1728
Wijnklimaatkast

Het bewaren en laten rijpen van wijn vraagt om een stabiele omgevingstemperatuur, optimale vochtigheidsgraad en een ruimte die donker is en zo min mogelijk trillingen toelaat. Er zijn twee soorten wijnbewaarkasten: de wijnbewaarkoelkast biedt dezelfde klimatologische omstandigheden als een koele kelder. Binnen in de kast is de luchtvochtigheid 70%, de toevoer van verse lucht wordt geregeld door actieve koolfilters en speciale dempers voorkomen dat uw kostbare wijnvoorraad ook maar even trilt. Het zijn de optimale condities voor het lang bewaren van wijn.

Er zijn echter ook wijnklimaatkasten die de wijn op de juiste serveertemperatuur houden. Ideaal voor wijnliefhebbers die graag regelmatig van een glaasje willen genieten. Wijnklimaatkasten zijn veelal voorzien van enkele, van elkaar gescheiden en onafhankelijk van elkaar te regelen temperatuurzones. Daardoor is het mogelijk om zowel rode als witte wijn tegelijk op de ideale temperatuur te bewaren en een ander gedeelte te gebruiken om de wijn langzaam op drinktemperatuur te laten komen.

Het bewaren en laten rijpen van wijn vraagt om een stabiele omgevingstemperatuur, optimale vochtigheidsgraad en een ruimte die donker is en zo min mogelijk trillingen toelaat.

Wijnbewaarkasten zijn veelal voorzien van uittrekbare en in hoogte verstelbare rekken, die zijn uitgevoerd in metaal of hout, en die veel verschillende formaten flessen aankunnen. Door een speciale constructie blijven de flessen, ook bij het uitschuiven, zeer stabiel liggen. Wijnklimaatkasten kunnen volledig in de keuken worden geïntegreerd zodat alleen het bedieningpaneel nog zichtbaar is, maar zijn ook als vrijstaand model, uitgevoerd in bijvoorbeeld roestvrijstaal, verkrijgbaar.

Bron: vereniging comfortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners