12
wo, aug

Bij de aanschaf van een keukenmengkraan wordt veel tegen elkaar afgewogen. Het gebruiksgenot, de vormgeving en natuurlijk de prijs zijn daarbij belangrijke factoren. KLUDI brengt nu een nieuwe keukenkranenserie op de markt die op deze drie belangrijke punten hoog scoort.

De nieuwe Grammy kraan van Franke combineert de robuuste uitstraling van chroom met een opvallend lakdetail. Hiermee past de kraan in de trend om zwarte stijlelementen te gebruiken in de keukeninrichting. Toepassingen met zwart glas worden steeds populairder, bijvoorbeeld bij kookplaten of afzuigkappen. Met de nieuwe Grammy kraan kan deze trend verder worden doorgetrokken.

Wist u dat de kraan in de keuken het meest gebruikte item is? Het bedienen daarvan is niet voor iedereen even gemakkelijk. Met een fysieke hand- of armbeperking is de bediening van de keukenkraan bepalend voor het gebruiksgemak. Damixa ontwikkelt kranen met een eenvoudige bediening, zodat ook mensen met een beperking deze zelfstandig kunnen bedienen. Er zijn meerdere mogelijkheden en nog betaalbaar ook.

In KWC ZOE zit alle keukencompetentie van KWC. Alles wat topkoks aan techniek en functionaliteit op prijs stellen en alles wat in de moderne architectuur en binnenhuisarchitectuur actueel is, vindt zijn neerslag in deze nieuwe ontwikkeling. Nieuwe oppervlakken completeren nu het nieuwe assortiment: KWC ZOE is in klassiek, glanzend «chromeline», in roestvrijstaalachtig «decor steel» (PVD-oppervlak), «champagne», «zwart» en «glacier white» verkrijgbaar – zoals dat in de premiumklasse hoort. Ze ondersteunen het brede toepassingsspectrum van deze bijzondere mengkraanserie in verschillende lifestyle-werelden.

Het design
In alle versies komen de moderne architectonische kenmerken van deze nieuwe mengkraangeneratie tot hun recht. Daartoe behoren de vloeiende, dynamische vormgeving en formeel en functioneel unieke details zoals de ergonomische, praktische uittrekbare vaatdouche en het inschakelbare LED-functielicht. LUMINAQUA® geeft de waterstraal een bijzondere lichtende kracht en zorgt voor sterk functielicht in de spoelzone. Bij elke mengkraanuitvoering is een bijpassende zeepdispenser verkrijgbaar. Het geheel zorgt voor maximaal plezier bij het dagelijks gebruik van het element water in de keuken.

KWC ZOE zeepdispenser
De kleine, praktische zeepdispensers vormen een perfecte aanvulling voor de aanrecht met hetzelfde design.

Mengkranen in een nieuwe gedaante
KWC ZOE is pure esthetiek – individueel, sterk, soeverein. Een mengkraan met een volkomen nieuw uiterlijk, optisch fascinerend en charmant. Aan elk detail zijn de uiterst precieze afwerking, de grote functionaliteit en de innovatieve handeling af te lezen.

HANSA biedt met de nieuwe mengkranenserie HANSAFIT bijzondere keuzes voor comfortabel, veilig en duurzaam watergebruik in badkamer en keuken. De kranen hebben een doordacht ergonomisch en tegelijkertijd aantrekkelijk design en zijn voorzien van innovatieve techniek.

Wastafel
HANSAFIT biedt een keuze uit drie ééngreeps mengkranen voor de wastafel. Deze kenmerken zich door een opvallende greep, voorzien van een Soft Touch afwerking met antislipeffect voor een betere grip. De serie biedt een klassieke uitvoering, een variant met HANSATIPTRONIK FLEX knop en een variant in combinatie met een handdouche.

De mengkraan met de HANSATIPTRONIK FLEX knop biedt een bijzonder snelle en comfortabele bediening. De knop voor water- en temperatuurregeling is vrij in de ruimte te plaatsen en de thermostaatregeling bevindt zich onder de wastafel. Een belangrijk voordeel van deze variant is dat de temperatuur vooraf kan worden ingesteld en de waterstroom na maximaal 15 seconden stopt.

De mengkraan in combinatie met een praktische smalle handdouche, biedt een duidelijke meerwaarde in hygiëne en comfort. Deze mengkraan met handdouche is te monteren naast de wastafel of closet. Een ideale oplossing voor het haren wassen, voor de intieme verzorging, het douchen van andere mensen of voor de verzorging van huisdieren. Het materiaal van de kranen is geïsoleerd en nikkelvrij. Dit is vooral voor mensen met een allergie een belangrijk voordeel. Alle HANSAFIT wastafelkranen bieden comfort en veiligheid dankzij een individueel instelbare heetwaterblokkering en een doorstroombegrenzing.

Contactloos
De contactloze variant van de HANSAFIT kenmerkt zich door zijn universele en compacte design. Deze elektronische kraan is heel geschikt voor de kleinere wastafel in de badkamer of toiletruimte. Met een waterverbruik van slechts 4,8 liter per minuut draagt deze kraan bij aan een verantwoorde omgang met water. Voor extra veiligheid zorgen de handmatig instelbare heetwaterblokkering en de handige functie die de waterstroom na maximaal 2 minuten automatisch stopt.

Alle wastafelmengkranen uit de nieuwe HANSAFIT serie zijn gebaseerd op een ergonomisch geoptimaliseerd totaalconcept. Dankzij de toepassing van een bijzonder stabiel materiaal - bestand tegen chemische invloeden en ook toegepast in de medische sector - gaan de nieuwe wastafelmengkranen langer mee. Hoogwaardige, loodvrije materialen in alle watervoerende onderdelen zorgen voor een optimale veiligheid van het drinkwater.

Bad en douche
De HANSAFIT glijstangset is beschikbaar in twee varianten: met of zonder stevige handgreep. De sets worden gecompleteerd met een HANSAFIT douche- of badthermostaat. De geïntegreerde heetwaterblokkering bij 38°C beschermt tegen verbranden. Ook het kraanhuis zelf blijf veilig koel, dankzij de THERMO COOL functie. De met een gekleurde rand afgezette bedieningselementen, voorzien van Soft Touch-oppervlak, staan borg voor een goede en veilige grip op de kraan. De nieuwe handdouche met drie verschillende straalsoorten en antikalk-noppen draagt, is voorzien van een geoptimaliseerde waterdoorstroom, voor comfortabel en tegelijkertijd water- en energiebesparend douchen.

Hybride Keukenkraan
De nieuwe hybride keukenmengkraan HANSAFIT is doordacht tot in de kleinste details en is qua functionaliteit en comfort een verrijking binnen elke moderne keuken. De kraan is zowel met de hand als contactloos te bedienen. De mengkraan heeft twee ergonomisch gevormde, goed te bedienen grepen met Soft Touch oppervlak. Door de aanvullende sensorfunctie is ook contactloze bediening mogelijk. Het water stroomt – gestuurd door de sensor - gedurende een vooraf ingestelde tijd. Dit is ideaal is voor hygiënisch werken in de keuken of om snel tussendoor even handen wassen. De watertemperatuur kan via de geïntegreerde antracietkleurige ring eenvoudig naar wens worden ingesteld. De ingestelde temperatuur is bovendien zichtbaar op de display. De display heeft daarnaast ook een veiligheidsfunctie: deze waarschuwt namelijk wanneer de temperatuur van het water nog te heet is en er gevaar voor verbranden bestaat.

Bijzondere sensortechniek
HANSAFIT voor de keuken beschikt over bijzondere, beproefde techniek voor de sensorgestuurde functie. Zodra men met de handen de kraan nadert begint het water automatisch te stromen; altijd in de juiste hoeveelheid en aangenaam op temperatuur. De sensoren meten de afstand tot de naderende handen en reageren direct. Deze techniek verschilt van de gebruikelijke infrarood sensoren, die reageren op de reflectie van een object. De sensoren van HANSA zijn veel minder gevoelig voor storende invloeden zoals de reflectie van kunst- of zonlicht. De contactloze mengkraan heeft nog een ander voordeel: de watertoevoer stopt automatisch. Dit draagt bij aan een zuinige omgang met drinkwater en verhoogde veiligheid. Het overlopen van de gootsteen is uitgesloten, ook bij een verstopte afvoer. Tot het HANSAFIT-assortiment voor de keuken behoren twee hybride mengkranen, waarvan één met elektronische stopkraan voor de vaatwasser.

Met Cyprum zet Dornbracht een statement in de keuken. Dornbracht speelt in op de trendkleur koper en vertaalt deze trend naar het oppervlak Cyprum. Het is een oppervlak in hoogglans dat op basis van 18 karaats goud met koper wordt vervaardigd. De dominantie van de koele wit- en metallic-nuances is zowel in interieur als in de keuken passé. Warme kleurschakeringen en vertrouwde, natuurlijke materialen bepalen de individuele stijl. Met name koper als een hedendaags, chique non-ferro metaal biedt daarbij een fraaie esthetiek. Productconcept en -design: Sieger Design

Dornbracht laat zijn kraaniconen Tara en Tara Classic en Pivot met zijn 360° draaibare uitloop schitteren in de nieuwe, rosé gouden glans. 'Cyprum' wordt vervaardigd van 18 karaats goud en koper en verkrijgt daardoor een zeer hoogwaardige, chique finish. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor 'koper'.

Door het hoogglansoppervlak Cyprum zorgen de kranen voor stijlvolle statements in de hedendaagse keukenarchitectuur.

Edelstaal is in de keukeninrichting een constante trend. Edelstaal, ook wel RVS of chirurgisch staal genoemd, staat bekend als hoogwaardig staal dat sterk, zuiver en roestvrij is, en bovendien hypoallergeen. Toepassing vinden deze producten zowel in de meer klassieke keukenopstellingen als bij moderne keukens.

Ideal Standard kreeg op 28 februari 2014 een prestigieuze iF Product Design Award 2014 uitgereikt voor de nieuwe kranencollectie Ceraplan III die een opvallend design aan een innovatieve technologie koppelt.

De keuken is zonder twijfel een van de belangrijkste ruimtes in een huis. Het is veel meer dan de plaats waar het eten wordt bereid. De keuken is de ontmoetingsplaats binnen een gezin. Elke keuken ademt een eigen sfeer uit, modern of eerder klassiek. Ideal Standard biedt met de Ceraplan III collectie de juiste kraan, ook voor uw keuken. Door de hoogwaardige kwaliteit doorstaat deze kraan een drukke keukendag met gemak.

Ceraplan III is een complete kranencollectie voor wastafel, fontein, bad en douche en bevat tot maar liefst 5 modellen voor de keuken. We lichten 2 modellen verder toe :

Keukenkraan met Blue Start technology (B0770AA) -richtprijs € 145 exclusief BTW
Keukenkraan met beweegbare uitloop met straalregelaar. Dit model heeft een sprong van 234 mm, de hoogte van de uitloop is 124 mm. Deze kraan is uitgerust met een vernuftige technologie: BlueStart. Zo opent de centrale stand van de greep over koud water in plaats van gemengd water, waardoor de warmwatervoorziening niet meteen aanslaat en je dus geen energie verspilt. Dit model is ook beschikbaar zonder BlueStart technology of in een versie met lage druk, te gebruiken voor een electrische boiler onder het aanrecht.

Keukenkraan met hoge buisuitoop (B0725AA) -richtprijs € 130 exclusief BTW
Elegante keukenkraan met beweegbare uitloop met straalregelaar. De sprong bedraagt 230 mm, de hoogte van de uitloop is 243 mm met een totale hoogte van de kraan van 318 mm. Beide kranen beschikken ook over deze sterke troeven : De ingebouwde ‘click’-cartouche (temperatuur-en debietbegrenzer) met keramische schijven zorgt voor waterbesparing tot 50%, zonder aan comfort in te boeten. Want door het mengen van lucht en water, verlies je geen debiet en verbruik je slecht 6 liter per minuut tot de lichte weerstand. De geïntegreerde temperatuurbegrenzer zorgt voor optimale veiligheid en voorkomt verbranding.

De onderbevestiging Easy-Fix garandeert een gemakkelijke installatie.

Een ingenieus koffiezetapparaat dat eruitziet als een stylish vormgegeven kraan en bestuurd kan worden met een tablet of smartphone. Met de TopBrewer van Scanomat zet je binnen een paar seconden een barista-waardige kop koffie. Dit knappe staaltje Deens design is nu in Nederland verkrijgbaar bij Keukenhuys De Tweede Kamer. Dit allesbehalve doorsnee keukenbedrijf ontwerpt bijzondere keukens met een visie. De TopBrewer is een perfecte aanvulling op het assortiment van Keukenhuys De Tweede Kamer.

Een koffiezetapparaat was nog nooit zo stijlvol. De TopBrewer van Scanomat ziet eruit als een roestvrijstalen kraan, maar is een revolutionair apparaat dat met een eenvoudige bediening de perfecte kop koffie zet van vers gemalen bonen. Of dit nu een latte macchiato, een cappuccino of een café au lait is. Daarnaast schenkt de TopBrewer warme of koude melk en warm of koud water. Na gebruik reinigt de TopBrewer zichzelf, wat het één van de meest onderhoudsvriendelijke apparaten op de markt maakt. Het apparaat kan bestuurd worden met een tablet of smartphone, maar is ook leverbaar met een bedieningspaneel. Frits Schram, directeur van Keukenhuys De Tweede Kamer werd onmiddellijk gegrepen door de ogenschijnlijke eenvoud van de TopBrewer: “de TopBrewer is een onderscheidend apparaat met een minimalistisch, tijdloos design, dat bovendien in werking niets te wensen overlaat. Hij is niet zo nadrukkelijk aanwezig als de meeste koffiezetapparaten, wat ons als keukenontwerpers bijzonder aanspreekt. Wat ons ook aantrok is de techniek, de bestuurbaarheid met een tablet of smartphone. TopBrewer is in alle opzichten een perfecte aanvulling op ons assortiment.”

Uniek handgemaakt design
Een keuken die niet alleen een lust voor het oog is, maar waarin alle kookwensen zijn verenigd, daarin excelleert Keukenhuys De Tweede Kamer. Directeur Frits Schram ontwerpt keukens met een visie. De keukens worden met de hand vervaardigd in de eigen keukenmeubelmakerij. Geen wens of materiaal is te gek, maar het doel is altijd hetzelfde: een keuken die naadloos aansluit op de wensen van de eigenaar. Frits Schram werkt met veel gevoel voor sfeer naar een perfect eindresultaat toe: een unieke, prachtige keuken die perfect past bij het huis waar hij in geplaatst is