Koken met stoom bestaat al eeuwen. Het is zowel een eenvoudige als een supergezonde manier om gerechten te bereiden. Niet iedereen heeft echter plaats voor een losse stoomoven. De nieuwe Falcon Nexus Steam biedt uitkomst: een innovatief fornuis met multifunctionele oven, grill, rijslade én een injectiestoomoven. Deze primeur verbindt het unieke Falcon-design met functionaliteit en een professionele kookervaring. Een uitgebreid diner met vrienden wordt met de Falcon Nexus Steam een peulenschil.

Welke kookplaat past het beste bij jou en jouw keuken? Je hebt de keuze tussen een inbouwkookplaat of een vrijstaande kookplaat. En dan is er natuurlijk nog de manier van koken. Kies jij voor gas, inductie of keramisch? Wij zetten de belangrijkste info voor je op een rij.

Hood-in-wat? Een Hood-in-Hob is een inductiekookplaat (hob) met een ingebouwde afzuiginstallatie (hood). Hierdoor hoef je geen aparte afzuigkap te installeren, wat een mooie en makkelijke oplossing is voor kookeilanden en strakke keukeninterieurs. Pelgrim introduceert twee nieuwe modellen in glanzend zwart (IKR4082F) en matzwart design (IKR4082M). Bijzonder is dat, dankzij de koppelbare kookzones, aan beide zijden een XL kookoppervlak gecreëerd kan worden. De Auto Air functie zorgt ervoor dat de afzuiging zich automatisch aanpast op de kookstanden die in gebruik zijn. Mooi makkelijk! 

De ETNA Performance serie vertegenwoordigt de nieuwste generatie inductiekookplaten in zowel uiterlijke kenmerken als prestaties. Zo zijn de kookplaten breder, kunnen ze zowel op 1- als 2 fase worden aangesloten en is er een high-end model dat gewoon op netstroom werkt. Daarnaast kan men kiezen voor een subtiele, gematteerde look. Na de huidige eet- en kookgewoonten onder de loep te hebben genomen ontwikkelde ETNA onder andere een 70˚C graden warmhoudfunctie en een 42˚C graden smelt/ontdooifunctie. De Performance inductietechniek zorgt voor een stille werking, geeft stabiele hoge vermogens met minimaal pendelgedrag en is door de efficiëntere werking extra energiezuinig.

Houd jij verschrikkelijk veel van koken, of ben je iemand die het liefst elke avond hetzelfde prakje maakt? Hoe dan ook heb je verschillende pannen nodig voor het koken van aardappels en het bakken van een eitje. Het type is belangrijk, maar ook de materiaalkeuze heeft veel invloed op de bereiding van je maaltijd. Bovendien zijn sommige pannen geschikt voor koken op gas, maar niet voor inductieplaten. In dit overzicht vind je informatie om te bepalen welke pan(nen) jij nu precies nodig hebt!

Koken op inductie is super handig. Je gebruikt minder energie, je hebt meer controle over het bereiden van je eten en het staat ook nog eens mooi in je keuken. Maar toch is de overstap van een andere verwarmingsbron naar inductie voor veel mensen niet zo eenvoudig. Je hebt er verschillende aanpassingen voor nodig. Hoe zit dat nu eigenlijk? Met deze 4 dingen moet je rekening houden als je overstapt naar inductie.

Ben je van plan om een nieuwe keuken te kopen? Dan heb je jezelf misschien ook al de vraag gesteld of je nog wel voor een gasfornuis moet kiezen. In 2050 moet Nederland namelijk van het aardgas af zijn, waardoor er door de overheid steeds meer wordt aangedrongen op het gasloos maken van woningen. In de toekomst zal het koken op gas dan ook helemaal gaan verdwijnen. Belangrijk om rekening mee te houden bij het aanschaffen van je droomkeuken!

Dé innovatie op keukengebied is de Inductie Beschermer. Als je kookt op een (inductie)kookplaat kom je er al snel achter dat deze zeer kras- en vuilgevoelig is. Dit behoort tot het verleden met de komst van de Inductie Beschermer ontwikkeld door ontwerpster Dietrix. Dit oprolbare en stevige materiaal ‘styled’ ook nog eens je (woon)keuken, omdat je elke print of eigen foto erop kunt laten drukken!

Iedereen die ooit geprobeerd heeft een inductiekookplaat te gebruiken met natte of vettige vingers, weet dat dit niet zo eenvoudig is. Voor veel  mensen zijn de  bedieningspanelen niet ideaal. Küppersbusch reageert op deze uitdagingen en introduceert een nieuwe inductiekookplaat met hoogwaardige zwarte design aluminium draaiknoppen. De kookplaat KI 8810.0 past perfect in de stijl van de ovens, compacte apparaten en afzuigkappen van Küppersbusch. De draaiknop komt in al deze apparaten terug en geeft een robust en degelijke uitstraling met een dezelfde design uitstraling.