2537
Dé innovaties voor de keukentrends van 2022 zijn bekend
Gepubliceerd: 27-10-2021

 Wij als interieurgekkies richten zich vaak op esthetische oftewel de uiterlijke kant van een keuken. We staan zowel in de sneak preview voor de keukentrends van 2022 als in de artikelen daarna uitgebreid stil bij de kleuren en materialen.

Maar uiteindelijk weten wij natuurlijk ook wel waar het om gaat in de keuken, het lekker bereiden van eten om een gezellig diner te hebben. Dat dit niet meer hoeft op een gasfornuis en een magnetron, dat is een feit. Ieder jaar zien we nieuwe innovaties op dit gebied, ook in de keukentrends van 2022. Wij lichten een tipje van de sluiter op.

Weg met die lucht

Er zijn veel zaken in de keuken die supermooi en handig zijn en waarvoor je dus ook wel bereid bent om geld aan uit te geven. Maar de afzuigkap, daar zijn wij niet zo enthousiast over. Vaak is het niet echt een eyecatcher in je interieur en de aanleg ervan is een heel gedoe. Zeker in het geval van een kookeiland, kan hij behoorlijk in de weg hangen en stoot je gemakkelijk je hoofd.

Maar hier zijn de afgelopen jaren allemaal ontwikkelingen gaande. We zagen een aantal jaren al dat de afzuiging in het aanrechtblad werd geïntegreerd, maar nu zelfs in de kookplaat. Hierdoor ben je op bijna onzichtbare wijze van je vieze luchtjes af! Hoe handig is dat, daar zijn wij wel toe bereid in te investeren.

Wij stomen door

Koken op basis van stoom en hete lucht zet door. Dit is een gezonde manier van koken en voedsel bereiden. De stoomoven, in al zijn vormen is dan ook een blijvertje in de keuken. De inbouw airfryer zien we nog niet terug, maar wij vermoeden dat dit zomaar eens de toekomst zou kunnen zijn want deze lijkt toch wel ingewisseld te zijn voor de frituurpan.

Van het gas

Gestimuleerd door de hoge gasprijs én de impact van gas op het klimaat zien we dat de oude gasfornuizen echt op zijn retour zijn. We ruilen dit in voor elektrische varianten zoals inductie en het ouderwetse elektrische koken. Het fijne aan zo’n mooie strakke plaat is dat het ook goed schoon te houden is.

Van roken naar koken

Van het stomen en roken van eten gaan we ook door met het koken van water. Voorheen had het merk Quooker hier een alleenrecht op, maar inmiddels zijn er meer aanbieders. Een kraan waar direct kokend water uit komt bespaart water én energie. Ook over zaken als kinderslot en andere gevaren is nagedacht. En het mooie is, de opties qua design lopen ook uiteen. Hierdoor is er tegenwoordig voor élke keuken wel een optie. Dus de heetwaterkraan; Die zetten wij aan.

Kortom, duurzaamheid en gezondheid staan centraal waar het gaat om de innovatie van de apparatuur in de keuken. Dit gecombineerd met gemak zorgt ervoor dat wij niet kunnen wachten dat we deze nieuwe gasten in de keuken mogen verwelkomen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide