Is jouw keuken al klaar voor de toekomst? IKEA inspireert met nieuwe producten om je keuken helemaal van deze tijd te maken. Wat dacht je van een design werkblad in diverse uitvoeringen of een superhygiënische gootsteen? Vergroot het kookplezier met een intelligente inbouwkookplaat, een stijlvolle afzuigkap of een stoer, vrijstaand gasfornuis met oven. Of geef je keuken een frisse uitstraling door nieuwe, moderne fronten op de keukenkasten te plaatsen. Vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA.

De nieuwste keukentrend? Liefhebbers van robuuste keukens zoeken de houtbeleving niet langer in grove houten fronten. Men wil die ambachtelijke old wood uitstraling, maar niet het moeilijke onderhoud. Keukenspecialist Paul Roescher signaleerde deze behoefte en lanceert een in eigen beheer ontwikkeld concept! De in Duitsland gebouwde Artisan Oak Edition combineert creatieve variaties in plankdiktes en nerfrichtingen met een duurzaam kunsthout. Het concept wordt geïntroduceerd in de Roescher showrooms.

Plankvariaties
Het Artisan Oak concept is krachtig dankzij de eenvoud. Door een keukenfront op te bouwen uit verschillende planken, opent zich een wereld aan mogelijkheden. Er kan worden gevarieerd met horizontale en verticale planken, maar ook met de dikte van de planken. Het dikteverschil accentueert de planklijnen en geeft het front nog meer karakter. Speciaal voor de Artisan Oak Edition ontwikkelde Roescher een drietal unieke kleuren zeer sterk en makkelijk te onderhouden kunsthout. Wie een robuuste en sprekende uitstraling zoekt, hoeft dankzij de combinatie van materiaal en plankenontwerp niet langer te kijken naar natuurhout.

Trendspotters
Liefhebbers van houten keukens uit het hele land weten Paul Roescher te vinden. De trendspotters van Roescher merkten de veranderende vraag van keukenzoekers op. “Onze klanten ontvangen speciale onderhoudsinstructies voor natuurhouten keukens,” aldus Roescher. “Steeds vaker zagen wij hierna mensen terugdeinzen voor de kenmerken van hout. Daarom introduceerden wij al eerder speciale makkelijker te reinigen natuurhouten keukens. We gaan nu een stap verder door een nog gebruiksvriendelijker old wood alternatief te bieden. Het idee voor gebruik van kunsthout in planken en verschillende diktes is de oplossing.”

Vakmanschap
Dit idee is uitgewerkt tot een unieke serie Roescher Quality keukens. Deze interieurbouwkwaliteit keuken wordt in Duitsland geproduceerd en staat bekend om een ongeëvenaarde uitvoering en degelijkheid. Dit is te danken aan de ambachtelijke productiewijze en het gebruik van alleen de allerbeste ingrediënten. De keukens zijn van dezelfde makelij als de eerder genoemde speciale natuurhouten keukens. Voor deze old wood keukens wordt het plankenconcept uitgevoerd in een minder open en grove houtsoort. De liefde voor hout staat centraal, maar de dagelijkse reiniging wordt niet vergeten!

Voordelen
Het bij de Artisan Oak toegepaste kunsthout is sterk, stootvast en makkelijk schoon te maken. Het materiaal is volledig dicht, maar heeft een duidelijk voelbare houtstructuur. Dit is de uitkomst voor iedereen die niet zit te wachten op de kenmerken van natuurhout. Naast dat grof en open hout erg moeilijk schoon is te maken, kan hout kromtrekken vanwege een wisselende luchtvochtigheid. Daarom heeft een natuurhouten Roescher Quality keuken onzichtbaar versterkte fronten, bekleed met handgeselecteerd hout. Zo is er voor elk wat wils. Want van boerderij tot moderne bungalow; de stoere houten keuken past in bijna iedere woning.

Voorbeeldkeukens
De Paul Roescher showrooms in Rijssen en Apeldoorn zijn beide verrijkt met een Artisan Oak Edition keuken. Ook natuurhouten keukens zijn hier in overvloed te vinden. Voor wie ervan droomt te koken met een vrijstaand fornuis, is een meterslange fornuizenstraat neergezet. Om de rest van de keuken of zelfs het hele huis goed aan te pakken, bezoekt men de grote afdelingen voor tegels, vloeren, badkamers, haarden en schuifdeurkasten. De introductie van de Artisan Oak Edition wordt extra kracht bijgezet door middel van introductie-acties. Daardoor is een ambachtelijke old wood keuken nu voordeliger en aantrekkelijker dan ooit!

Steeds vaker worden de twee in één adem genoemd: de keuken en design. Fijn koken en lekker eten zijn nu eenmaal plezieriger in een zowel functionele als mooie ruimte die in alle wensen voorziet. En dat ook de keuken, net als de andere ruimtes in huis, aan trends onderhevig is, zien we terug op de internationale designbeurzen. Perscentrum Wonen bezocht de beurzen in Londen, Parijs en Nederland en zet de belangrijkste keukentrends op een rij.

Groene keukens

De meest duurzame: Farm Kitchen i.s.m. Gaggenau en Bulbo op de 100% Design beurs in Londen

Daktuinen, stadsboeren en doe-het-zelf imkers nemen het voortouw en laten ons langzaamaan wennen aan het idee dat alles wat van dichtbij komt, beter is. Tot nog toe is het een kleine, creatieve voorhoede die deze filosofie ook al in de praktijk brengt.

Op 100% Design werd de Farm Kitchen gepresenteerd. Met deze keuken wordt de trend toegankelijk voor een breder publiek, waaronder ook mensen met een druk gezinsleven, een veeleisende baan en zónder groene vingers. De Londense designstudio’s Architecture and Food (A&f) en Mette integreerden micro-agricultuur, wat simpelweg inhoudt dat voedsel verbouwt kan worden in de keuken. Het juiste licht, irrigatie en andere groeistimulansen garanderen een reguliere kleinschalige productie van groenten en kruiden. Gaggenau en Bulbo voorzagen in de bijbehorende apparatuur. Waar deze technische elementen snel kunnen overheersen, blonk de Farm Kitchen uit in een warme, kleur- en geurrijke esthetiek waar ‘levende’ muren en verticale tuinen de zintuigen stimuleren. Je eigen voedsel verbouwen voordat je het kookt komt zo letterlijk binnen handbereik!

De mooiste: de leefkeuken van Charles Zana voor de AD Intérieurs expo in Parijs

De Franse editie van interieurtijdschrift Architectural Digest nodigde de top 15 aan (binnenhuis)architecten uit om een 17de eeuws hôtel particuliere te transformeren tot een modern woonpaleis om van te watertanden. Alle kamers en ook de tuin van Enclos des Bernardins ondergingen een metamorfose.

Charles Zana ontwierp een keuken die hij door de toevoeging van een royale hoekbank omdoopte tot lichte woonruimte. Hij speelde met verschillende materialen en maakte onconventionele combinaties: glad marmer met ruw hout, onyx met messing, zijde met verkoold hout en porselein met plastic. Het geeft die moderne twist waar Zana in zijn werk naar streeft.

De 3D-tegels werden geproduceerd in een Italiaanse fabriek en in de grote wandkast is het servies even mooi als de kunstobjecten en foto’s waarnaast het staat uitgestald. Hierin komt ook accentkleur groen terug die verder vertegenwoordigd is in de tie-dye gordijnen, het zijden vloerkleed en de grote bank waarop de hele familie past.

Zana zegt dat hij een project geslaagd vindt, wanneer het harde werk van de architect niet zichtbaar is in het eindresultaat. Omdat de ruimte voelt alsof hij altijd zo was, en er niks is veranderd. Zo voelt het ook in de woonkeuken. Tot Zana uit de doeken doet hoe hij de ruimte aantrof: als lege huls zonder scheidingswanden en zonder vloer. Wat ons betreft een ‘missie geslaagd’ voor Zana, deze keuken.

Tactiel: de aaibare keuken

In een keuken staat hygiëne logischerwijs hoog in het vaandel, maar dat betekent niet dat die er ook steriel uit moet zien. Gladde, koude oppervlakken maken vrij baan voor kleuren en finishes met een warme uitstraling.

Op de 100% Design beurs in Londen presenteerde Kitchen Architecture de nieuwe aluminium finish van bulthaup met een warme en aangename look & feel. De zandbeige kleur speelt met het licht en vraagt erom aangeraakt te worden. Dat is ook het geval bij de soft-touch lak die nieuw is in de b3-lijn van bulthaup. De finish voelt zijdezacht en heeft een exceptioneel matte afwerking in de bruintinten lava, cashmere en clay.

Een nieuwe lak zagen we ook bij Piqu met de naam Gum, waarmee oppervlakken rubberachtig aanvoelen terwijl de afwerking mat en extreem vlak maar niet reflecterend is. Gum belooft een unieke ervaring met een exclusieve uitstraling.

Op kleinere schaal heeft het bestek dat Jesper Stahl ontwierp voor Design House Stockholm hetzelfde effect. Op de Maison & Objet beurs in Parijs ervoeren we dat mat gepolijst staal voorzien van zwarte handgrepen van thermoplastic niet koud aanvoelt. Dit bestek werd zo geperfectioneerd dat het de ultieme balans houdt tussen functionele ergonomie en design. Stahl zelf durft zijn bestek zelfs een ‘collectie sieraden’ te noemen.

Koperkolder en goudkoorts

In het interieur zijn de koperkolder, goudkoorts en messingmanie hevig toegeslagen! De edelmetalen verspreiden zich als een virus over alle accessoires en meubels in huis en ook de keuken is aan de beurt. Het glimmende koper van de iconische Mauvielpan reflecteert in de glanzende goud- en koperkleuren van de gootsteen (Alveus), lamp (&tradition), apparatuur (Ketel One) en kranen (VOLA).

Natuursteen

Al dat edelmetaal combineert mooi met natuursteen, dat via de andere ruimtes in huis ook zijn weg naar de keuken heeft gevonden. En wie denkt dat er met steen weinig te innoveren valt, heeft het mis.

Piqu en Stone Interiors presenteerden op 100% Design in Londen de Monolith: een exceptionele versmelting van natuursteen en kookeiland. Waar het vernuft zit? Tegen de verwachting in is het meubel niet voorzien van dun stenen fineer. Een revolutionair systeem maakt volledig stenen laden en deuren mogelijk die middels een bookmatch verbinding overlopen in een solide werkoppervlak. Een mix van ambachtelijk vakmanschap en cutting edge technologie. Net als koken zelf eigenlijk.

Bron: Perscentrum Wonen

Maak een keukenstatement met 'Blanco Zeus' van Silestone by Cosentino® Een witte keuken is van alle tijden, maar met een kwartswerkblad in Blanco Zeus geef je er toch een goddelijke toets aan. Silestone by Cosentino® combineert het witste wit met praktisch com-fort én spannende structuren. Zo wordt je keuken, meer dan ooit, een leuke leefruimte waar iedereen graag samen zit.

De keuken is naadloos verbonden met koken. Het woord “keuken” is immers afgeleid van hetzelfde Latijnse woord voor koken: coquere. Wat is eigenlijk de invloed van onze culinaire ambities op de keuken zèlf? We gingen op zoek naar de laatste keukentrends in de breedste zin van het woord en schakelden daarbij de hulp in van food journalist Monique van Loon. Ze is hoofdredacteur van Culy.nl en bovenal gek op koken én haar keuken.

Met de Authentic Life campagne toont Silestone het gebruik van hun producten in het dagelijkse gebruik van mensen. Zoals ECO by Cosentino, een gerecycled oppervlak gemaakt van 75% hergebruikte materialen, voor bijvoorbeeld keukenwerkbladen.

De keuken anno 2013

De laatste jaren is de keuken flink aan verandering onderhevig. De keuken anno 2013 is zowel een ruimte als een meubel, is open, een actief onderdeel van de leefruimte, is tevens een sociale zone in huis en sluit aan bij de stijl en sfeer van de rest van het interieur. Maar laten we in hemelsnaam niet vergeten waarom deze ruimte ooit in het leven is geroepen: om voedsel te bereiden! De keuken volgens de Van Dale:

De keuken is dus direct verboden aan onze eerste levensbehoefte; eten! Niet gek dus, dat we overeenkomstige trends zien in gerechten én het gereedschap waarmee we het maken.

Trend: Go Green!

Duurzaamheid is belangrijker in het interieur, en dus ook in de keuken. Natuurlijke materialen zoals bamboe en bio-plastic spelen hierop in. Daarnaast zijn kranen waterbesparend en is apparatuur energiezuinig. De keuken wordt dus steeds ‘groener’, met extra aandacht voor eco, bio en natuurlijk. Net als de producten die we gebruiken voor onze maaltijd!

Superfoods
Monique van Loon (1988) herkent de hang naar “groen en gezond”. Ze is mede-oprichter en hoofdredacteur vanCuly.nl: een online magazine om je vingers bij af te likken. Dit najaar verschijnt haar eerste boek ‘The Culy way of life’. “Sinds meer celebs kookboeken uitbrengen zie je allerlei gezonde granen, zaden en bessen voorbij komen. Kokoswater is nu populair en quinoa is zelfs in de supermarkt te vinden! Mensen kijken steeds meer naar wat er uit de natuur komt en kiezen dan voor een pure vorm, zoals zilvervliesrijst. We zijn de laatste tijd echt into superfoods, ingrediënten die extreem goed voor ons lijf zijn, zoals gojibessen, boerenkool (ja echt!), noten en chiazaden.” Kortom: we zijn ons meer bewust van wat we eten en kiezen liever voor een bof- dan een plofkip. Een aantal nieuwe producten illustreren deze “groentendens” in de keuken.

Bulbo voor stadsboeren

Overal en altijd jouw zelfgegroeide groenten: dat is het doel van Bulbo. Hun slogan? “Farm different: light & food”. Want het verbouwen van groenten is zeker anders wanneer dit binnenshuis gebeurt! Met behulp van speciale LED lampen groeien groenten een stuk sneller en zijn niet afhankelijk van weersomstandigheden. Handig, vooral met ons Nederlandse klimaat. www.bulbolight.com

Gerookt eiken

De nieuwe keuken Lux van het Italiaanse Snaidero is eigentijds, modern en versmolten met de architectuur. Er is een duidelijke verdeling gemaakt tussen ‘koken’ en ‘opbergen’. Fris wit is gecombineerd met deurfronten van gerookt eiken, voor een natuurlijke look.

Van kokend naar koud

De 3 in 1 kraan Fusion van Quooker is energiezuinig, waterbesparend en geeft koud, warm en kokend water. Met een dubbel-druk-draai bedieningsknop is hij extra veilig en vooral tijdbesparend, want hij wisselt direct van koud naar kokend water, en andersom.

Hippe hapjes en hulpjes

Wat zijn op dit moment populaire gerechten, en met welke middelen maak je ze? Monique noemt haar favorieten van dit moment: “Een salade met quinoa is populair, heel gezond en gelukkig meer mainstream nu. Aubergines a la Ottolenghi zijn heerlijk geroosterd in de oven met karnemelksaus en granaatappelpitjes. Als dessert (of tussendoor) kies je voor frozen yoghurt.” Het Perscentrum Wonen selecteerde de recepten en handige hulpjes om ze mee te maken.

Voor deze Quinoa salade (4 pers.) heb je nodig: 300 gram Quinoa, 1 have witte kool, 1 rode peper, 1 venkel, 1 wortel, 1 handje walnoten, 1 handje hazelnoten, 1 handje amandelen, 1 handje peterselie, sap van een halve citroen, 2 el. olijfolie, zout en peper. Handig hulpje: een fijne zeef of vergiet, zoals deze uit de felgekleurde familie van Joseph-Joseph.

Voor Aubergines a la Ottolenghi (4 pers.) zijn de benodigdheden: 2 aubergines, 1 komkommer, 2 handjes granaatappelpitjes, 100 ml. yoghurt, 150 ml. karnemelk, 1 el. citroensap, 1 el. Za’ atar (kruidenmelange), 1 el. tahin pasta, 1 teen knoflook, 4 el. olijfolie, komijnzaad, zout & peper. Handig hulpje: de nieuwe Speedoven van KitchenAid; een ‘traditionele’ oven met magnetron- en heteluchtfuncties, 5 braadfuncties, 5 bakkerij- en 6 patisseriefuncties, grill en turbogrill en tevens een nieuwe ‘Slow Cooking’-functie.

Verse frozen yoghurt (1 l.) maak je met: 250 ml. volle yoghurt, 450 gram aardbeien, 115 ml. honing, 2 handjes verse basilicum, 1 el. citroensap. Handig hulpje: de kMix Boutique van Kenwood in felgeel, of een andere knalkleur.

Trend: Go Go Gadget Kitchen!

Dat onze smaak en eetgewoontes veranderen is een feit, en dit heeft zijn weerslag op de keuken. Die wordt technischer, met allerlei vernuftige hulpjes: Go Go Gadget Kitchen! Een afzuigkap? Tegenwoordig is er ook het afzuigblad; geïntegreerd in het werkblad en daardoor ruimtelijker. Ook koken met apps is nabije toekomstmuziek. De lichtsterkte van je lamp is al te regelen via een app op je smartphone en ook in de keuken is deze ontwikkeling gaande. Zo kan je straks de oven op afstand aanzetten! Panasonic introduceerde een dergelijke app al in Japan.

Keuken Veda van Kvik is clean, wit en minimalistisch en behoort tot de Verner Panton-collectie; opgeleukt met de vrolijke ”Geometri”-print die in de jaren zestig werd ontworpen en oorspronkelijk werd gebruikt om de vloeren en plafonds van het Astoria Hotel te decoreren. “Ik ben echt een keukengadget-verzamelaar”

Monique juicht nieuwe technieken en slimme keukenapparaten toe, als echte gadget freak: “Mijn keuken is wit, clean en strak, want er staan al zoveel spullen in dat ik niet wil dat de keuken zelf al rommelig oogt. Ik ben echt een keukengadget-verzamelaar, heb talloze serviezen en besteksets en vooral veel gekke kookhulpjes. Een flink gasfornuis met een wokbrander in het midden (die wordt echt loeiheet), een groot aanrecht met twee delen om te werken. Eentje voor mijn vriend en eentje voor mij. Ik zou graag een Thermomix willen, maar eigenlijk is ‘ie te duur én te onhandig groot voor in mijn keuken. En een nieuwe slowjuicer; mijn oude sapcentrifuge is wel aan vervanging toe.” Over smaak valt niet te twisten, maar met handige gadgets wordt eten bereiden in ieder geval makkelijker (en vaak leuker). We selecteerden een aantal nieuwe items voor de keuken.

Kraan, ga aan!

Daar sta je dan met je deeghanden. Ging die kraan maar automatisch aan… De nieuwe kraan Minta Touch vanGrohe biedt de oplossing. Door de kraan kort aan te raken met je pols of onderarm gaat deze aan: praktisch en hygiënisch.

Koken voor een weeshuis

Het 110 cm brede Victoria fornuis van Smeg combineert de laatste technologie met klassiek design. Het TR4110-fornuis is voorzien van 3 ovens (2 multifunctionele ovens en 1 grilloven) en heeft een gaskookplaat met 7 branders. Genoeg capaciteit dus, wie komt er eten?

Sappig!

Dé Hurom Slow Juicer bracht twee nieuwe kleuren, naast de klassieke witte juicer. Hij is er nu ook in metallic zwart en zilver met zwarte accenten.

Afzuigblad

Deze ‘afzuigkap’ van Siemens komt alleen tevoorschijn wanneer je ‘m nodig hebt. Na het koken verdwijnt de afzuiger – of ‘tafelventilatiesysteem, zoals Siemens het noemt – weer in het werkblad. Opgeruimd staat netjes!

3 onmisbare keukenhulpjes volgens Monique van Loon

1. Een goede koekenpan
2. Mijn vuurtorenrode KitchenAid voor mixen en kloppen
3. Een handige citruspers voor limoenen en citroenen

Al 15 jaar geleden ontwierp Björn Dahlström de Tools pannenset voor Iittala; inmiddels zijn het klassiekers in de keuken.

De KitchenAid keukenmachine heeft een goede motor en groot vermogen door de directe as-aandrijving. Naast een goede mixer is ‘ie vooral erg mooi, een echte eyecatcher!

Nieuw van het Finse merk Muuto is de Turn Around Juicer; een eenvoudig maar functioneel ontwerp van massief hout. Geen ingewikkelde gadget dus, wel een mooi sculptuurtje op de keukentafel.

Heb je kookzin gekregen? Verwen jezelf met een nieuwe keukengadget (het vakantiegeld is toch net gestort) en kijk op Culy.nl voor meer inspiratie!

De opkomst van instant kokend water, de mogelijkheid om keukenapparatuur te bedienen met de smartphone en de keuken als leefruimte: Franke Kitchen Systems heeft weer enkele keukentrends gespot. Welke vijf ontwikkelingen kunnen we komend jaar verwachten? Welke vijf ontwikkelingen kunnen we komend jaar verwachten?

Meer dan twintig jaar geleden introduceerde SieMatic een nieuw begrip: Individueel Design. Een andere manier van denken, resulterend in een betere wijze van adviseren, met als gevolg dat de kopers van een SieMatic veel meer en langer tevreden zijn over hun keuken.

Voor haar nieuwste keukenontwerp “Leaf” heeft Culimaat zich laten inspireren door de natuur. En net als in de natuur geldt ook bij deze keuken, niks is wat het lijkt… Geen geometrische en strakke grafische lijnen maar een organische vorm kenmerkt dit bijzondere keukenontwerp waarin men ondanks de extravagante vormgeving ook gewoon lekker kan koken. De keuken is van alle gemakken en alle apparatuur voorzien. Deze zijn echter op een dusdanige wijze in het ontwerp geïntegreerd of weggewerkt dat ze niet afleiden en alle aandacht naar het uitgebalanceerde ontwerp gaat.

Weg met de traditionele afgesloten keuken: maak plaats voor een kook-eet-praat zone in huis! De dichte of traditionele keuken, die alleen dient om te koken, is passé! De open keuken domineert al een tijdje, maar de opmars naar de keuken als daadwerkelijk verlengstuk van de woonkamer is nu in volle gang. Denk aan een gezellige open plek die naadloos overloopt van de zitruimte in de werkruimte. Denk aan een sociale hotspot in huis. De keuken van de toekomst is niet alleen sociaal, maar ook een element met allerlei verborgen functies. Van uitschuifbare werkbladen tot snijplanken; de keuken is vergelijkbaar met een Zwitsers zakmes! Het benodigde gereedschap komt pas tevoorschijn zodra je het nodig hebt. Wat materialen betreft is hout op dit moment de absolute favoriet: het is warm en kan ik elke stijl worden toegepast. Hout zorgt hoe dan ook voor die sfeer die we zoeken in onze sociale keuken!

Fris wit voor Brad Pitt
Keuken OLA20 van Snaidero is ademt rust, elegantie en stijl. Fris wit, voor een ruimtelijke keuken. Houten details, zoals de sculpturale houten voet onder het tafelblad, voor een warm accent. Als we Snaidero mogen geloven nuttigt Brad Pitt met zijn gezin het ontbijt sinds kort in deze keuken! www.snaidero.it

De vrije keuken
Eenvoudig, sociaal en vrij: dat zijn de woorden die architect Pietro Arosio in gedachten had toen hij keuken Board ontwierp, voor Snaidero. Deze keuken is flexibel, aan te passen aan iedere woonomgeving en onder andere in trendkleur petrol verkrijgbaar. www.snaidero.it

Kunstzinnige keuken
Shaping Silestone is een veelzijdig modulair keukenconcept dat transformeert tot multifunctioneel keukenmeubel. De keuken werd ontworpen door de beroemde Campana broers en combineert conceptueel design, beeldhouwkunst en dagelijkse functionaliteit. Fijn hardhout fineer werd in de fronten verwerkt, van een walnootboom die een halve eeuw geleden werd gekapt! www.cosentinogroup.net

Stoer met eiken en beton
VTwonen heeft met Grando Keukens een nieuwe stoere keuken ontwikkeld. Door een rechte belijning te combineren met ruwe materialen heeft het geheel een warme uitstraling. De fronts zijn van eiken met steenkleur. Het keukenblad is gegoten in een mal van houten planken, waardoor het prachtige nerven heeft. www.grando.nl

Kleurig keukenhulpje
De verrijdbare Block Table van Normann Copenhagen is een functioneel meubel voor de keuken. Gemaakt van essenhout en staal in mintkleur is hij niet alleen handig, maar ook erg hip! www.normann-copenhagen.com

Huiselijk met hout
De keuken SE 4004 van SieMatic is een goede basis voor creatieve keukenontwerpen, waarbij moderne techniek wordt gecombineerd met huiselijke behaaglijkheid. Ook de houten fronten dragen hieraan bij!www.siematic.be

Harmonisch aanrechtblad
De nieuwe Nebula serie van Silestone introduceert nieuwe materialen en contrasterende effecten voor het aanrechtblad. Lyra zorgt voor een harmonie tussen zwart en wit. www.silestone.com

Industrieel koken
De Mano keuken van Kvik is strak, greeploos en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zoals de Mano Sera, met zwarthouten fronten voor een industriёle stijl. www.kvik.nl

Ingrediënten? Hout, staal & cement!
De opmars naar een woonkeuken de keuken als volwaardige leefruimte is al een tijdje aan de gang. Diesel tilt dit naar een nieuw level, met de Social Kitchen die ze voor Scavolini ontwierpen. Het is een plek om samen te komen, om te ontspannen. Hout, staal, cement en glas zijn de belangrijkste materialen en geven de keuken een stoere vintage look. www.scavolini.com

Landelijk met licht hout
De Mano Forte van Kvik heeft dezelfde basis als andere Mano keukens, maar onderscheidt zich door de lichthouten fronten. Voor een modern landeljike uitstraling in de keuken.