Gepubliceerd: 03-09-2012 00:00
4235
Kooksystemen

Zuiniger, sneller, efficiënter én veiliger. Per 1 april 2010 is een vlambeveiliging op te produceren gaskookplaten verplicht. ATAG neemt het voortouw en ontwikkelt nu al gaskookplaten met genoemde beveiliging en verregaande verfijnde technieken daar rondom. Veiligheid en gebruikersgemak in één.

Easy Flame Control: automatisch herontsteken
De complete lijn New Matrix-gaskookplaten van ATAG is uitgevoerd met elektronische beveiliging Easy Flame Control of thermische beveiliging. Easy Flame Control controleert of er een vlam aanwezig is. Dooft de vlam, dan wordt deze automatisch opnieuw ontstoken, uiteraard op dezelfde stand die vooraf was ingesteld. Lukt het opnieuw ontsteken niet, bijvoorbeeld door tocht of overkoken, dan wordt de gastoevoer na tien seconden automatisch afgesloten. Bovendien heeft ATAG de elektronische gaskookplaten voorzien van een kookduurbegrenzer. Dit betekent dat de gastoevoer na zes uur automatisch wordt uitgeschakeld, zodat de vlam dooft. Een veilig idee als u na vertrek twijfelt of u de kookplaat heeft uitgeschakeld.

Bedieningsgemak
Easy Flame Control is tevens een unieke manier om de gaskookplaat aan- of uit te schakelen. Bij deze elektronische ontsteking kan de gaskookplaat met één druk op de centrale aan-/uitknop ingeschakeld worden, waarna de verschillende kookzones uiterst precies bediend worden met de solide regelknoppen. Gaat tijdens het bereiden van het gerecht de telefoon of de deurbel? Geen enkel probleem met deze centrale aan-/uitknop. Met één simpele beweging schakelen alle gaspitten tegelijkertijd snel en eenvoudig uit. Met deze knop kan ook het kinderslot in- en uitgeschakeld worden. Als het kinderslot is ingesteld, dan knippert de verlichte ring.

Thermische beveiliging: geen vlam, geen gas
ATAG heeft ook enkele gaskookplaten uitgerust met een thermische beveiliging. Als de vlam dooft door bijvoorbeeld overkoken of een tochtvlaag, dan wordt de gastoevoer naar deze brander onmiddellijk afgesloten.

ATAG gaskookplaten met A+ bekroond met Kookkeur
Alle ATAG gaskookplaten hebben de snelle en uiterst efficiënte A+ branders. En zijn bekroond met het kwaliteitskeurmerk Kookkeur. Topprestaties werden gemeten op snelheid, milieuvriendelijkheid, warmteverdeling, suddercapaciteiten en maximale kookprestaties. Een keurmerk om trots op te zijn. De A+ branders bestaan niet uit losse onderdelen, maar uit één geheel en worden gecombineerd met afzonderlijk af te nemen gietijzeren pandragers. Beide makkelijk schoon te maken.

Intuïtief design
Strak, slim en supermooi, dat geldt ook voor de nieuwe Matrix kookplaten in het roestvrij staal of Grafiet-zwart. Alles met de menselijke maat. Want bij het design gaat ATAG uit van natuurlijke bewegingen van de mens, zogenaamd intuïtief design. Een aanvulling op ergonomisch design waarbij het werken met de gaskookplaten zo min mogelijk moeite kost. Intuïtief design speelt in op natuurlijke bewegingen zodat niemand hoeft na te denken welke knop bij welke pit hoort of welke kant uit te draaien voor hoge of lager. Het zit simpel in de menselijke logica. ATAG ontwikkelt voor de Nederlandse consument. Omdat Nederlanders van sudderen houden, is elke gaskookplaat van ATAG voorzien van een sudderbrander met een extra lage stand. Deze bevindt zich altijd achteraan, omdat men daar weinig bij hoeft tijdens het gaarproces. De sterkbranders voor grote pannen zitten altijd vooraan, zodat er makkelijk en actief in de pannen geroerd kan worden. De wokbrander is echter altijd links gepositioneerd, zodat er veel ruimte overblijft om meerdere pannen te plaatsen. Tenslotte staan de branders altijd zo ver mogelijk uit elkaar. Meerdere en grote pannen tegelijkertijd op de gaskookplaat is zo geen probleem meer. Makkelijk en veilig!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide