2945
Een kraan schoonmaken; tips voor een blinkende kraan
Gepubliceerd: 21-04-2021 Laatste update: 08-05-2022

Lekker boenen kan een voldaan gevoel opleveren, maar wel met de nadruk op kàn. Want als je er veel tijd in steekt en toch niet het resultaat hebt wat je wilt kan het ook frustrerend zijn. Zeker wanneer het gaat om zo’n mooie, glimmende kraan wil je wel dat deze zijn uitstraling houdt. Hoe deze mooi blijft, leggen wij je uit.

Of het nu gaat om een kraan in de keuken, badkamer of zelfs in het toilet. Ze hebben allemaal één ding gemeen; Er komt water uit. En in water zit nou eenmaal kalk. Wanneer je dit niet op regelmatige basis verwijdert van voorwerpen waar het mee in aanraking komt dan hoopt dat zich op en veroorzaakt aanslag. Daarnaast zet je een kraan natuurlijk aan wanneer je hem wilt gebruiken, om je handen te wassen dus met vieze handen. Zorg er dus voor dat ook de aan/uit knoppen of hendels goed schoon zijn. Kortom, werk aan de winkel.

Wanneer je je kranen regelmatig schoonmaakt zal kalk geen kans krijgen om aanslag te vormen. Mocht dit wel al gebeurd zijn dan raden wij je aan dit vuil eerst te verwijderen alvorens je overgaat tot algemene schoonmaak. Spray een antikalkspray op de plekken van de kalkvorming en laat het even intrekken. Gebruik je liever geen antikalkspray maar heeft een natuurlijk schoonmaakmiddel jouw voorkeur? Appelcider azijn is ook een zeer krachtige kalkverwijderaar! Vervolgens kun je met het normale sopje wat je voor de rest gebruikt, waar allesreiniger of een scheut schoonmaakazijn in zit, ook deze plek afnemen.

Dat doe je namelijk met de rest van de kraan waar de grondige schoonmaak niet nodig is. Je begint met inzepen en verwijderen van restjes vuil met een (licht schurend) sponsje en daarna spoel je alles af en droog je het met een doek. Dit geldt dus ook zeker voor het systeem waar je een kraan mee aan en uit doet.

Vergeet vooral niet de glimmende delen van de kraan weer droog te maken, voor je het weet geef je kalk anders weer een kans. Leg de nadruk bij het schoonmaken goed op randjes waar bijvoorbeeld door middel van kit de kraan op het aanrecht of badkamermeubel is bevestigd. Dit zijn broeinesten voor bacteriën.

Dus ben je helemaal trots op je nieuwe keuken of badkamer? Dan raden wij je aan niet alleen te gaan schoonmaken wanneer je hier tijd (en zin?) voor hebt maar juist elke keer wanneer je de kraan nat maakt er even snel een doekje over te halen. Wanneer het een automatisme wordt is het een kleine moeite en het resultaat zal er echt naar zijn. Dus doekje klaar? Vegen maar!

Meer badkamer schoonmaaktips? Lees ook:

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide