602
Ikea kookt duurzaam in 2024: vaarwel gaskookplaten!
Gepubliceerd: 10-09-2023 Laatste update: 14-12-2023

Ikea Nederland zet de culinaire wereld op zijn kop en neemt een krachtige stap naar een groenere toekomst. Vanaf januari 2024 zal Ikea Nederland geen gaskookplaten meer aanbieden in haar assortiment.

Deze baanbrekende beslissing sluit naadloos aan bij de nationale milieuambities om tegen 2030 anderhalf miljoen woningen gasvrij te maken. Wat dit nog specialer maakt, is dat Nederland het allereerste land is waar Ikea de verkoop van gaskookplaten stopzet.

Inductie: de toekomst van koken

Wat heeft inductiekoken te bieden en waarom zou je ervoor kiezen? Ikea Nederland heeft het antwoord. Door uitsluitend inductiekookplaten aan te bieden, wil Ikea Nederland consumenten inwijden in de voordelen van elektrisch koken en hen aanmoedigen om een duurzamer leven thuis te omarmen. Inductiekoken is de ultieme vorm van elektrisch koken - energiezuinig en milieuvriendelijk. Combineer dit met groene stroom, en je vermindert je CO2-uitstoot tot een minimum. Ikea biedt zelfs zonnepanelen en installatieservice aan om je te helpen groene energie te omarmen. Maar er is meer! Inductiekoken biedt precisie bij het instellen van de warmtezones, geen vervelende verbrandingsgassen, eenvoudige reiniging en automatische uitschakeling wanneer er geen pan op staat.

Liselotte van Dijk over duurzaamheid

Liselotte van Dijk, Sustainability Business Partner bij Ikea Nederland, zegt: "Bijdragen aan een duurzamer leven thuis is een missie van Ikea Nederland, en de verkoop van gaskookplaten past daar niet bij. We moeten durven kiezen voor veranderingen zoals deze om de energietransitie in Nederland te versnellen. Eerder hebben we al besloten om alleen nog maar ledverlichting te verkopen en te stoppen met producten voor eenmalig gebruik, zoals niet-oplaadbare alkalinebatterijen. Zo werken we stap voor stap aan een duurzaam aanbod."

Ikea's duurzame ambities

De verbranding van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, draagt bij aan CO2-uitstoot, wat schadelijk is voor ons klimaat. De Nederlandse overheid heeft de ambitie om tegen 2030 anderhalf miljoen woningen van het gas af te halen, als onderdeel van het streven naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Ikea Nederland heeft haar eigen duurzaamheidsdoelen gesteld en streeft ernaar om tegen 2030 in al haar vestigingen uitsluitend hernieuwbare energie te gebruiken. De zonnepanelen die al op alle Ikea-locaties in Nederland zijn geïnstalleerd, leveren nu al dertig tot veertig procent van het totale energieverbruik op. Wereldwijd zet Ikea stappen in de richting van een duurzame toekomst, met de ambitie om tegen 2030 volledig circulair te opereren en een positieve impact op het klimaat te hebben.

Met deze inspirerende stappen in duurzaamheid laat Ikea Nederland zien dat het niet alleen onze huizen, maar ook onze planeet wil betoveren met een groenere toekomst.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide