Fornuizenmerk Belling breidt zijn huidige collectie uit met inductiefornuizen. Inductie is elektrisch koken met behulp van een magnetisch veld. Deze manier van koken wint in Nederland steeds meer aan terrein. Dat is niet vreemd kijkend naar eigenschappen als veiligheid, snelle verwarming, energiebesparing en efficiency. Koken op inductie is in aanschaf veelal nog duurder dan koken op gas. Belling onderscheidt zich door de prijzen van haar inductiefornuizen vrijwel gelijk aan die van gasfornuizen te houden. Het merk introduceert inductie voor zowel haar moderne als klassieke modellen van 90 cm breed. Het klassieke Classic model is naast zwart sinds dit jaar ook beschikbaar in vijf andere verwisselbare kleuren; het strak vormgegeven DB4 model is er in passend RVS.

Energiezuinig koken
De Belling inductiefornuizen zijn voorzien van vier inductie kookzones, een handzame tiptoetsbediening op de glasplaat en drie verschillende ovens: een elektrische grill, een heteluchtoven en een longdoor 3D heteluchtoven. Koken op inductie neemt toe in Nederland. Gebruikers roemen de korte kooktijd die bijna twee keer zo snel is als gas. Daarnaast is het een veilige manier van koken. Bij het koken op inductie warmt door het magnetische veld niet de kookzone, maar direct de pan op. Spetters komen dus op een koude glasplaat en branden zo niet in. Ook is er geen kans op oververhitting. De warmtetoevoer is heel nauwkeurig en constant. Dit voorkomt warmteverlies en is dus energiebesparend. Belling is in zijn prijsklasse bovendien het enige merk met drie energiezuinige ovens. De Belling inductiefornuizen hebben het energielabel A.

Ook leuk om te lezen