1011
Keukentrends 2016 Culi Cheats
Gepubliceerd: 18-04-2016 Laatste update: 07-12-2017

Elke keukenprins(es) kan wel wat hulp gebruiken. Nieuwe technische snufjes maken het werk in de keuken steeds makkelijker. Een ijskast die je letterlijk laat zien wat er nog in staat? Voeding vacumeren? Daarbij biedt de keukenapparatuur van nu zowel een mooie vormgeving als optimaal gebruiksgemak. Voor culinaire creaties in een handomdraai. 

 

De oven die zichzelf instelt
Haal jij alles uit je oven wat erin zit? De kans op mislukken weerhoudt veel mensen ervan om echt met de oven te koken. Gelukkig kan het met de nieuwe Series-8 ovenlijn van Bosch niet fout gaan. De PerfectBake-sensor meet namelijk voortdurend de zuurstofconcentratie in de oven en gebruikt deze om het vochtgehalte te berekenen. Hier wordt het bak- en braadproces automatisch op aangepast, terwijl een speciale oventhermometer zorgt voor de juiste garing van vlees en vis. Zo tover je luchtige cakes en perfect gebraden vlees uit de oven zonder er naar om te kijken.

Vacuüm koken voor meer smaak
Thuiskoks met een zwak voor kookprogramma’s zullen na alle zendtijd dat het sous-vide koken – oftewel vacuüm koken – de laatste tijd krijgt, nieuwsgierig zijn geworden naar deze kookwijze. Gaggenau speelt hier op in met de vacumeerlade. Elke hobbykok kan nu aan de slag met deze voorheen exclusief professionele gadget die intensievere smaakbelevenissen mogelijk maakt. De ingrediënten worden zonder verlies van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen onder vacuüm bereid. Door de constante lage temperatuur van 50 tot 95 graden blijven ook de natuurlijke aroma’s volledig behouden, en doordat de zuurstof is verwijderd, zijn de gerechten ook nog eens langer houdbaar. Inductie koken met een vinger
Wie op inductie kookt, kan met allerlei accessoires veel méér uit de kookplaat halen. Wat te denken van een geribbelde grillplaat waarmee een inductiekookplaat verandert in een indoorgrill? Of een teppanyaki-plaat om, vrijwel vetvrij, te koken volgens de Oosterse tradities? De voorste helft kan ook gebruikt worden om te sauteren terwijl de achterste helft bedoeld is om de gerechten warm te houden. Of een slim snufje (PowerTransfer) waarmee de kookplaat automatisch de temperatuurinstellingen registreert en deze hitte met de pannen mee verschuift. Allemaal innovaties van Neff, met als klap op de vuurpijl de TwistPad Fire: een bedienschijf waarmee je met één vinger de temperatuur bedient.

IJskast die selfies maakt
Wat zou er nog in de koelkast staan? Vooral met de aanwezigheid van meerdere huisgenoten is het soms een mysterie wat er nog in huis is. De eerste WiFi-bedienbare koelkast van Siemens laat het je weten terwijl je nog in de supermarkt staat. De iQ500 koel-vriescombinatie heeft twee camera’s, die de inhoud van de koelkast fotograferen telkens wanneer de deur geopend wordt, en stuurt deze info naar de Home Connect-app. De kookboek functie in de app laat je vervolgens ook weten welke gerechten er met de aanwezige producten gemaakt kunnen worden. Op deze manier zijn digitale menuplanning en het mobiel organiseren van de boodschappen naadloos met elkaar geïntegreerd.

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline