De kraan is vaak het ondergeschoven kindje in een ontwerp voor de badkamer. Want het bad, wastafel, douche of tegels waren al zo prijzig, dus dan maar een beetje minder geld voor de kraan. Zonde, want met de keus die er is, kun je een badkamer precies die laatste finishing touch geven.

De kraan is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Gemak en design spelen een steeds belangrijker rol bij de keuze van een keukenkraan. Grohe introduceert daarom de K7 serie keukenkranen die deze elementen in zich heeft. De blikvanger in de serie is de hoge K7 keukenmengkraan met professionele handdouche.

De jury van experts uit verschillende technologische branches was het bij de uitreiking van Europas grootste technologie- en lifestyle contest eens: E-GO is een buitengewoon product met een hoge mate aan bedieningsgemak in een modern design. Eveneens vervult E-GO alle principiële voorwaarden zoals uitstekende kwaliteit, hoge functionaliteit, duurzaamheid en een actueel design. Bovendien is de mengkraan voorzien van een zowel innovatieve als ook praktische extra functie, nl. de sensor technologie voor een hygiënische en aanrakingsvrije bediening.

De extravagante keukenmengkranen-serie KLUDI L-INE is met name bedoeld voor de puristische keuken. Het minimalistische design is succesvol in de diverse markten geëtableerd. Nu wordt deze productreeks met een keukenmengkraan met telescopische uitloop uitgebreid. Kort voor het afdruipbakje en lang voor het spoelen van de sla en geen probleem: Dankzij de zeven centimeter lange telescooparm heeft de gebruiker een groot bereik terwijl beide handen vrij blijven en om bijvoorbeeld de slablaadjes op zandresten te controleren.

De keuken is de plek in huis waar men kookt en samenkomt met familie en vrienden. De kraan is daarin het product dat het meest gebruikt wordt: afwassen, het vullen van pannen of voor het handenwassen - in totaal wordt de keukenkraan dagelijks zo’n 90 keer bediend. Reden genoeg om bij de aankoop hiervan bewust op de kwaliteit en het gebruiksgemak te letten.

Soms wordt iets pas gemist op het moment dat het er is. Zonder afstandsbediening is televisiekijken ook mogelijk, zonder mobiele telefoon was het leven niet minder. Zo is het ook met de KLUDI L-INE keukenmengkraan met horizontaal te verschuiven telescopische uitloop.

Hansgrohe introduceert digitale kranen in de keuken. Een opvallende blikvanger op het aanrecht is de nieuwe elektronische PuraVida keukenmengkraan. Deze heeft een uitzonderlijk design dat wordt gecombineerd met een comfortabele digitale bediening.

Een uiterst praktische innovatie bij deze kraan is de elektronische bedieningsunit, die vrij op het aanrecht kan worden geplaatst - ongeacht de plaats van het stopcontact.

Grohe breidt Grohe Red ® serie nog verder uit Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water. Twee jaar geleden introduceerde Grohe twee nieuwe keukenkranen die beiden kokend heet water leveren. De elegante Mono variant die te gebruiken is naast een reguliere keukenkraan en de GROHE Red ® Duo voor optimaal gemak. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Nieuw is de GROHE Red ® Duo met de moderne U-uitloop. Door de strakke vormgeving past dit model uitstekend in moderne en designkeukens.

KWC staat voor toonaangevende Zwitserse armaturentechnologie in keuken en badkamer. Met modern design en innovatieve technologieen zorgt het Zwitserse label voor frisse accenten en nieuw comfort. Op de ISH in Frankfurt presenteerde KWC in hal 4.1 E 06 armaturenconcepten die overtuigen.

Douchecompetentie
Met de nieuwe douchegeneratie bewijst KWC zijn "douchecompetentie": aantrekkelijk design, verrassende materiaalmix en moderne techniek.

Elektronica
Als het om elektronica op het vlak van armaturen gaat, geldt KWC als één van de pioniers die niet alleen aan de technologie, maar ook aan het design van meet af aan veel aandacht geschonken hebben. Dat zou één van de redenen kunnen zijn waarom KWC armaturen met elektronisch bedieningscomfort momenteel de privémarkt veroveren. KWC USO en KWC ONO touch light PRO zijn het beste bewijs.

Techniek
Uitstekende kwaliteit, ervaring en kennis worden in elke technische ontwikkeling bij KWC geïntegreerd. Op deze basis ontstaan moderne armaturen die jarenlang betrouwbaar functioneren. En er ontstaan ecologische oplossingen, gecombineerd met een hoog, gebruiksvriendelijk comfort. Maar duurzaamheid gaat bij KWC nog verder en omvat ook de spaarzame omgang met materialen en grondstoffen bij de productie. KWC staat voor een zorgzame omgang met de hulpbronnen, voor professionele logistiek met geoptimaliseerde transportwegen en voor een duidelijke keuze voor de productiestandplaats Zwitserland.

Armaturen voor de keuken
KWC SIN is dit jaar het highlight van de armaturenlijnen voor de keuken. Sculpturale vormgevingsdetails, filigrane volumes en perfecte proporties onderscheiden het nieuwe concept net zoals de talrijke technische hoogstandjes en wereldpremières.

KWC SIN vult op ideale wijze het totale programma aan met de armaturenlijnen KWC ONO touch light PRO, KWC INOX, KWC LIVELLO, KWC EVE, KWC AVA en KWC USO.

Armaturen voor de badkamer
KWC AVA met aantrekkelijke aanvullingen, zoals de nieuwe thermostaatmengkraan en KWC ONO touch light PRO treden bij de armaturen voor de badkamer in 2011 op de voorgrond. Deze nieuwe producten demonstreren nadrukkelijk de uitstekende kwaliteiten en de innovatiecompetentie van KWC op formeel en technisch vlak. KWC AVA vormt samen met KWC ONO, KWC DOMO en KWC WAMAS het "sterke kwartet" onder de badkamerarmaturen.

Designwerelden
Inspirerend, evenwichtig, dominant a KWC presenteert designseries die ieder op zich een eenheid vormen en planners en bouwheren spontaan aanspreken en overtuigen. Ze zijn het ontdekken waard de ISH biedt er het ideale forum voor.