941
Nieuwe trend: emaille borden

Trends op interieurgebied, we zien ze in alle soorten en maten voorbij komen. En we hebben weer een scoop, namelijk emaille borden! Wellicht zegt het je nog niks, maar lees snel verder.

Want natuurlijk gaan wij voor de hipste kranen en de leukste tegels in de keuken. Maar ook het servies moet natuurlijk in dit complete plaatje passen. En geloof ons, eten van gezellige emaille borden maakt alles nog nét iets smakelijker dan het al was.

Wat zijn emaille borden?

Je hoeft je niet te schamen wanneer je nog nooit van emaille hebt gehoord, het is namelijk ook wel een apart soort materiaal. Of eigenlijk is het niet één materiaal maar is emaille meer een bewerking van een materiaal. Emaille (ook wel email genoemd, al kan dat wat verwarrend zijn) is namelijk de beschermlaag van gesmolten glas op voorwerpen van metaal of aardewerk zoals servies.

Deze laag is aangebracht om het materiaal te beschermen, te isoleren of om deze te versieren. Email bij aardewerk wordt ook wel glazuur genoemd. Emaille borden zijn er in vele kleuren en soorten, maar doordat het al eeuwenlang gebruikt wordt heeft het een pure en robuuste uitstraling. Een look die helemaal bij de laatste interieurtrends past.

Hoe gebruiken wij emaille?

Emaille in het interieur zien wij vooral terug in de vorm van een emaille servies, denk hierbij aan robuuste mokken en mooie emaille borden. Emaille borden zijn vaak in aardetinten verkrijgbaar zoals mosgroen en beige, dit komt door het basis product wat gebruikt wordt.

Ook kan het zijn dat er een soort van reliëf ontstaat of een wolkerig geheel. Een natuurlijk effect van emaille wat een zeer warme uitstraling heeft.

De natuurlijke tinten van emaille borden combineren perfect met de meeste gerechten. Dus ook wanneer jij graag Instagrammable gerecht maakt, is dit serveren op emaille borden een goed idee. Wanneer je emaille borden met een warmte tint als ondergrond neemt, steekt het voedsel veel mooier af dan wanneer je dit op een koud en wit bord doet.

Kortom, wissel eens van materiaal en ga voor emaille borden. Het hoeft uiteraard niet meteen een heel servies te zijn om toch al een nieuwe look aan je keuken te geven. Want naast dat het prettig eet en je voedsel laat shinen, staan emaille borden ook prachtig in die vitrinekast bij jou in de keuken!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners