1575
siemens hydrofreshbox
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

In Nederland gooien we per jaar circa 2,4 miljard euro aan voedsel weg. Dit is 8 tot 11% van de voedsel die gekocht wordt. Omgerekend gaat het om 50 kilo per persoon en 120 kilo per huishouden dat in de vuilnisbak verdwijnt. In de meeste gevallen gaat het om producten zoals groenten, fruit, zuivelproducten en vlees, die niet vers meer zijn en in de prullenbak verdwijnen. Siemens introduceert een nieuwe lijn koel- en vriesproducten, die ervoor zorgen dat verse levensmiddelen tot 3x langer houdbaar blijven. Naast de bekende VitaFresh-functie introduceert Siemens nu met gepaste trots de hydroFreshbox. In deze box blijven bijvoorbeeld sla en groenten tot twee keer zo lang knisperig vers als bij conventionele apparaten met verslades. Dat kan een berg afval in de vuilnisbak schelen!

< Juiste temperatuur + juiste luchtvochtigheid = langer vers
Bij het bewaren van verse levensmiddelen draait alles om de juiste temperatuur in combinatie met de juiste luchtvochtigheid. De vochtigheidsgraad in de HydroFreshbox kan apart worden ingesteld. Hierdoor blijft de opslagtemperatuur constant en de lucht vochtig, zodat alle levensmiddelen vers blijven. En door de golfstructuur van de bodem blijft er geen water in de box staan, dat de producten kan aantasten. Kortom, de nieuwe hydroFreshlade zorgt ervoor dat rauwe groente, sla en veel soorten fruit er veel langer vers blijven uitzien -en ook zo smaken. Waardevolle vitamines en voedingsstoffen blijven zo waar ze thuishoren: in de levensmiddelen. En dan bespaart deze functie nog energie ook.

coolBox: stelt de houdbaarheidsdatum nog even uit
De coolBox is de perfecte aanvulling op hydroFresh. Met dit nieuwe concept geeft Siemens kwetsbare levensmiddelen eindelijk flink wat extra ruimte in de koelkast. Maar wat de coolBox pas echt perfect maakt, is de flexibele manier om de temperatuur in te stellen, waardoor precies de juiste opslagomgeving voor verschillende soorten levensmiddelen ontstaat. Dat kan tot 2 �  3 graden onder de ingestelde koeltemperatuur zijn - perfect om de houdbaarheidsdatum van bijvoorbeeld vis en vlees te verlengen.

vitaFresh: de verskampioen
vitaFresh is nog steeds onbedreigd kampioen van de koeltechnologie. Met temperaturen rond het vriespunt biedt vitaFresh dezelfde omstandigheden als een professionele koelcel. Dat komt doordat alle biologische en chemische ontbindingsprocessen vlak boven het vriespunt aanzienlijk vertragen. Hierdoor behoudt verse waar veel langer zijn voedingstoffen, vitamines, kleur en textuur - alsof het vers van de markt komt. Vis en vlees blijven tot drie keer zo lang goed in de zogenaamde droge vitaFresh-zone, waar 50 procent luchtvochtigheid heerst. In de versbox zijn bijvoorbeeld lamsboutjes na zeven dagen nog steeds mals, tegenover twee dagen in een conventionele koelkast. Dat geldt ook voor de meeste soorten groente en fruit die in de vitaFresh-zone dauwvers liggen opgeslagen. Bij een luchtvochtigheid tot 90 procent blijft veldsla bijvoorbeeld veel langer knisperig. Nectarines zien er zelfs na 28 dagen nog heerlijk uit (en zo smaken ze ook), vier keer zo lang als normaal.

Geavanceerde technologie voor verfijnde levensmiddelen
In de vitaFresh-zone dauwvers zit een speciaal systeem met een halfdoorlaatbaar membraan om de luchtvochtigheid te regelen, wat zorgt voor een omgeving met een constant hoge luchtvochtigheid voor groente en fruit. Bovendien zorgt een apart koelcircuit ervoor dat de vitaFresh-zone dauwvers helemaal los van de andere koelzones werkt. Tenslotte zorgt een thermostaat aan de buitenkant ervoor dat de temperatuur in de koelkast altijd op het voorgeschreven niveau blijft, zodat de opslagcondities en het gebruik van energie optimaal zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide