2641
Grohe F1 kranen
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 17-10-2017

F1 is een compleet nieuw, perfect op elkaar afgestemd badkamer-designconcept naar ontwerp van de befaamde Porsche Design Studio. De sanitairspecialisten Grohe en Sphinx introduceren samen een opvallend tijdloos en verrassend dynamisch geheel. Keramische producten, meubels, kranen, bad, spiegels en accessoires in een bijzondere synergie van hoge functionaliteit, onafhankelijk design en technologische kwaliteit.

De F1-serie wordt getypeerd door onconventionele vormen. De keramische producten zijn ongewoon groot van volume en hebben opvallende chuine vlakken. Hierdoor ontstaat een kelkachtige vormgeving die de overhandiging van het water symboliseert. De bijzonder vormgegeven kranen bevestigen dat uitnodigende karakter. Ze hebben een kegelvorm die verrassende functionaliteit in zich heeft. De bijbehorende badkamermeubels sluiten perfect aan op de keramische producten en op de kranen. De meubels bieden maximale opbergruimte en benadrukken de unieke sfeer van de badkamer. Daardoor reflecteert het ontwerp een persoonlijke levenswijze. Het geheel van de authentieke materialen keramiek, metaal en massief hout beklemtoont de originaliteit en de natuurlijkheid van de omgeving.

Eigen identiteit
De badkamer wordt steeds meer een verlengstuk van de slaapkamer. Een open badkamer wordt samen met de slaapkamer een leefruimte waarop consumenten hun stempel kunnen drukken en waaraan ze een eigen identiteit kunnen meegeven. In de samenwerking tussen de sanitairspecialisten Grohe en Sphinx en de Porsche Design Studio in Oostenrijk komt dit tot uitdrukking. F1 is een perfecte combinatie van functie, comfort en ontwerp. De filosofie van prof. F.A. Porsche is gebaseerd op het reduceren van het ontwerp tot zijn essentiële functie. De F1-serie, passend in het topsegment badkamers, heeft daarom een heldere, tijdloze vormgeving en maakt gebruik van geavanceerde materialen en innovatieve technieken.

Grohe F1 - Kranen en accessoires
Achter duidelijke lijnen, krachtige vormen en een subtiele glans schuilt een bijzondere techniek. De Grohe F1-serie heeft namelijk de eerste tweegreepsmengkraan die met één hand is te bedienen. Om dit mogelijk te maken werd speciaal voor F1 een nieuwe keramische-schijventechniek ontwikkeld. Ook de ALU-XT-coating is er exclusief voor de F1-kranen: het lijkt aluminium, maar is zo sterk als chroom en zorgt voor een satijnmatte glans.

De kranen van de Grohe F1-serie zijn bijzonder, tijdloos en uitnodigend, zonder onnodige details, maar wel mét vele toepassingen. Ze kunnen zowel op de keramiek als aan de wand worden bevestigd. Er is keuze uit één kraan inclusief grepen, of de grepen als aparte eenheden naast de kraan. In het laatste geval is de vormgeving minstens zo uniek, want de taps toelopende grepen vormen samen met de kraan een onmiskenbare, bijzondere eenheid. Alle kranen en accessoires - zoals closetborstel- en toiletrolhouders, glashouders, handdoekhaken en opvallende spiegels - zijn geheel in de lijn van de F1-serie uitgevoerd.

Sphinx F1 - Keramiek en badkamermeubels
Schuine vlakken met een natuurlijke belijning - de kelkachtige vorm van de F1-wastafels van Sphinx werkt uitnodigend en lijkt het water te overhandigen. Closet, bidet en bad sluiten naadloos op deze uitnodiging aan. Het opvallende optische effect van het totale ontwerp wordt onderstreept door de bijbehorende, hoogwaardige eikenhouten badkamermeubels.

De vrijstaande wastafel kan zo worden geplaatst dat hij van alle zijden bereikbaar is. De bijbehorende houten zuil onttrekt de technische installatie aan het oog en draagt de wastafel. De wastafel met wandbevesting heeft als extra opties een sifonkap, een zuil of een bijpassende eikenhouten onderkast met veel opbergruimte. Ook het bad wordt gedragen door een houten onderbouw en is daardoor op iedere gewenste plek te plaatsen. Bidet en closet zijn er - net als de wastafel - zowel in een wand- als in een staande uitvoering. Een planchet maakt de keramiek compleet. De keramische producten van de Sphinx F1-serie zijn voorzien van CeraTect, een onderhoudsvriendelijk en zeer glad keramiekglazuur waaraan vuil zich nauwelijks kan hechten. De eikenhouten meubels uit de F1-serie creëren een unieke sfeer in de badkamer. De rolcontainer kan gemakkelijk worden verplaatst, terwijl de hoge kast - vormgegeven als vitrine - optioneel kan zorgen voor indirecte verlichting van de ruimte. De lage kast met keramische afdekplaat completeert het assortiment. Alle meubels combineren door hun grote opbergruimte een optimale vormgeving met grote functionaliteit.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide