12
wo, aug

Bestaat er een meer zinnenprikkelende plaats dan de keuken? Nergens worden er meer zintuigen aangesproken dan hier: in de keuken komen er verleidelijke geuren tot ontwikkeling, gaan er smaakwerelden open, werken ingrediënten en lekkernijen zodanig verleidelijk, dat men ze spontaan wil vastpakken en proeven. Met KWC SIN wordt de keuken een verleiding rijker. De nieuwe mengkraanlijn van KWC is mooi om vast te pakken en geknipt om dagelijks uit te proberen.

Het concept
KWC SIN is functie en emotie, is architectuur en design, is heden en toekomst. In dit nieuwe mengkraanconcept werden talrijke technische highlights en wereldpremières met een zinnenprikkelende vormentaal verbonden en op een compromisloze noemer gebracht. Op het basisconcept van de sokkel, waarvan de vorm aan de klassieke Bordeauxfles doet denken, worden verschillende opties voor de uitloop opgebouwd. Daarbij komt een zeepdispenser: dat levert formeel en functioneel een optimaal ensemble op!

Het design
Sculpturale inrichtingsdetails en filigrane volumes zijn het die deze mengkraan noblesse en fascinatie verlenen. Uitgaande van de geometrische basisvorm leiden homogene, vloeiende vormovergangen en perfecte proporties tot een zinnenprikkelend geheel. Deze gesloten totaalvorm met naadloze overgangen en zelfs een platte bedieningshendel staan niet enkel voor hoogstaande esthetiek, maar ook voor maximale reinigingsvriendelijkheid. De bedieningshendel is rechts, links of vooraan monteerbaar.

De materialisering
KWC SIN is in chroom en maakt een hoogwaardige indruk, zoals dit tot nu toe alleen bij roestvrijstalen mengkranen het geval was. De slang van de highflex-variant is antraciet en precies deze materialiseringen maken van KWC SIN iets speciaals en een ideaal object voor de keuken van vandaag en morgen.

De techniek
Op de basisvorm worden volgende varianten opgebouwd:

KWC SIN draaibare uitloop
KWC SIN uittrekbare uitloop verborgen
KWC SIN omschakelbare vaatdouche
KWC SIN highflex® verende slang
KWC SIN zeepdispenser

Uitloop, slanggeleiding evenals verende slang zijn elk 360 graden draaibaar dat betekent grootst mogelijke bewegingsvrijheid. De verborgen geïntegreerde uittrekbare uitloop kan kort uitgetrokken worden en is een praktische optie bij het snelle afspoelen. Meer comfort biedt de tot 500 mm uittrekbare omschakelbare vaatdouche, die zonder lusvorming onder het aanrecht en absoluut geluidloos in actie komt: uitloop en vaatdouche zijn hier gepatenteerd gecombineerd.

Wereldpremière
Het model KWC SIN met gepatenteerde highflex® verende slang verenigt twee functies in zich:

een omschakelbare vaatdouche met flexibele highflex® verende slang, die zo nodig voor een grotere bewegingsradius zorgt, en wanneer de omschakelbare vaatdouche zich in de douchehouder bevindt een draaibare uitloop met een draaibereik van 360 graden.

Het principe is eenvoudig en logisch:
Draaibare uitloop: als de vaatdouche in de houder gepositioneerd is, kan hij in iedere richting gedraaid en zoals een normale draaibare uitloop met perlatorstraal gebruikt worden.

Omschakelbare vaatdouche en highflex® verende slang: als men de eenvoudig te hanteren, tweestralige omschakelbare vaatdouche met highflex® verende slang van de houder wegneemt, biedt de highflex® verende slang een ongekende bewegingsradius. Aan de omschakelbare vaatdouche bevindt er zich een omschakelknop, waarmee men heel eenvoudig van perlator- naar zeefstraal kan overschakelen. De verende slang gaat steeds terug naar haar oorspronkelijke stand. De douchehouder kan weggedraaid worden.

Toepassingsgebieden
KWC SIN biedt veel functie, veel design en bovengemiddelde kwaliteiten tegen een verrassende prijs. Zowel nuttige als duurzame en ecologische aspecten staan centraal. Daardoor brengt KWC SIN positieve emoties teweeg en zorgt KWC SIN iedere dag voor enthousiasme.

Passend bij haar kranen presenteert Dornbracht Water Dispensers. Met één druk op de hendel leveren de Water Dispensers onmiddellijk heet water (93 °C). Warme dranken zoals koffie en thee kunnen zo op elk moment snel en comfortabel worden bereid.

Eerste Axor keukenmengkraan voor de wand Nieuwe Axor Uno2 wandmengkraan biedt nog meer bewegingsvrijheid bij de gootsteen. De werkruimte in de keuken is cruciaal bij het bereiden van gerechten. Dit is de reden dat wandmengkranen steeds populairder worden: de nieuwe Axor Uno2 keukenmengkraan voor montage op de wand creëert nog meer werkruimte bij de gootsteen.

Op de Internationale meubelbeurs Milaan introduceerde Dornbracht een uitbreiding in het productprogramma van de keukenserie Elio en biedt een formeel subtiele mengkraan met hoge functionaliteit. Bovendien wordt voor de eerste keer een nieuw soort doucheslang ingezet.

Bij de nieuwe Elio éénhendelmengkraan staat net als bij alle series voor de keuken behalve de meerwaarde van design, de functionaliteit voorop. De nieuwe doucheslang werd ontwikkeld voor de hoge eisen in verband met uittrekbare mondstukken en sproeikoppen: hij is extreem knikbestendig en daarbij soepel en geruisloos in de omgang. Deze eigenschappen zorgen voor een bijzonder comfortabel gebruik in en rondom de gootsteen. De kleur van de doucheslang werd afgestemd op de mengkraan-oppervlakken chroom en platina mat.

Met de nieuwe éénhendelmengkraan met uittrekbaar mondstuk vult Dornbracht het productprogramma aan met een product dat op de markt zeer gevraagd is: keukengebruikers weten uittrekbare kranen te waarderen vanwege hun functionaliteit, omdat ze de actieradius van de uitloop aanzienlijk vergroten. Het uittrekbare mondstuk van de nieuwe mengkraan is dankzij zijn hoogwaardige, massieve uitvoering bijzonder duurzaam, is goed bedienbaar en ligt fijn in de hand.

De serie Elio past perfect in moderne keukens. Met zijn ronde vorm kan hij harmonisch gecombineerd worden met hedendaagse keukenmaterialen. Bij de vormgeving werd speciaal gelet op een ergonomische ondersteuning van dagelijkse bewegingen. De beste voorbeelden daarvan zijn de nieuwe éénhendelmengkraan met uittrekbaar mondstuk en de variant met uittrekbare sproeikop, waarbij bovendien via een druk op de knop gewisseld kan worden tussen een straal met beluchting en een krachtige sproeistraal.

"Easy" is het sleutelwoord voor de nieuwe kranenreeks, dat de kranenproducent Damixa, introduceert op de markt. Zowel de naam als ook de lange lijst van gebruikersvriendelijke functies waarmee Damixa Clover Easy is uitgerust benadrukken dit feit.

Axor Starck keukenmengkranen: design en gebruiksgemak voor de keuken Noviteiten voor fijnproevers. De kraan is het meest gebruikte apparaat in de keuken. Dagelijks wordt deze tot wel 90 keer gebruikt voor afwassen, het vullen van pannen en het wassen van de handen. Het is daarom belangrijk dat de kraan past bij de persoonlijke stijl en werkmethode van de gebruiker in de keuken. De bekende ontwerper Philippe Starck, heeft een icoon voor het aanrecht ontworpen. De Axor Starck keukenmengkranen kenmerken zich door elementaire vormen en heldere functies en vormen hiermee het middelpunt van de keuken.