2514
Keukentrends
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 30-06-2017

In het bijna 120-jarige bestaan van het bedrijf heeft Poggenpohl steeds weer voor mijlpalen op het gebied van uiterlijk en design gezorgd. Voor het eerst wordt PLUSMODO® gepresenteerd in een aardse terrakleur. Als eerste keukenproducent wereldwijd presenteert Poggenpohl een keuken met een chic glas-carbon-front. En ook voor het eerst kan een breed publiek uit Duitsland het nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewonderen dat Poggenpohl in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani heeft ontworpen.

Poggenpohl is tegenwoordig het bekendste keukenmerk ter wereld. De naam is synoniem voor individuele en exclusieve premiumkeukens en voor absolute kwaliteit in alle details. Topinnovaties op het gebied van uiterlijk, design en uitvoeringen lopen hierbij als een rode draad door de lange geschiedenis van het bedrijf. Dat dit ook in de toekomst zo zal blijven, blijkt uit de innovaties voor 2011.

Kleuren uit de natuur
Enkele jaren geleden presenteerde Poggenpohl voor het eerst de door de gerenommeerde Spaanse designer Jorge Pensi ontworpen keuken PLUSMODO®. Designgerichte klanten uit de hele wereld waren enthousiast over de geslaagde combinatie van open en gesloten gedeeltes. Het massieve en toch nagenoeg zwevende werkblad geldt als een van de herkenningskenmerken van deze keukenarchitectuur, die inmiddels met talrijke designprijzen werd onderscheiden. In navolging van de actuele trend naar kleuren uit de natuur is PLUSMODO® per direct ook verkrijgbaar met fronten in terra, alabaster en zand.

Van de racebaan in de keuken
Met een nieuw front verschijnt ook de chicste keuken van Poggenpohl, de Porsche Design-keuken P7340. Als eerste keukenproducent ter wereld gebruikt Poggenpohl carbon voor de vormgeving van de fronten. Deze koolstofvezelverbinding die wij uit de autosport kennen, is ultralicht, maar toch extreem vast en temperatuurbestendig en wordt tegenwoordig in veel takken van de lucht- en ruimtevaart gebruikt, maar ook steeds vaker in de autobranche. Dankzij een complex productieproces is carbon een zeer hoogwaardig materiaal. Voor het carbonfront van zijn Porsche Design-keuken wordt het materiaal gelamineerd en op een glazen front aangebracht. Hierdoor wordt het driedimensionale uiterlijk van carbon nog eens extra geaccentueerd.

Door zijn technische uitstraling geldt de gezamenlijk door Porsche Design en Poggenpohl ontwikkelde keuken P7340 sinds zijn introductie drie jaar geleden als moderne keuken voor een hoofdzakelijk mannelijk publiek. Het greeploze design en de combinatie van de technische materialen aluminium en glas krijgt nu door de combinatie met carbon nog meer exclusiviteit.

De keuken als middelpunt van de woonkamerarchitectuur
Nieuwe wegen bewandelt Poggenpohl ook met het in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani uit Hamburg ontworpen +ARTESIO®. Dit innovatieve keukenconcept gaat veel verder dan de in de keukenbranche gebruikelijke inbouwkeukens en biedt veeleer een allesomvattende oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond architectonisch met elkaar versmelten. Op die manier ontstaat een holistisch ruimtelijk concept waarbij de themas huis, architectuur, wonen en keuken in elkaar overlopen.

Het design van +ARTESIO®, dat zeer duidelijk van de hand van Teherani stamt, wordt gekenmerkt door een innovatieve functionele boog. Hierdoor ontstaat een geheel nieuw ruimtelijk gevoel dat de keuken niet alleen tot het middelpunt van het leven thuis maakt, maar ook optisch een brug slaat tussen koken en wonen.

+ARTESIO® werd afgelopen jaar voor het eerst gepresenteerd. De destijds unieke symbiose van architectuur en keukendesign kreeg internationaal veel respons. Inmiddels werd +ARTESIO® onderscheiden met de internationale iF Award voor uitstekend productdesign en de Good Design Award van The Chicago Athenaeum, museum voor architectuur en design. De komende weken start de wereldwijde verkoop.

Goed uitgerust voor de toekomst
Met de op de LivingKitchen in Keulen voorgestelde innovaties laat Poggenpohl zien dat het bedrijf goed is voorbereid op de toekomst. In het kader van de beurs benadrukte Elmar Duffner, bedrijfsleider van Poggenpohl: "Mede dankzij onze globale oriëntering zijn wij goed door de economische crisis gekomen. Met ons nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewandelen wij weer eens nieuwe wegen en versterken wij onze positie als internationale premiumproducent."

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide