12
wo, aug

GROHE introduceert dé waterbron voor in huis Niet meer sjouwen met flessen bronwater. Sanitairfabrikant Grohe introduceert binnenkort GROHE Blue® ; een moderne keukenmengkraan die in combinatie met een revolutionair filter water laat smaken als mineraalwater. GROHE Blue® filtert het water namelijk net als een natuurlijke waterbron in vier stappen. De keukenmengkraan heeft twee gescheiden leidingen in de uitloop; één voor het normale mengwater en één voor het gefilterde water. Het filter is 6 maanden houdbaar en is goed voor maar liefst 500 liter gefilterd drinkwater.

Een keukenkraan wordt intensief gebruikt: dagelijks gemiddeld negentien keer met een waterverbruik van ongeveer zestien liter. Dat betekent dat niet alleen het design een criterium is om tot aankoop over te gaan.

Tara Ultra - emotie en functionaliteit voor de keuken Dornbracht doet er alles aan om bij alle producten emotie en functionaliteit te verenigen. Bij de ontwikkeling van de serie Tara Ultra zijn heel doelgericht actuele ontwikkelingen en wensen bij de keukenplanning gerealiseerd. Tara Ultra is zeer minimalistisch qua design en concentreert zich op de perfecte toepassing in de keuken. De bijzonder hoge, slanke uitloop biedt veel bewegingsvrijheid bij het werken met grote pannen en schalen. De ergonomisch geplaatste hendel heeft een nieuwe, bijzonder opvallende vormgeving.

Met KWC ONO highflex biedt het Zwitserse merk KWC een nieuwe kijk op flexibel watergebruik in de moderne, royale keuken. Deze minimalistische keukenmengkraan is voorzien van een vaatdouche met de innovatieve, gepatenteerde highflex-slangtechnologie. Deze zorgt voor een ongeëvenaarde dynamische en flexibele actieradius.

Innovatieve technologie
Highflex biedt de ideale vaatdouche voor de keuken waarin hoge eisen worden gesteld aan functionaliteit en design. De sobere, praktische vormgeving van de vaatdouche past perfect bij het design van de KWC ONO semipro keukenmengkraan. De vaatdouche is met één hand te bedienen en eenvoudig in de gewenste positie te brengen. Door het indrukken van de vaatdouchehendel schakelt een onderdrukschakelaar de watertoevoer automatisch van mengkraanuitloop over naar de vaatdouche. De bediening biedt een keuze uit twee straalsoorten: op het eerste niveau een praktische zeefstraal, op het tweede niveau een volle drukstraal voor verwijdering van bijzonder hardnekkig vuil.

Zowel de vaatdouche als de zeer vlakke kraanuitloop zijn 360� draaibaar en bieden daarmee een royale actieradius aan de gootsteen. Kenmerkend voor highflex is de esthetische veerslang die na gebruik onmiddellijk weer de oorspronkelijke positie inneemt. Omdat de vorm in ruststand stabiel blijft, is een vaatdouchehouder niet noodzakelijk. Optioneel is wel een magnetische vergrendeling verkrijgbaar.

Keukenmengkraan
De geraffineerde KWC ONO semipro keukenmengkraan heeft een bedieningsmechanisme van zeer sterk en toch verbazend dun, gehard roestvrijstaal, dat in een afgedichte sleuf loopt. Deze innovatieve bewegingsvorm zorgt voor minimale voegen en optimale hygiëne en een zeer exacte bediening. De over 360 graden draaibare, opvallend vlakke uitloop onderstreept het minimalistische design.

Eenvoudige reiniging
De KWC ONO highflex keukenmengkraan is eenvoudig te reinigen en te ontkalken. Het homogene oppervlak van de veerslang is met een microvezeldoek snel schoon te maken. De vlak geïntegreerde Neoperl Caché is met een speciale, bijgeleverde sleutel eenvoudig uit te nemen waardoor kalk en vuil in een handomdraai te verwijderen zijn.

KWC ONO highflex is de perfecte oplossing voor de keuken waarin hoge eisen worden gesteld. De hoge uitloop, de krachtige waterstraal en de 360� wendbaarheid maken deze kraan in het bijzonder geschikt voor liefhebbers van een moderne, royale keuken met bijvoorbeeld een eilandopstelling of dubbele gootstenen.

Quooker lanceert op de Woonbeurs de TWINTAPS kranenset. De TWINTAPS zijn een kokend-water-kraan en mengkraan in hetzelfde design. De kranenset is innovatief op het gebied van technologie, functionaliteit en design. Met de komst van de TWINTAPS komt Quooker tegemoet aan de vraag uit de markt naar een bijpassende mengkraan bij de kokend-water-kraan. Vanaf 1 januari 2010 zijn de sets verkrijgbaar.

Tot nu toe was er altijd een verschil in vormgeving tussen de Quooker-kraan en de mengkraan. Met de succesvolle introductie van de Quooker Combi in 2006, die door zijn boilerfunctie ook warm water levert via de gewone keukenmengkraan, werd de vraag naar een bijpassend design steeds groter. Om aan deze behoefte te voldoen worden de TWINTAPS geïntroduceerd.

TWINTAPS innovatie
De TWINTAPS zijn voorzien van diverse technologische innovaties. Zo heeft de kokend-water-kraan - naast een kindveilige bedieningsknop en hoogteverstelling - een extra beveiliging gekregen. Bij aanraking van de knop gaat er een lichtring gloeien om de gebruiker erop te attenderen dat het om kokend water gaat. Dankzij de gekartelde bedieningsknop is de Quooker bovendien blindelings te herkennen. En door deze kartels heeft de gebruiker extra grip bij het bedienen van de kraan. De TWINTAPS zijn ontwikkeld door Quooker zelf.

Twee modellen
De TWINTAPS zijn er in twee modellen. De TWINTAP Round heeft een ronde kraanuitloop, de TWINTAP Square heeft een rechte kraanuitloop. Beide varianten zijn uitgevoerd in chroom of rvs-look. De TWINTAPS zijn een toevoeging op de bestaande kraanontwerpen van de Quooker. De Quooker-kraan uit de set is ook los verkrijgbaar.

Grohe introduceert in het najaar van 2009 twee nieuwe keukenkranen. De recent geïntroduceerde badkamerserie Veris krijgt ook een keukenmengkraan met de typische kenmerken van de Veris-lijn, zoals de overgang tussen het cilindrische kraanhuis en de platte uitloop. En de verschillende keukenkranen uit de bekende Zedra serie krijgen een compleet nieuw design, dat uitstekend aansluit bij de hedendaagse keuken.

Binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden kan binnenkort met GROHE Red. Onder deze naam introduceert Grohe twee nieuwe keukenkranen die beide kokend water leveren. De elegante keukenkraan GROHE Red Mono is te gebruiken naast een reguliere keukenkraan. De tweede variant, de GROHE Red Duo, is een kraan waarmee de gebruiker zowel koud, warm als kokend water kan tappen. Dit levert een flinke besparing van de werkbladruimte op! Beide varianten zijn uitermate veilig; ze beschikken over een geisoleerde uitloop waardoor de kraan zelf niet warmer wordt dan de gekozen mengwater temperatuur. Bovendien zijn de kranen voorzien van een gecertificeerde kinderbeveiliging.

Willow is de nieuwe serie kranen van Damixa met een vrouwelijke uitstraling. De kranen passen bijvoorbeeld perfect in de moderne badkamer met een hoge porseleinen waskom. Willow is verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende uitstralingen. De kranenserie Willow van het Deense Damixa bestaat uit diverse modellen.

Water bijvoegen, zonder de pan van de kookplaat te moeten nemen, pastawater in de nabijheid afgieten in de professionele keuken bijna een vanzelfsprekendheid. En met de uitvoering van de COOKING zone in de keuken bij u thuis nu precies zo. Want de POT FILLER heet zo om deze reden. De daarbij passende spoelbakken zijn zo diep, dat ook grote pannen daarin afgekoeld en uitgeschud kunnen worden.