breed en verkrijgbaar in zwart (KIF880ZT) en in gematteerd glas Design Special (KIF880DS) en heeft een verkoopadviesprijs van € 1.179,-. De Performance inductiekookplaat KIF890ZT is 90cm breed en verkrijgbaar in zwart glas en heeft een verkoopadviesprijs van € 1.299,-.

Lees ook: De trend in de keuken van nu; een inductiebeschermer

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide