6450
Dé keukentrends van 2020
Gepubliceerd: 30-12-2019 Laatste update: 10-10-2022

De keuken is een ontzettend belangrijke plek in je huis. Het is de plek waar het avondmaal voor het hele gezin wordt klaargemaakt, waar je in alle rust kunt genieten van een kop koffie en waar je samenkomt met vrienden en familie voor een lekker hapje. Natuurlijk wil je dat je keuken daarom een fijne en gezellige plek is. Benieuwd naar de keukentrends van 2020? Wij vertellen je er graag alles over.

Plek voor iedereen
De keuken van 2020 draait om gezelligheid: er is niet alleen veel ruimte voor je potten en pannen, maar ook zitplekken voor elk lid van de familie. In 2020 is de woonkeuken helemaal in. Gezellig samen proeven van die zelfgemaakte pastasaus, of smullen van een ontbijtje op de barkruk bij je kookeiland. Handig zo, met het koffiezetapparaat binnen handbereik, zodat jullie samen kunnen genieten van een bakje troost. Of maak je liever een verse smoothie met je blender?

quooker-kokendwater.jpg

De slimme keuken
Ook zien we in 2020 steeds meer technologische snufjes in onze keuken terug. Dé trend voor 2020 is dan ook de slimme keuken. Waar de Quooker voorgaande jaren al immens populair was – en dat snappen we wel, want hoe fijn is het om kokend of bruisend water uit de kraan te krijgen –zien we ook connectiviteit in de keuken terug. Muziek luisteren uit trendy geïntrigeerde boxen of met een speciale app bekijken wat er in je koelkast zit, bijvoorbeeld. Maar het draait in de slimme keuken niet alleen om extra snufjes, ook de ‘standaard’ keukeninhoud krijgt een technologische upgrade. Er bestaan bijvoorbeeld tegenwoordig kookplaten met geïntegreerde afzuiging. In 2020 draait het dus helemaal om slimme keukenapparaten. Handig, toch?

groen-in-de-keuken.jpg

Groen doen in de keuken
Ook een trend in 2020: de duurzame keuken. Natuurlijk koken we steeds vaker groener: we eten minder vlees, gaan voor biologische boodschappen en kiezen minder vaak kant- en klaar maaltijden. Maar ook een duurzaam keukeninterieur is hip. Aardgas gaat verdwijnen - dat zien we ook terug in de keuken. Steeds meer mensen gaan voor een inductieplaat. Maar ook andere apparaten worden duurzamer: groene afzuigkappen, bijvoorbeeld, en energiezuinige koelkasten. Letterlijk groen doen in de keuken? Zet dan ook een mooie plant op je keukenkast, dat draagt meteen bij aan die gezelligheidstrend in je keuken!

Heb jij plannen voor een nieuwe keuken? Vergeet dan niet deze gratis keukenbrochures aan te vragen om je uitgebreid te laten informeren en inspireren!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide