1873
Keukentrends
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

In het moderne segment zijn vrijwel alle keukens hoogglans afgewerkt. Witte keukens zetten de toon. Deze kleur heeft wel iets extras nodig maar combineert gelukkig perfect met vrijwel elke andere kleur en/of materiaal. Geel is nieuw en ook paars wordt getipt: van lila tot aubergine. Naast kekke lakkleuren zien we veel glanzend glas, vooral toegepast in laden, kastdeurtjes en wandpanelen maar ook in werkbladen en apparatuur.

Zo zijn ovens en kookplaten er in een bont palet smakelijke kleuren. Wat te denken van Yellow Saffron, Lime Sorbet, Parsley Green of Pink Watermelon. De stylingtip om je (witte) keuken een eigen persoonlijk kleuraccent te geven. Wie het nog bonter wil maken, kan kiezen voor gedessineerde fronten: digital art op glas. Ook hightech materialen zoals fiberglas en Corian zien we steeds meer: superstrak en blijvend mooi. Houten keukens blijven onverminderd populair maar worden tactieler. Dat wil zeggen dat het hout vaak zichtbare een voelbare porien heeft die doen denken aan de esthetiek van oude verweerde houtoppervlakken. Blonde houtsoorten winnen terrein.

Foto: Een nieuwe trend is het reduceren van de keuken tot een architectonisch element in de ruimte. Een keukenblok waar alle functies, van wasbak tot kookplaat en van afzuigkap tot kraan, onzichtbaar in geïntegreerd zijn. Voor meer informatie www.comprex.it

Bron Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide