In het bijna 120-jarige bestaan van het bedrijf heeft Poggenpohl steeds weer voor mijlpalen op het gebied van uiterlijk en design gezorgd. Voor het eerst wordt PLUSMODO® gepresenteerd in een aardse terrakleur. Als eerste keukenproducent wereldwijd presenteert Poggenpohl een keuken met een chic glas-carbon-front. En ook voor het eerst kan een breed publiek uit Duitsland het nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewonderen dat Poggenpohl in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani heeft ontworpen.

Ook in de keukenbranche is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, ijskasten of afzuigkappen. FSC-hout komt uit goed beheerde bossen en natuurlijk zijn gerecyclede materialen een hot item. Er zijn bijvoorbeeld werkbladen die voor 75% bestaan uit bijzondere gerecyclede materialen als glas, porselein, spiegelglas en gekristalliseerd as.

Keukenwerkbladen die vrijwel geheel uit natuurlijk kwarts bestaan zijn uiteraard ook erg eco, en nog kras- en vlekbestendig ook! Niet alleen energiebronnen worden zo efficiënt mogelijk benut, maar ook de beschikbare ruimte in de keuken. Denk hierbij aan het combineren van apparaten, zoals een gootsteen met dubbele vaatwasser met lift. Tot slot nog een nieuwe trend: pitt-cooking, op robuuste gasbranders die direct in het werkblad zijn geïntegreerd. Op elke gewenste positie en onderlinge afstand, of het blad nu van graniet of composiet is of beton, glas, Corian of RVS. Niet alleen strak maar vooral ook erg vlak en dus extra makkelijk schoon te houden. Smakelijk koken!

Foto: Het arkussysteem S2 van Siematic Volgens SieMatic is de keuken al lang niet meer slechts een keuken. Als onderdeel van het totaalinterieur wordt er gezocht naar opbergmogelijkheden met een minder kolossale uitstraling. Bij het nieuwe arkussysteem van de S2 lijkt het alsof rond de diepe kasten een achterwand is aangebracht. Maar het is meer dan dat. Met een lichte vingerdruk opent zich een zee aan verborgen bergruimte. Voor meer informatie www.siematic.nl

Bron: Perscentrum Wonen

Met de introductie van de 66K eerder dit jaar, lanceerde SieMatic ook enkele nieuwigheden die inmiddels ook de trend zetten voor de rest van het gamma: de introductie van de zwarte geïntegreerde greeplijst én de innovatieve frontafwerking Polygloss. De nieuwe, discrete grepen houden dan weer het midden tussen het greeploze concept en geïntegreerde greeplijsten.

De hagelwitte keuken De kleur wit duikt overal op. Van hagelwitte mode tot parelwitte autos. Natuurlijk heeft de wit-trend ook zijn weerslag op het interieur. Kuppersbusch speelt hier op in met een nieuwe collectie keukenapparatuur die nu onder de naam Platinum White edition wordt geintroduceerd.

Het combineren van verschillende materialen en texturen is een slimme manier om designelementen in de keuken te laten schitteren en contrasteren. De populariteit van de minimalistische keuken neemt af en maakt plaats voor een stijlvolle mix-and-match. Keukenapparatuur van roestvrij staal wordt samengevoegd met kastelementen van donker hout en verzacht met details van lichtgekleurd hout. De combinatie van verschillende materialen - voor vloerdelen, kasten, werkbladen en apparatuur - zorgt voor persoonlijke en interessante keukenruimtes.

COUNTRY CHIC
Keukens in een chique countrystijl zijn populair. Consumenten zien dat deze stijl goed met moderne hightech apparatuur combineert en dat er geen nostalgisch, energievretend fornuis voor nodig is. Deze (gedateerde) fornuizen zijn dag in dag uit, 24 uur per dag in gebruik en zijn zeer duur in het onderhoud (de PC Hooft-tractor onder de fornuizen). Moderne consumenten, zowel in stedelijke als in provinciale gebieden, gaan bewuster om met hun energieverbruik en kiezen voor efficiënte en betrouwbare producten. De Built-In-collectie van Sub-Zero maakt het mogelijk om koelkasten volledig af te werken met kastfronten, waardoor traditionele stijlen moeiteloos combineren met geavanceerde technologie.

SUPERTECHNOLOGIE
2010 wordt een spannende tijd voor keukenliefhebbers: betere technologieën, gelikte designs en apparatuur met een zeer hoge functionaliteit. Sub-Zero kondigt met haar nieuwe Built-In-collectie de opkomst van de technologische keuken aan. Met technieken die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor NASA, biedt Built-In de ultieme levensmiddelenconservatie. Deze nieuwe technologie reduceert geuren en elimineert virussen, bacteriën en (door groente en fruit uitgestoten) ethyleen, dat zorgt voor een te snelle rijping van de producten.

CHEF VAN HET HUIS
Koken op een ultramodern fornuis is een belangrijke trend voor 2010. Steeds meer mensen kiezen voor een gezellige avond thuis met vrienden onder het genot van een zelfbereid klasse-diner. Deze moderne gastheren en gastvrouwen willen het beste in hun keuken en kiezen voor de nieuwste generatie fornuizen, zoals de Dual Fuel en de Gas Range van Wolf. Zorg voor het milieu en uitgebreide keukenexperimenten hebben een natie van ambitieuze huis-chefs gecreëerd, die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk. Deze chefs gaan op zoek naar keukenapparatuur die voldoet aan een streng eisenpakket van origineel design, efficiënt energieverbruik, gemak en fantastische culinaire prestaties. De Dual Fuel van Wolf voldoet moeiteloos aan deze eisen en zal de dromen van elke moderne huis-chef ruimschoots overtreffen.

ONZICHTBARE APPARATUUR
Er is steeds meer behoefte aan geïntegreerde apparatuur die op geen enkele manier de strakke, gestroomlijnde vormen van de keuken verstoort. Met name in een open keuken en bij minimalistische concepten is dit een zeer belangrijk element. Perfect afgemeten keukenapparaten en kasten lopen naadloos in elkaar over en slimme designoplossingen zorgen voor een subtiele camouflage van de aanwezige apparaten. Voor de koelsystemen van Sub-Zero zijn platte profielen beschikbaar, zodat ze volledig kunnen opgaan in het keukenontwerp. De oven uit de E-serie van Wolf is het strakste ontwerp op de markt en vormt een natuurlijk geheel met de kastelementen. Met deze stijlvolle designtrucs blijft de minimalistische, cleane look van de keuken behouden.

FIJNE WIJN
De laatste jaren is de vraag naar mooie wijnkasten van hoge kwaliteit onophoudelijk gestegen. Ook in 2010 zal de vraag naar superieure wijnkoelingen toenemen. De nostalgische wijnkelder is passé; de wijncollectie wordt niet langer verbannen naar een donkere ruimte, maar is een volwaardig en opvallend onderdeel van de keuken- en eetruimte geworden. De geavanceerde 400-serie van Sub-Zero biedt niet alleen efficiënte mogelijkheden voor opslag, maar ook gescheiden temperatuurzones zodat rood en wit in dezelfde kast bewaard kunnen worden.

Fijn bewerkte deuren en laden in combinatie met nostalgische handgrepen kenmerken model Firenze van Keller. Samen geven ze deze keuken een sfeervolle en warme uitstraling. Ook de nostalgische schouw met daaronder het gasfornuis sluit naadloos aan bij de landelijke stijl van de keuken.