21026
Keukentrends 2019
Gepubliceerd: 27-08-2018 Laatste update: 10-10-2022

Ieder jaar kijken we reikhalzend uit naar de nieuwste trends op het gebied van keukens. In 2019 gaat het roer helemaal om. De strakke witte designkeuken is op zijn retour, in 2019 gaan we voor kleur! Maar niet alleen op het gebied van kleuren zien we een verschuiving. Ook de materialen veranderen en we worden verrast met handige noviteiten. Lees hieronder alles over de keukentrends 2019

tweekleurige-keuken-next.png

Keuken kleurentrends 2019
Zoals we in het intro al aangaven gaan we in 2019 veel meer kleur terugzien in de keuken. Gewaagde kleuren zoals diepblauw, petrolgroen, goud en koper maar ook terracotta en groene kleuren uit de wildernis. Durf jij te kiezen voor een tweekleurig keuken zoals deze saffraangele met betongrijze elementen van Next125?

terrazzo-granito-aanrechtblad.png Beeld: zanati-beton.nl

Trendy materialen
Naast kleuren zijn ook de materialen die gebruikt worden in een keukenontwerp aan trends onderhevig. Meng een verfijnde kleurselectie met hoogwaardige materialen zoals hout, beton, corian, glas of steen. Nieuw in 2019 is Terazzo in de keuken. We kennen het materiaal natuurlijk al langer van de vloer maar het materiaal wordt steeds populairder voor gebruik in de keuken als aanrechtblad of achterwand. Ook marmer blijft ongekend populair. Misschien nu in een kleurtje?

key-cucine.png Beeld: Key Cucine

leicht-keuken-zwart-hout.png Beeld: Leicht

Ook het combineren van verschillende materialen zien we steeds vaker terug in de nieuwste keuken ontwerpen. Zoals bij de bovenstaande keuken van Leicht. Zwart is heel trendy in 2019 maar vooral in combinatie met een natuurlijk materiaal. Zoals glas of lichte houten delen.

rationeel-keuken.png Beeld: Rational

Voeg hier nog wat groene elementen aan toe en jouw keuken is op en top trendy. 

3XL-ikea.png Beeld: IKEA

Natuurlijk hebben we niet allemaal een balzaal ter beschikking en moeten velen het van ons doen met een paar vierkante meter. Maar ook dan zijn de nieuwste keukentrends prima toe te passen. IKEA speelt hier handig op in en heeft de leukste accessoires bedacht waarmee je in een handomdraai groen in de keuken brengt of je zwarte keuken afmaakt met mooie houten keukenhulpjes.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle keukentrends van 2019? Vraag dan de nieuwste keukenbrochures helemaal gratis aan in onze brochureservice. Binnen enkele dagen vallen ze bij je op de mat!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide