12
wo, aug

Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water Kokend heet waterkranen worden steeds populairder. Reden voor Grohe om optimaal in te spelen op de wensen vanuit de markt. Grohe introduceerde twee jaar geleden al twee varianten kokend heet waterkranen. De GROHE Red Mono, die naast de reguliere kraan kan worden geplaatst. En de GROHE Red ® Duo, de ideale oplossing voor het eenvoudig vervangen van de bestaande keukenkraan. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Nieuw is de GROHE Red ® Duo met de moderne U-uitloop. Door de strakke vormgeving past dit model uitstekend in moderne- en designkeukens.

Vorig jaar introduceerde Grohe twee nieuwe keukenkranen die beiden kokend heet water leveren. De elegante Mono variant die te gebruiken is naast een reguliere keukenkraan en de GROHE Red® Duo voor optimaal gemak. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Binnenkort zijn beide kranen verkrijgbaar in combinatie met een compacte single boiler voor 3 liter kokend heet water en is de Duo variant ook te verkrijgen in SuperSteel-uitvoering, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Kokend water wordt in de keuken veel gebruikt. In de eerste plaats natuurlijk voor het koken van de maaltijd, maar ook voor een kopje thee of instantsoep, het aanlengen van een sausje of het ontvellen van tomaten.

Als je dan kunt kiezen tussen water opzetten of water van 100 graden direct uit de kraan tappen, dan is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Voor veel mensen is een keuken dan ook niet meer compleet zonder Quooker. Hij hoort thuis in het rijtje van moderne inbouwapparatuur. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder en direct kokend water als je het nodig hebt. Dat is de Quooker.

Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht, dat verbonden is met een speciale kokend-water-kraan. Dit reservoir is aangesloten op de waterleiding en wordt elektrisch verwarmd. Het water doorloopt het volgende proces:


Vers water stroomt in het reservoir

Het water wordt onder leidingdruk verhit tot 110 graden Celsius

Waterzuivering door een waterfilter

Bij uitstroming koelt het water af en gaat koken.

Alle Quooker-kranen zijn, in verband met het kokende water, voorzien van een kinderveilige bedieningsknop. Meer informatie www.quooker.nl

Nieuwe Focus keukenkraan van Hansgrohe biedt meer bewegingsvrijheid. Om nog meer comfort en bewegingsvrijheid in de keuken te bieden, breidt douche- en kranenspecialist Hansgrohe het Focus assortiment uit met een nieuwe, verhoogde keukenmengkraan.

Nieuw van Solitaire: de eengreepskraan Fontana luce 40! Uitgevoerd in glanzend chroom (SOW0567900) of stoere stainless steellook (SOW567950). Deze kraan heeft een onverwacht extraatje dat kleur geeft aan iedere keuken en daardoor ook nog eens bijzonder veilig is. Het heeft namelijk een geintegreerde LED-verlichting. Bij warm water geeft de kraan een hel rode kleur aan het water. Bij koud water wordt de waterstraal fel blauw verlicht. Zo ziet u in een oogopslag of het water heet, lauw of koud is.

Dat betekent: nooit meer vingers branden aan te heet water! En onderscheidendl: het is de waterstroom zelf die een onzichtbaar ingebouwde dynamo aandrijft voor het opwekken van energie om kleur te geven aan het water. Dus er komt geen electriciteit vanuit stopcontact aan te pas.

Specialist en wereldleider in designsanitair en keukenoplossingen Ideal Standard stelt twee nieuwe keukenkranen voor: CeraVie en CeraLuna. Beide zijn ze het resultaat van een doordachte technologie en combineren ze functionaliteit met design en elegantie.

CeraVie
De eengreepsmengkraan CeraVie met draaibaar gegoten uitloop heeft een straalregelaar en een speciale CLICK-cartouche die water-en energiebesparend functioneren. Zo garandeert deze innovatieve technologie een betere regeling van het watervolume en meer controle over de temperatuurregeling. CeraVie combineert verder functionaliteit met elegantie. Het design is een samenspel van strakke en welvende vormen dat elke keuken een eigen accent geeft. Daarnaast is de kraan uiterst praktisch, zo zijn er bijvoorbeeld varianten met uittrekbare handdouche.

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraVie: 254 euro excl. BTW
Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraVie: 325 euro (combi met handdouche) excl. BTW

CeraLuna
Een andere nieuwe keukenkraan is CeraLuna. Deze onderscheidt zich door een streng geometrische, maar toch vloeiende vormgeving. Het heldere en eigentijdse design is consequent eenvoudig. De hoge rechthoekige uitloop biedt niet alleen een optimale bewegingsvrijheid, maar ook een stevige grip door anti-slip structuur aan de onderkant. Bovendien kan je de kraan volledig uittrekken zodat je ook over een praktische handdouche beschikt.

Verkoopprijs eengreepsmengkraan CeraLuna: 372 euro (combi met handdouche) excl. BTW

Meer informatie: www.idealstandard.nl

Solitaire introduceert een gevarieerde collectie 3-in-1 kranen bestaande uit vier verschillende modellen. Strak vierkant of glad en rond; Solitaire biedt keuze, allen met het voordeel van kokend, warm en koud water uit 1 kraan. De 3-in-1 kraan biedt naast gemak ook praktische en esthetische voordelen zoals ruimtebesparing op het aanrecht en rond de spoelbak. Bij het aansluiten zijn geen extra boorgaten in het werkblad nodig. De boiler voor kokend water past liggend achter de plint. Ontwerp en productie van de Solitaire kranen vindt plaats in Italië.

Naast het succesvolle KLUDI ESPRIT Home Bath Concept zijn nu ook KLUDI ESPRIT keukenmengkranen leverbaar. Een logische stap omdat Kludi een keukenmengkraanspecialist bij uitstek is. Net als op keukenmengkraangebied alles al een keer bedacht lijkt, komt KLUDI wederom met nieuws.

Sjouwen met flessen bronwater behoorde al even tot het verleden met de GROHE Blue® Pure; een moderne keukenmengkraan die in combinatie met een revolutionair filter het water laat smaken als mineraalwater. Voor de liefhebber van mineraalwater met koolzuur introduceert de fabrikant binnenkort de GROHE Blue® Chilled & Sparkling. Deze multifunctionele keukenmengkraan levert binnen een handomdraai bruisend mineraalwater. Naar smaak wordt koolzuur toegevoegd aan gefilterd, gekoeld water uit de kraan. Er kan worden gekozen voor een beetje bubbels (medium), veel bubbels (sparkling), maar ook voor plat gezuiverd water (still).