1543
Keukentrends
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

Ook in de keukenbranche is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, ijskasten of afzuigkappen. FSC-hout komt uit goed beheerde bossen en natuurlijk zijn gerecyclede materialen een hot item. Er zijn bijvoorbeeld werkbladen die voor 75% bestaan uit bijzondere gerecyclede materialen als glas, porselein, spiegelglas en gekristalliseerd as.

Keukenwerkbladen die vrijwel geheel uit natuurlijk kwarts bestaan zijn uiteraard ook erg eco, en nog kras- en vlekbestendig ook! Niet alleen energiebronnen worden zo efficiënt mogelijk benut, maar ook de beschikbare ruimte in de keuken. Denk hierbij aan het combineren van apparaten, zoals een gootsteen met dubbele vaatwasser met lift. Tot slot nog een nieuwe trend: pitt-cooking, op robuuste gasbranders die direct in het werkblad zijn geïntegreerd. Op elke gewenste positie en onderlinge afstand, of het blad nu van graniet of composiet is of beton, glas, Corian of RVS. Niet alleen strak maar vooral ook erg vlak en dus extra makkelijk schoon te houden. Smakelijk koken!

Foto: Het arkussysteem S2 van Siematic Volgens SieMatic is de keuken al lang niet meer slechts een keuken. Als onderdeel van het totaalinterieur wordt er gezocht naar opbergmogelijkheden met een minder kolossale uitstraling. Bij het nieuwe arkussysteem van de S2 lijkt het alsof rond de diepe kasten een achterwand is aangebracht. Maar het is meer dan dat. Met een lichte vingerdruk opent zich een zee aan verborgen bergruimte. Voor meer informatie www.siematic.nl

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide