Als productstudie presenteerde Dornbracht op de vak- en consumentenbeurs Living Kitchen een elektronische mengkraan voor de keuken. De centrale component van dit prototype is een electronisch bedieningspaneel dat is afgeleid van het Dornbracht eTool voor de douche. Het intuïtief begrijpelijke bedieningspaneel maakt het mogelijk, mengkraan, afvoer en afwasmiddeldispenser elektronisch centraal te regelen en programmas te activeren. Daarnaast kan het water met een voetsensor worden aan- en uitgezet

Nieuw en uniek: K4 keukenkranen van GROHE Van sommige dingen verwacht je gewoon dat ze betrouwbaar zijn. Harmonische vormen ontmoeten uitstekende functionaliteit. K4 is opvallend uniek. De nieuwe keukenkraan van GROHE werd in het bijzonder ontworpen voor mensen met een zeer eigen levensstijl. Dat is van bij de eerste oogopslag duidelijk. Nooit eerder werd de overgang van functioneel designobject naar esthetisch verantwoord werkinstrument zo mooi gevat, nooit eerder was het spanningsveld tussen vormgeving en technologie zo intens.

Naast vele productnoviteiten presenteerde Dornbracht tijdens de IMM Keulen, de internationale meubelbeurs, die van 14 tot en met 20 januari 2008 werd gehouden, een compleet nieuw kranen- en waterwerkplaatsconcept: de Kitchen Zones. Hiermee wordt de scheiding van de verschillende functies in professionele keukens voor het eerst ook in de privé keuken mogelijk.

De nieuwe design keukenkraan KWC Eve van fabrikant Hansa biedt meer dan een vloeiende waterstraal alleen. Naast een waterbron is de kraan ook lichtbron. In de uittrekbare spoeldouche is een ringvormige lichtbron geintegreerd. Dit zorgt niet alleen voor een fascinerend lichtspel in de keuken, maar ook voor functioneel gemak. De lichtbron verlicht namelijk niet alleen het water, maar ook de gootsteen en werkblad. Zo biedt KWC Eve de noodzakelijke water- en lichtfuncties in de keuken in een product. Deze kraan werd vanwege het onderscheidende design en de extra functies bekroond met de Red Dot Design Award 2005.

Damixa blijft haar traditie van producent van geavanceerd design trouw en introduceert nu het conceptueel denken. Design wordt daarbij aan unieke normen onderlegd. Grensverleggende technologie lag aan de basis van het ontwerp van een aantal futuristisch ogende concepten voor mengkranen.

De kranen van de toekomst De kraan mag weer gezien worden! Dat bewijzen de nieuwe kranen in het assortiment van Dekker Zevenhuizen. De hoogwaardige zwarte en witte eigenmerkkranen lenen zich dan ook uitstekend voor designontwerpen. Net als de overige kranen in het nieuwe assortiment van Dekker Zevenhuizen!

Spoelbak | Double XL van Reginox De moderne mens kiest voor kwaliteit van leven. Dat geldt zeker voor het wonen. De keuken van de toekomst moet dan ook vooral comfort en design bieden. Reginox heeft dit haarfijn aangevoeld en ontwikkelde een spoelbak die aan de hoogste eisen voldoet. De Double XL kent een groots formaat en een groots design.

Denk ruimer
Bij onze veranderde leef- en kookgewoonten past niet langer de traditionele spoelbak, met zijn beperkte afmetingen en diepte. Ons denken en leven is groter en ruimer geworden. Ruimte om te spoelen, te koken en af te wassen. Grote potten en pannen die niet in de vaatwasser kunnen, moeten snel en probleemloos in de spoelbak gespoeld kunnen worden.

Koninklijke allure
De Double XL kent een groots formaat en een groots design. Deze spoelbak heeft een unieke vormgeving, ruime afmetingen en een duurzame gebruikswaarde. Door de twee niveaus kan ook alleen het onderste gedeelte van de spoelbak worden gebruikt. Hierdoor wordt een aanzienlijke hoeveelheid water bespaard. Daarnaast zijn er tal van accessoires ontwikkeld die het gebruiksgemak verhogen, zoals een praktische snijplank, een restenzeef en een bodemschotel. Dat is pas spoelen met koninklijke allure!

Levenslang garantie
Reginox Staalindustrie Rijssen heeft al meer dan 40 jaar wereldwijd naam en faam opgebouwd als het gaat om spoelbakken, aanrechtbladen en werkbladen. Continue productinnovatie staat hoog in het vaandel. Daarom staat Reginox garant voor haar producten

Meer informatie: www.reginox.nl

Damixa heeft onlangs de Orbix-serie op de markt gebracht: het nieuwste van het nieuwste, gecreeërd om uw blik op keukenmengkranen te vergroten. De vorm en functie van de Orbix is soepel en slim. De uitloop van de Orbix verschilt erg met de uitlopen van andere kranen. Hij heeft een gebogen hoekige uitloop, dat een aanzienlijke andere dimensie toevoegt aan uw keuken.

Dornbracht doet er alles aan om bij alle producten emotie en functionaliteit te verenigen. Bij de ontwikkeling van de serie Tara Ultra zijn heel doelgericht actuele ontwikkelingen en wensen bij de keukenplanning gerealiseerd. Tara Ultra is zeer minimalistisch qua design en concentreert zich op de perfecte toepassing in de keuken. De bijzonder hoge, slanke uitloop biedt veel bewegingsvrijheid bij het werken met grote pannen en schalen. De ergonomisch geplaatste hendel heeft een nieuwe, bijzonder opvallende vormgeving.