1616
Keukenkranen
Gepubliceerd: 16-11-2012 Laatste update: 03-07-2017

Steeds meer huishoudens zien de voordelen in van een instant kokend water systeem. Daarom komt Franke Kitchen Systems nu met het 3-in-1 systeem, waarmee naast koud en warm water ook kokend water getapt kan worden. Kokend water is onmisbaar in de keuken. Of het nu voor een kopje thee, het steriliseren van een babyflesje, het koken van de spaghetti of het blancheren van groente is. De voorbeelden van bereidingen waarbij kokend water nodig is, zijn legio. Het gebruik van een waterkoker of een pan water op het vuur is nu nog de meest gangbare manier om aan gekookt water te komen.

Nadeel hiervan is echter dat het relatief veel energie kost, er vaak meer water wordt gekookt dan nodig is en het bovendien een tijdje duurt voordat het water kookt. Wanneer namelijk vergeleken wordt hoeveel water er gekookt wordt in vergelijking met de hoeveelheid die wordt geconsumeerd, blijkt er gemiddeld 60% teveel water getapt en gekookt te worden. Het 3-in-1 systeem van Franke biedt een oplossing voor deze nadelen. Met één druk op de knop stroomt er kokend water uit de kraan. Zo bespaart Franke kostbare tijd en helpt bovendien om zuiniger om te gaan met energie en water.

De 5 en 10 liter boilers zijn te gebruiken in combinatie met de chromen 3-in-1 kranen Minerva en Irena en de nieuwe roestvrijstalen 3-in-1 kranen Mondial en Helix. Deze kranen zijn volledig uitgevoerd in roestvrijstaal en verkrijgbaar met een rechte (Mondial) en ronde uitloop (Helix) uitloop.

Veiligheid
Het 3-in-1 kokend water systeem is voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen om een veilig gebruik te garanderen. Zo beschikt de kraan over een bedieningsknop met terugslagveer beveiliging, zodat kleine kinderen deze niet kunnen gebruiken. Veel kinderen verbranden zich immers nog steeds aan hete vloeistoffen in de keuken die te gemakkelijk te bereiken zijn, denk hierbij aan een fluitketel of waterkoker.

“Koken is weer helemaal ‘hot’. Hobbykoks doen inspiratie op bij de vele kookprogramma’s, kookclubs en receptenwebsites. Wij merken ook dat de vraag naar kwalitatieve en hoogwaardige keukenapparatuur onder hobbykoks toeneemt,” zegt Frans Colen, Markering & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Met het Franke 3-in-1 systeem voorziet in die behoefte en zo kunnen hobbykoks beschikken over een professioneel heet water systeem. Bovendien houden ze meer tijd over om gezellig met vrienden en familie aan de keukentafel te zitten.”

 De 3-in-1 kokend water kranen Mondial en Helix zijn beschikbaar vanaf januari 2013.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide