12
wo, aug

De prijs wordt verleend voor bijzonder goed en bijzonder innovatief design. En precies daarvoor staat KWC SIN highflex®.

Het oordeel van de jury
De keukenmengkranenserie overtuigt naar de mening van de jury door grote functionaliteit, individueel design, hoge afwerkingskwaliteit en innovatieve technologie.

Alles, van de gesloten vorm met naadloze overgangen tot en met de platte bedieningshendel, zorgt ervoor dat de mengkranen bijzonder makkelijk schoon te houden zijn. Bij de versie KWC SIN highflex® zijn twee functies gecombineerd: een omschakelbare vaatdouche om heen en weer te schakelen tussen zeef- en Neoperl®-straal en een over 360 draaibare uitloop. De innovatieve highflex®-veerslang geeft maximale flexibiliteit en gaat altijd automatisch terug naar de oorspronkelijke positie.

Functionele wereldprimeur
In het model KWC SIN met gepatenteerde highflex®-veerslang zijn twee functies gecombineerd:
een omschakelbare vaatdouche met flexibele highflex®-veerslang, die zo nodig voor een groter bewegingsbereik zorgt, en als de omschakelbare vaatdouche in de douchehouder geplaatst is een draaibare uitloop met een draaibereik van 360

Economisch, ecologisch
De jury heeft bij de keus speciaal gelet op criteria als milieubescherming, efficiënt energiegebruik en duurzaamheid. Ook dit zijn kenmerken van de nieuwe mengkraanserie van KWC:
- De geïntegreerde straalregelaar Neoperl Caché® reduceert het watervolume bij de normale straal tot 8 l/minuut, bij de zeefstraat tot 6 l/min.
- Het geraffineerde platform van het mengkraanconcept leidt tot een aanmerkelijk geringer materiaalverbruik en tot meermalig gebruik van de componenten.

Internationale reputatie
Aan de prijs zijn internationaal erkende kwaliteitskenmerken verbonden. De wedstrijd Design Plus powered by ISH is speciaal gericht op bijzonder goed vormgegeven oplossingen en bekroont producten die zich onderscheiden door een optimaal samenspel van duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit. Hij behoort sinds circa 30 jaar tot de toonaangevende designwedstrijden in Duitsland.

Bij deze nieuwe mengkranenserie voor de keuken waren de designers van de fabrikant uit Menden consequent als altijd: In alle componenten worden dit keer cilindrische vormen toegepast, zelfs in de minimalistisch gedesignde Stick-hendel. Dat maakt de KLUDI SCOPE tot een duidelijke, trendy mengkraan, die bovendien in iedere omgeving harmonieert.

Het assortiment kranen en douches van Grohe kent veel verschillende stijlsegmenten, waaronder de populaire Cosmopolitan-stijl. Hierin komen minimalisme, strakke lijnen en eenvoud in bediening samen. Eerder introduceerde Grohe al handdouches, thermostaatkranen en de kranenseries Eurosmart en Eurodisc met de Cosmopolitan-look. Daar komt nu een nieuwe kranenserie bij: Eurostyle Cosmopolitan. Voor mensen die houden van moderne kranen met een dynamische uitstraling en ronde afwerking.

Eno is een nieuwe éénhendel mengkraan voor de keuken, wiens hendelconcept intuïtief het warmwaterverbruik verlaagt. Terwijl gangbare éénhendel mengkranen in neutrale stand van de hendel gemengd koud-warm water leveren, stroomt bij eno in deze stand uitsluitend koud water. Zo ontstaan er geen overbodige energiekosten voor de bereiding van heet water.

F1 is een compleet nieuw, perfect op elkaar afgestemd badkamer-designconcept naar ontwerp van de befaamde Porsche Design Studio. De sanitairspecialisten Grohe en Sphinx introduceren samen een opvallend tijdloos en verrassend dynamisch geheel. Keramische producten, meubels, kranen, bad, spiegels en accessoires in een bijzondere synergie van hoge functionaliteit, onafhankelijk design en technologische kwaliteit.

Dornbracht presenteert eno, een nieuwe éénhendel mengkraan voor de keuken, welke door het hendelconcept intuïtief het warmwaterverbruik verlaagt. Terwijl normale éénhendel mengkranen in neutrale stand van de hendel gemengd koud-warm water leveren, stroomt bij eno in deze stand uitsluitend koud water. Zo ontstaan bij het gewoon openen van de kraan geen energiekosten voor warmwater. Qua design wordt eno gekenmerkt door een heldere, zakelijke vormentaal die ook door de exacte 90°-openingshoek van de hendel wordt onderstreept.

Een fraai vormgegeven keukenkraan geeft iedere keuken iets extras. Toch is de techniek van een kraan minstens zo belangrijk. En het is immers het meest gebruikte voorwerp in de keuken, dus ook het gebruiksgemak is een belangrijke factor voor de uiteindelijke keuze.

Hansgrohe breidt succesvolle PuraVida serie uit. De PuraVida keukenmengkraan is met zijn unieke DualFinish een blikvanger op het aanrecht. DualFinish is een bijzondere combinatie van geborsteld rvs-look op het kraanhuis en een glanzend oppervlak aan de bovenzijde. Deze naadloze overgang toont de hoogste kwaliteit. Tegelijkertijd is de kraan door de toegepaste PVD-techniek bijzonder goed bestand tegen invloeden door dagelijks gebruik. De kraan is verkrijgbaar met een mechanische of elektronische bediening.

Damixa presenteert de nieuwe serie kranen Slate, waarbij men zich richtte op een ander design, dat past in de moderne, stijlvolle woning. "De kranenserie Slate past perfect in alle woningen, waar een kraan niet alleen een kraan is, maar liefst ook een designelement op zich," zegt marketing & brand director, Berit Linde Jessen van Damixa.