4282
Keukentrends 2022: dé keukenkleuren van 2022!
Gepubliceerd: 27-10-2021

Eerder gaven wij al aan; Wij kunnen niet wachten op de nieuwe keukentrends van 2022 en dus gaven we alvast een sneak preview. En we kunnen verklappen, we zaten aardig in de goede richting. Wij voorspelden al een aantal trends die we langzaam zagen opborrelen in zowel het binnen- als het buitenland. Maar het blijft natuurlijk altijd een voorspelling. Benieuwd welke kleuren jij terug gaat zien in de keuken in 2022? Wij nemen je mee!

Back to basic

Een tijd hebben we de hoogglanzende witte, steriele keuken als het summum gezien. Dit is niet wat we bedoelen met back to basic. Deze besmettelijke kleur ruilen we anno 2022 in voor een gemoedelijkere optie. Met de back to basic trend wordt de keuken namelijk zachter en vriendelijker van kleur. Denk aan gebroken wit, licht taupe en beige.

De combinatie met hout wordt in alle keukens gezocht, dus ook dit combineert perfect in deze trend. Het gebruik van dezelfde soort kleuren voor tegels en aanrechtbladen zien we ook terug. De combinatie van diverse kleuren uit hetzelfde pallet is helemaal anno de keukentrends van 2022.

De donkere kant

Voor wie meer houdt van de sophisticated en urban stijl met een vleug glamour kan de lichte tinten inruilen voor de donkere varianten. Het mat zwart wat we in 2021 zagen zet ook bij de keukentrends van 2022 door. Dit gecombineerd met luxe donker bordeaux en kwalitatieve goede materialen. Ook grijs is bezig met een opmars. Het mooie aan deze kleur is dat het meekan in beide trends. Het donker antraciet combineert met het urban chique van zwart en lichtgrijs kan mee met de back to basic trend. Grijs dekt elke kleur.

Gaan we nog groen doen?

De opkomst van het mosgroen zien we al enkele jaren. Geïnspireerd door de duurzaamheidsbeweging is dit qua kleuren voor de keukentrends ook in 2022 een blijvertje. Het palet wordt echter met nog meer verschillende kleuren groen uitgebreid. Het enige wat eigenlijk achterwege blijft is de fluor groen, en daar zijn wij eerlijk gezegd niet zo rouwig om.

We blijven in de rustige tinten, maar dit hoeft dus niet te betekenen dat er geen kleur in mag. Groen in zijn beste vorm, gecombineerd met wederom natuurlijke elementen als hout en basic tinten. Afgestyled met de nodige bloemen en planten, bij het idee alleen al komen wij helemaal tot rust. Wat eten we vanavond?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide