1446
Keukentrends

Ook in de keukenbranche is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, ijskasten of afzuigkappen. FSC-hout komt uit goed beheerde bossen en natuurlijk zijn gerecyclede materialen een hot item. Er zijn bijvoorbeeld werkbladen die voor 75% bestaan uit bijzondere gerecyclede materialen als glas, porselein, spiegelglas en gekristalliseerd as.

Keukenwerkbladen die vrijwel geheel uit natuurlijk kwarts bestaan zijn uiteraard ook erg eco, en nog kras- en vlekbestendig ook! Niet alleen energiebronnen worden zo efficiënt mogelijk benut, maar ook de beschikbare ruimte in de keuken. Denk hierbij aan het combineren van apparaten, zoals een gootsteen met dubbele vaatwasser met lift. Tot slot nog een nieuwe trend: pitt-cooking, op robuuste gasbranders die direct in het werkblad zijn geïntegreerd. Op elke gewenste positie en onderlinge afstand, of het blad nu van graniet of composiet is of beton, glas, Corian of RVS. Niet alleen strak maar vooral ook erg vlak en dus extra makkelijk schoon te houden. Smakelijk koken!

Foto: Het arkussysteem S2 van Siematic Volgens SieMatic is de keuken al lang niet meer slechts een keuken. Als onderdeel van het totaalinterieur wordt er gezocht naar opbergmogelijkheden met een minder kolossale uitstraling. Bij het nieuwe arkussysteem van de S2 lijkt het alsof rond de diepe kasten een achterwand is aangebracht. Maar het is meer dan dat. Met een lichte vingerdruk opent zich een zee aan verborgen bergruimte. Voor meer informatie www.siematic.nl

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners