461
Waarom metalen bakvormen in elke keuken onmisbaar zijn!
Gepubliceerd: 30-10-2023

Voor het maken van taarten, cakes, broden en andere lekkernijen zijn verschillende bakvormen verkrijgbaar. De meest gebruikte bakvormen zijn van metaal en dat is niet voor niets. Wanneer je namelijk bakt met metalen bakvormen, profiteer je van een aantal voordelen.

Waarom bakken met metalen bakvormen?

Metalen bakvormen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten metaal, zoals aluminium, staal of roestvrij staal. Deze materialen zijn gekozen vanwege hun warmtegeleidende eigenschappen, waardoor je tijdens het bakproces een gelijkmatige verdeling van warmte krijgt. Het resultaat zijn gelijkmatig gebakken, gare baksels met een perfecte structuur en kleur. Hierdoor kun je met deze vormen zowel luchtige taarten als hartige quiches en zelfs diverse cakes met een mooie goudbruine kleur bakken. Ook diverse soorten broden kun je perfect in metalen vormen bakken. Of je nu een klassiek witbrood of knapperige croissants wilt bakken, bakvormen van mentaal zijn ideaal voor het bereiken van die perfecte knapperige korst terwijl het midden zacht en luchtig blijft.

Wat zijn de voordelen van metalen bakvormen?

  • Goede warmtegeleidende eigenschappen: hierdoor wordt de warmte over de hele vorm verdeeld en het baksel gelijkmatig gaar gebakken.
  • Duurzaamheid: bakvormen van metaal zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen langdurig gebruik, waardoor ze een kosteneffectieve investering zijn voor elke keuken.
  • Antiaanbaklaag: deze bakvormen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor je creaties gemakkelijk uit de vorm kunnen worden gehaald en waardoor schoonmaken een eenvoudige klus wordt.
  • Variatie in ontwerp: bakvormen van metaal zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor je een breed scala aan bakcreaties kunt maken, van traditionele ronde cakes tot unieke gevormde taarten.
  • Gemakkelijk onderhoud: metalen bakvormen vereisen over het algemeen minimaal onderhoud en kunnen gemakkelijk worden gereinigd met warm water en zeep.

Welke metalen bakvormen zijn er?

Voor vrijwel elk baksel dat je in de oven bakt, bestaat er wel een metalen bakvorm. Voor het bakken van taarten kun je een springvorm of taartpan gebruiken. Voor het bakken van cakes zijn er verschillende soorten cakevormen verkrijgbaar. Zo bestaan er rechthoekige vormen, waarmee je een standaard rechthoekige cake kunt bakken en tulbandvormen waarmee je de lekkerste tulbandcakes kunt maken. Er zijn zelfs cakevormen met speciale patronen erin, waardoor een cake er extra mooi komt uit te zien. Er zijn ook bakvormen voor het maken van muffins, cupcakes en broden. Er bestaan zelfs metalen vormen voor het bakken van wat meer specialistische baksels zoals cannales en madeleines. De keuze is dus echt reuze! 

Wat kun je bakken met metalen bakvormen?

Met deze bakvormen kun je allerlei verschillende baksels maken. Van taarten tot aan cakes en van muffins tot aan cupcakes. Zelfs hartige quiches en broden kun je met metalen bakvormen bakken. Doordat je met de bakvormen daadwerkelijk alle kanten op kunt, zijn deze vormen geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren bakker.

Onmisbaar in elke keuken!

Bak je graag, dan zijn metalen bakvormen echt onmisbaar in je keuken. Of je nu een beginner bent die zijn bakvaardigheden wil ontwikkelen of een doorgewinterde bakker die streeft naar perfectie, bakvormen van metaal zijn de perfecte keuze om de heerlijkste lekkernijen te creëren. Met de juiste zorg en aandacht kunnen deze bakvormen een leven lang meegaan en bijdragen aan het creëren van onvergetelijke bakervaringen. Diverse bakvormen van goede kwaliteit vind je trouwens gewoon op Baktotaal.nl!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide