2235
Keukentrends
Gepubliceerd: 11-11-2012 Laatste update: 29-06-2017

Voor haar nieuwste keukenontwerp “Leaf” heeft Culimaat zich laten inspireren door de natuur. En net als in de natuur geldt ook bij deze keuken, niks is wat het lijkt… Geen geometrische en strakke grafische lijnen maar een organische vorm kenmerkt dit bijzondere keukenontwerp waarin men ondanks de extravagante vormgeving ook gewoon lekker kan koken. De keuken is van alle gemakken en alle apparatuur voorzien. Deze zijn echter op een dusdanige wijze in het ontwerp geïntegreerd of weggewerkt dat ze niet afleiden en alle aandacht naar het uitgebalanceerde ontwerp gaat.

In vergelijking tot de meer traditionele kookeilanden heeft Leaf een open constructie. Dit geeft de ruimte een luchtig karakter en het werkt bovendien ergonomisch erg prettig. Dit vereist een geheel nieuwe manier van denken en benaderen want kabels en andere technische aan- en afvoeren kunnen hier niet meer in de onderbouw worden weggewerkt. Deze worden via de kastelementen geleid naar de HI-MACS® solid staander. Bijzonder detail is dat de lades van deze unit elektrisch worden bediend.

De organische vorm is tot stand kunnen komen dankzij het gebruik van HI-MACS®. Dit is een materiaal met oneindig veel mogelijkheden dat bestaat uit 75% natuurlijke mineralen en pigmenten die samengebonden zijn met een zuiver acrylaat. De natuurlijke acrylsteen die uit dit proces ontstaat is zeer duurzaam. HI-MACS® heeft gesloten poriën en is door de thermische vervormbaarheid in bijna iedere gewenste vorm te creëren en vrijwel onzichtbaar te verlijmen. Het materiaal is bestand tegen een groot aantal zuren en alkalische oplossingen. Door de gesloten poriën is het materiaal goed reinigbaar en daardoor zeer hygiënisch. De doorschijnende kleuren ontwikkelen onder invloed van licht een mysterieuze transparantie, die ook de diepte van het materiaal weerspiegelen.

De inductiekookplaten zijn vlak geïntegreerd en worden met tiptoetsen op de speciale zone bediend. De ronde rvs onderbouw spoelbak sluit perfect aan op het werkblad. Opbergruimte is gecreëerd in de wandkast waarin zich ook andere apparatuur zoals oven, stoomoven, vaatwasser, koel- en wijnkast bevinden, die door uitgekiende draaischuifdeuren aan het zicht onttrokken worden wanneer ze niet in gebruik zijn.

De afzuigkap heeft meer weg van een verlichtingsarmatuur maar functioneert perfect en zorgt derhalve voor schone lucht.

Dit bijzonder keukenontwerp zal voor het eerst worden gepresenteerd tijdens de Excellent Wonen & Leven Beurs 2012 te Eindhoven. Deze beurs vindt plaats van 15 t/m 19 november aanstaande in het beursgebouw te Eindhoven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide