7322
De 4 basis keukenstijlen van Keller Keukens
Gepubliceerd: 29-05-2019

Keller Keukens staat voor de persoonlijke keuken. Dit is een optelsom van verschillende elementen, waarbij uw favoriete woonstijl de basis vormt. Hoewel er een breed scala aan stijlen bestaat, onderscheiden wij vier basis woonstijlen: modern, klassiek, landelijk en industrieel. Maar vaak gaat het om een mix ervan.

 

Moderne woonstijl

De moderne woonstijl is onder te verdelen in verschillende stromingen, zoals Scandinavisch design, Italiaans design en uiteraard Dutch design. Deze stromingen hebben gemeen dat het interieur minimalistisch, strak en tijdloos is ingericht: less is more.Dit zien we ook terug in de keuken. Met strakke fronten, rechte hoeken, en gebruik van (veel) natuurlijk licht.Qua materialen zien we bij een modernewoon- en keukenstijl veel staal, aluminium, chroom, glas, (hoogglans) kunststof, leer en hout. De basiskleuren voor een moderne keukenstijl zijn neutraal en sober. Zoals wit en zwart, soms gecombineerd met hout. Koele pasteltinten en opvallend gekleurde accessoires of wanden maken uw moderne keuken helemaal af.

Keller-Afbeelding-Modern-Northern-Nature.jpg

Klassiekewoonstijl

De klassieke woonstijl wordt omschreven als statig en elegant, waarin een luxe, antiek interieur centraal staat. Kenmerkend voor de klassieke woonstijl zijn hout, ornamenten, symmetrische lijnen, zuilen, haarden, rijkgevulde boekenkasten en kroonluchters. Ook in de keuken kunt u de klassieke stijl terug laten komen. Gaat u voor een nostalgische klassieke keuken? Kies dan voor donkere kleuren zoals bordeauxrood of antraciet en combineer dit met kwaliteitsmaterialen zoals massief hout en natuursteen.Maar ook de klassieke keukenstijl wordt steeds moderner.Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker matte unikleuren en worden massief houten keukendeuren ruwer en stoerder.

Keller-Afbeelding-Klassiek_Raw-Nature.jpg

Landelijke woonstijl

In de landelijke woonstijl staat nostalgie, comfort, handwerk en buitenleven centraal. Een landelijkekeuken weerspiegelt het romantische plaatje van dat leuke, oude boerderijtje op het platteland. Kenmerkend voor de landelijke keuken is het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals hout, steen, grove structuren en sobere kleuren. Ook kaderdeuren of gegroefde keukenfronten zien we veel bij de landelijke keukenstijl terug. Accessoires van materialen zoals koper en gietijzer geven de keuken sfeer en warmte.

Keller-Afbeelding-Landelijk_Wood-Works.jpg

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl zien we vaak terug in oude gebouwen of lofts. Het uitgangspunt is een open ruimte waarin nog constructiedetails zichtbaar zijn met betonnen of bakstenen wanden. Deze stijl wordt daarnaast gekenmerkt door eerlijke materialen als metaal, steen, beton en grof hout. Ziet u industriële kenmerken graag terug in uw keuken? Bij een industriële keukenstijl staat een robuust karakter centraal. Metaal-look fronten en sobere basiskleuren zoals wit, zwart en alle grijstinten daartussenin. Als accentkleur wordt vaak een primaire kleur toegevoegd, zoals geel of rood. Accessoires zoals grote fabriekslampen en gelaste Smartcubesmaken de look compleet.

Keller-Afbeelding-Industrieel_Brooklyn-Brick.jpg

Door het toepassen van de laatste trends en actuele kleuren, geeft u iedere keukenstijl een persoonlijke en eigentijdse draai. Keller Keukens heeft een uitgebreid assortiment modellen in allerleistijlen en kleurenom dit mogelijk te maken. En door de ruime keuze materialen en afwerkingen, is het altijd mogelijk om binnen uw budget uw persoonlijke droomkeuken te realiseren. Zonder concessies te doen aan de uitstraling.Meer weten? Kijk op www.kellerkeukens.nl


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide