570
Welk horeca servies koop jij? Kies wat bij jou past!
Gepubliceerd: 15-05-2023

Naast goed eten speelt servies tijdens het diner de hoofdrol. Een mooi gedekte tafel is de sleutel tot een feestmaal. Maar nieuw serviesgoed uitzoeken kan knap lastig zijn. Ga je voor een neutraal of een fris kleurtje? Porselein of aardewerk? En welk servies matcht nou perfect bij jouw woonstijl?

Wij helpen je graag een handje om het beste horeca servies voor jou te kiezen.

Servies: ga je voor porselein of aardewerk?

Het oog wil ook wat, daarom kiezen we al snel voor een servies wat we vooral mooi vinden. Bij de praktische kant staan we misschien niet altijd stil, terwijl de verschillen in soorten materiaal wel degelijk van belang zijn bij jouw beslissing.

Porselein

Tegenwoordig is porselein erg populair als materiaalkeuze voor horeca servies. Porselein is een vorm van keramiek en bestaat uit porseleinaarde, veldspaat en kwarts. Porselein wordt bij hogere temperaturen afgebakken (1300 - 1500 graden) waardoor het een van de sterkste materialen voor servies is. Kies je voor porselein, dan heb je een stevig, praktisch en tijdloos servies voor dagelijks gebruik. Het kan in de vaatwasser en is oven- en magnetronbestendig. Porselein is vrijwel altijd in wittinten te verkrijgen. Tegenwoordig zijn er ook meerdere kleuren verkrijgbaar zoals Saturno Nature en gaat de ontwikkeling van kleur porselein de laatste jaren steeds harder.

Aardewerk

Van oudsher wordt servies gemaakt van aardewerk. De stoere, robuuste uitstraling maakt dit servies erg gewild, maar dit kan ook misleidend zijn. Aardewerk horeca servies wordt namelijk afgebakken bij een lagere oventemperatuur (800 - 1150 graden) waardoor het zachter en kwetsbaarder is dan porselein. Vaak wordt een glazuurlaag toegevoegd om het serviesgoed steviger en minder krasgevoelig te maken. Professioneel aardewerk servies kan in de vaatwasser, magnetron en oven. Bovendien is dit horeca servies verkrijgbaar in uitdagende kleuren en printjes.

Hoewel porselein en keramiek de meest gekozen horeca serviesmaterialen zijn, kun je ook kiezen voor een alternatief, zoals glazen-, houten- of kunststoffen servies. 

Match jouw servies met het interieur

Net hadden we het al even over kleuren, patronen en materialen. Er zijn zoveel opties dat het een hele opgave kan zijn om precies het horeca servies te vinden dat je zoekt. Bovendien moet de stijl zowel bij jou passen als een goede match zijn met je inrichting, dat zorgt namelijk voor samenhang. 

Mix & match

Door het horeca servies aan te laten sluiten op het interieur creëer je rust. Kies voor kleuren, designs en materialen die passen bij de woonstijl, meubels en accessoires. Bij een minimalistische Scandinavische inrichting past een eenvoudig, wit servies bijvoorbeeld prachtig. Ook aardetinten zoals beige en taupe passen goed in dit interieur. Bij een industrieel interieur matcht een stoer aardewerk servies perfect. De ruige materialen in de woonkamer zoals staal, beton en hout komen dan weer mooi terug in het reliëf van het servies. Een groentint zal daarbij niet misstaan, zeker wanneer de stijl wat meer naar het botanische of urban jungle neigt. Heb je een moderne inrichting met effen kleuren en strakke lijnen in huis? Dan kan het juist leuk zijn om de eettafel eruit te laten springen. Ga bijvoorbeeld mixen met kleuren, materialen en bedrukkingen. Zo wordt jouw eettafel een echte eyecatcher.

Kijk naar uiterlijk én materiaal

Op zoek naar nieuw horeca serviesgoed? Kijk dan goed naar het materiaal en of dit bij jouw levensstijl past. Het serviesgoed gemaakt van zowel porselein als aardewerk voor de professionele markt is van hoogwaardige kwaliteit zodat het servies in de professionele vaatwasmachine kan. Zijn kleuren en printjes helemaal jouw ding? Ga dan voor aardewerk servies waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Houd bij het uitzoeken van het servies wel het interieur in je achterhoofd, zodat jouw aangeklede tafel straks perfect blend in het geheel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide