12
wo, aug

De producten worden niet meer bediend via de gebruikelijke hendel, maar via een draadloze digitale controller (in de vorm van een puck). Deze "puck" heeft diverse functies, is zeer eenvoudig in gebruik en kan worden geplaatst zonder dat er een extra gat moet worden geboord. Met slechts drie knopjes en een draairing is de controller eenvoudig en praktisch in het gebruik. Zet gewoon het product aan, draai aan de buitenste ring om het volume te vergroten en druk op de plus of min om de temperatuur te verhogen of verlagen. Om het nog gebruiksvriendelijker te maken, geeft de LED-ring de watertemperatuur aan. De buitenste ring is niet helemaal glad wat zorgt voor maximaal gemak en bediening van de waterstroom, zelfs met natte handen met zeep.

De KLUDI TRENDO keukenmengkranenserie begint inmiddels aan de derde generatie. Zoals een Volkswagen Golf zich na enige tijd wijzigt en nog beter wordt, geldt dit ook voor deze kranen van Kludi.

Niets onhandiger in de keuken dan met vieze handen de kraan willen gebruiken. Hygiëne en gebruiksgemak zijn de basisbehoeften van iedere keukenprins(es). Daarom lanceert sanitairfabrikant Grohe binnenkort de Minta Touch: de eerste keukenkraan met innovatieve Easy Touch-technologie. Het design is ogenschijnlijk niet anders dan gebruikelijk. Maar door simpelweg de kraan aan te raken met pols of onderarm wordt deze aan of uit gezet: erg praktisch en hygiënisch in gebruik.

Steeds meer huishoudens zien de voordelen in van een instant kokend water systeem. Daarom komt Franke Kitchen Systems nu met het 3-in-1 systeem, waarmee naast koud en warm water ook kokend water getapt kan worden. Kokend water is onmisbaar in de keuken. Of het nu voor een kopje thee, het steriliseren van een babyflesje, het koken van de spaghetti of het blancheren van groente is. De voorbeelden van bereidingen waarbij kokend water nodig is, zijn legio. Het gebruik van een waterkoker of een pan water op het vuur is nu nog de meest gangbare manier om aan gekookt water te komen.

Toen Dornbracht Tara in 1992 op de markt bracht, was het minimalistische design van de mengkraan met de karakteristieke kruisgrepen een revolutie – exact, simpel en elegant.Als tweegreepsmengkraan was Tara begin jaren negentig – een tijd waarin de éénhendelmengkraan de markt domineerde – eigenlijk niet erg trendy. Maar al spoedig groeide het progressieve concept van Tara uit tot archetype van de moderne badkamerkraan. Tot de dag van vandaag werd Tara onderscheiden met talloze internationale designprijzen, en hij wordt wereldwijd steeds weer gekopieerd. Een moderne klassieker, waaraan met de publicatie TARA. Kraan en archetype. al bij het 10-jarige jubileum een heel boek werd gewijd (verschenen bij uitgeverij Birkhäuser). En ook voor zijn twintigste bewijst Tara dat hij als geen andere kraan staat voor een tijdloos design en de esthetische duurzaamheid van Dornbracht producten: hij is met ruim één miljoen stuks een van de meest verkochte Dornbracht kranen. "Tara is een van onze meest succesvolle kranen en vormt voor een groot deel de grondsteen voor de faam van Dornbracht als baanbrekende fabrikant van hoogwaardige kranen en accessoires voor badkamer en keuken", aldus directeur Andreas Dornbracht. "Tara staat symbool voor de vier P’s van Dornbracht: proportionaliteit, precisie, progressiviteit en pregnantie. Zijn kruisgrepen verbinden moderniteit met vertrouwde traditie. Tara is puristisch en modern. Hij geeft tegelijkertijd het gevoel, een oude vriend te zijn. Een Tara-badkamer, die 20 jaar geleden werd gebouwd, is nog steeds actueel."

Franke Kitchen Systems introduceert de nieuwe, uniek vormgegeven Tetris kraan. Deze dankt zijn naam aan het gelijknamige spelletje waarbij met verschillend gevormde blokjes een stapel gemaakt moet worden. De kraan beschikt ook over verschillende, hoekige elementen die samen één geheel vormen. Door het flexibele design kan de Tetris kraan in een handomdraai omgetoverd worden tot een kunststuk in de keuken.

De succesvolle KLUDI BINGO STAR kranenserie heeft meer vloeiende vormen gekregen. De hendel is nu bijna druppelvormig en de uitlooprozet heeft een zachtere belijning gekregen.

KLUDI gebruikt zijn in tientallen jaren opgebouwde kennis en ervaring om keukens wereldwijd mooier en beter te maken!Het design en de techniek van de keukenkranen wordt aan de tijd aangepast. Daarbij is KLUDI zijn tijd meestal al ver vooruit.

Meteen kokend heet water? Water zonder dat de kraan hoeft te worden aangeraakt? Technische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Ook in esthetisch opzicht zijn er heuse pareltjes. Het is dus zaak om je goed te informeren als naar de perfecte keukenkraan wordt gezocht.

Handen wassen, water tappen, groenten spoelen, een emmer vullen: een keukenkraan wordt intensief gebruikt, zon twintig keer per dag is geen uitzondering. De kraan wordt dus vaker gebruikt dan in eerste instantie misschien lijkt. Het is dan ook verstandig om voor duurzaamheid te kiezen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. De ideale keukenkraan is dan ook een combinatie van design en functie. In het algemeen geldt: hoe duurder de kraan, hoe beter de kwaliteit en hoe langer de garantie. Kwaliteit staat of valt met het materiaalgebruik. De meeste kranen zijn gemaakt van messing. Hierop wordt een beschermende nikkellaag aangebracht waarna de kraan zijn uiteindelijke finish krijgt. Meestal is dat glanzend of mat chroom. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere finish, bijvoorbeeld koper, zilver, goud of matgeborsteld staal. Liever wit, zwart of brandweerrood? Technische innovaties maken ook deze kleuren mogelijk.

Wie houdt van strak, kiest waarschijnlijk voor een eengreeps mengkraan zonder toeters en bellen. Bij eengreeps mengkranen wordt de waterhoeveelheid en -temperatuur met één hand bediend. Keramische schijven in de kraan zorgen voor een soepele bediening. In een landelijke keuken komt het klassieke design van een tweegreeps mengkraan, met twee knoppen voor heet en koud water, wellicht beter tot zijn recht. Let erop dat de knoppen niet al te glad zijn; je moet ze ook met natte of vette handen goed kunnen bedienen. Liefhebber van perfecte hygiëne? Kies dan voor een kraan met infraroodbediening. Een sensor ziet wanneer de kraan aan en uit moet. Dat maakt het aanraken van de kraan overbodig.

Niet alleen de kraan, ook de montage is van invloed op de uitstraling. De kraan kan direct op het aanrechtblad worden gemonteerd, maar bijvoorbeeld ook in de wand. Ook voor de keuken bestaan driegats kranen waarbij de knoppen separaat naast de kraan worden gemonteerd. Om het helemaal af te maken is de combinatie met een ingebouwd zeeppompje een optie, waarbij het reservoir onzichtbaar is weggewerkt. Zuinigheid is eveneens een criterium. Een eengreeps kraan is zuiniger dan een tweegreeps kraan, omdat deze sneller de juiste temperatuur bereikt. Ook zijn er waterbesparende kranen, die het water met lucht mengen en daardoor toch een krachtige straal hebben.

Keukenkranen hebben over het algemeen een langere uitloop dan sanitairkranen, zodat er ook een hoge soeppan onder past. De kraanuitloop is dan ook meestal draaibaar en soms ook verstelbaar. Een uitloop mag uiteraard nooit groter zijn dan de breedte en diepte van de spoelbak, maar dient wel genoeg ruimte te bieden aan grote pannen en vergieten. Heel handig is daarom een uittrekbare hand- of vaatdouche.

Bron: Uw Keuken