Een koelkast houdt je eten koel, zodat het niet over datum gaat, en dat was het. Niets is minder waar, want een goede koelkast kan zo veel meer dan dat! Wat dacht je van slimme koelkasten met een speciaal vak om je vlees zo vers mogelijk te houden, koelapparaten met een koud water dispenser of koelkasten met een no frost functie? De perfecte koelkast is echt onmisbaar in je interieur. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n cruciaal apparaat? In dit artikel vertellen we je alles over de koelkast.

Het is een essentieel apparaat in je woning: je vriezer. Door je vriezer kun je langer je producten vers houden, heb je altijd ruimte voor een kant- en- klaar maaltijd om op te warmen na een lange dag werken en heb je geen stress als er toch een extra eter aanschuift. Kortom; de vriezer is je beste vriend in je keuken of berging. Wil je een nieuwe vriezer kopen of gewoon meer weten over dit handige apparaat? In dit artikel lees je alles dat je moet weten over de vriezer.

Kijk jij ook altijd zo op tegen het ontdooien van de vriezer? Dat begrijpen wij wel, want het is niet bepaald een leuk klusje. Het kan een waar waterballet worden met stukken ijs die je maar niet loskrijgt. Gelukkig is dat verleden tijd, want met deze handige lifehacks heb jij je vriezer in een handomdraai ontdooit. Meer weten? Lees dan gauw verder!

De Volkswagen Bulli werd het icoon van de sixties dat een nieuw tijdperk vertegenwoordigde; een tijd waarin grenzeloze vrijheid en samen de wereld ontdekken gevierd werd. Ruim een halve eeuw later is de ‘hippiebus’ terug van weggeweest; om roadtrips mee te maken, als coole camper of als festival foodtruck. Goed nieuws, ETNA lanceert de legendarische Volkswagen Bulli als koelkast in de Benelux. Zo kun je iedere dag van het gevoel van vrijheid en blijheid genieten, want ook thuis kun je de mooiste avonturen beleven. Peace man!

Italiaans keukenapparatuur merk Smeg viert haar 70e verjaardag samen met het iconische merk Disney dat ook een mijlpaal te vieren heeft – samen creëren zij een jubileum koelkast in gelimiteerde oplage.

Het retro design van toen met de duurzame en slimme technieken van nu: de ETNA Retro collectie koel- en vriesproducten geeft je huis kleur. In de jaren ’60 was de keuken vooral functioneel en efficiënt. Nu is het de centrale plek in huis waar we gezond koken, gezellig eten en urenlang praten met familie en vrienden. We experimenteren met ingrediënten en mixen vintage stukken met de industriële look. De nieuwe ETNA Retro lijn past dan ook perfect in deze manier van leven. Duurzame (A++) koeloplossingen met superhandige functies in een retro jasje. Dankzij het design én de verschillende formaten en kleuren is deze eyecatcher ook gewild in de woon- en werkkamer. 

We hebben er allemaal wel eentje in huis staan, een koelkast. Soms van die enorme Amerikaanse modellen met een ijskblokjesmachine ingebouwd, of van die ienimieni modellen waar precies 1 blikje cola in past. Kortom koelkasten zijn er in verschillende vormen en maten en wij zetten er een aantal op een rijtje.

Individualiteit staat hoog in het vaandel, ook als het gaat om onze leefomgeving en levensstijl. Consumenten kunnen hun persoonlijkheid en stemming nu ook laten spreken door de kleur van huishoudelijke apparaten zoals koelkasten. Dit jaar introduceert Bosch de eerste koel-vriescombinatie met eenvoudig verwisselbare deurfronten in verschillende kleuren: de Vario Style-koelkast. Negentien sprekende kleuren –van Sunflower tot Cherry red en Pearl night blue– bieden de mogelijkheid om de keuken makkelijk een hedendaagse en trendy uitstraling te geven. Groen is op dit moment een bijzonder populaire kleur en het Pantone-kleureninstituut heeft zelfs de kleur 'Greenery' tot kleur van het jaar 2017 gekozen*. Met de Vario Style-kleuren Mint green en Lime green kunnen consumenten twee trendy groentinten makkelijk integreren in hun keuken en komen ‘groene’ eigenschappen als vitaliteit, versheid en een bewuste levensstijl terug.

Maar weinigen zullen de koelkast zien als het product in huis dat het gezinsleven drastisch heeft veranderd. Maar de innovaties die er in de afgelopen zestig jaar bij koelkasten hebben plaatsgevonden maken dit product tot een functioneel, ergonomisch en milieuvriendelijk product. Met de technologische vooruitgang vandaag de dag, en om aan de verwachtingen van de veeleisende consument te voldoen, richten de makers zich meer dan ooit op het verbeteren van het gemak door de bruikbaarheid en toegankelijkheid bij koelkasten te verbeteren.