1594
Keukenkraan met uittrekfunctie
Gepubliceerd: 21-08-2013 Laatste update: 20-04-2017

Was men vroeger al blij als er water uit de kraan kwam, tegenwoordig moet een keukenkraan aan heel veel eisen voldoen. Naast koud water moet de kraan ook warm of zelfs kokend water leveren, de uitloop moet hoog genoeg zitten om een emmer of vaas te kunnen vullen en het oog wil ook wat. De klassieke, sierlijke keukenmengkraan Osier van Damixa heeft daarnaast nog een handigheidje; een uittrekbare uitloop.

Handig bij dubbele gootsteen

Door aan het uiteinde van de uitloop van de kraan te trekken, wordt er een 50 cm lange slang zichtbaar, die het mogelijk maakt de uitloop in alle richtingen te trekken. Een contragewicht zorgt ervoor dat de uitloop weer op de plaats terugvalt na gebruik. De uittrekbare uitloop is handig wanneer men bijvoorbeeld de gootsteen schoon wil maken of groente wil afspoelen, en bij een dubbele gootsteen zijn beide spoelbakken gemakkelijk bereikbaar.

Keukenkraan of douche?

Osier met uittrekfunctie is er met twee verschillende uitlopen, een zogenoemde C-uitloop en een L-uitloop. De klassieke C-uitloop heeft een uittrekbare perlator en de mogelijkheid om de waterstraal te veranderen in een douche door op een discreet knopje te drukken. Na het sluiten van de kraan schakelt hij automatisch terug naar een gewone straal. De L-uitloop heeft hetzelfde systeem, maar zonder omstelknop voor sproeien. Foto: Damixa
Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide