2798
Servies
Gepubliceerd: 03-08-2017

Interieur en serviesgoed lijken in principe niets met elkaar te maken te hebben. Je hebt nu eenmaal je huis ingericht in een bepaalde stijl en je koopt gewoon een servies wat je mooi vindt. Wat is daar nu het probleem van? Toch gaat het hierbij weleens mis. Bijvoorbeeld wanneer je een prachtig modern interieur hebt, terwijl je ineens aankomt met een flitsend retro servies. Of wanneer je je huis in landelijke stijl hebt ingericht, waarna je het modernste minimalistische servies koopt dat je kunt vinden. Servies en interieur moeten dus samengaan. Hoe vind je nu een servies dat past in je interieur? 

Hoe weet je welk servies je zoekt?
Moet je een nieuw servies kopen, dan moet je natuurlijk weten welk servies je eigenlijk zoekt. Soms is dat heel duidelijk. Zo kies je in een retro woonstijl voor een opvallend servies dat meestal voorzien is van wat felle kleuren. In het antieke interieur kies je voor een antiek servies, bijvoorbeeld Delfts blauw. Er zijn dus allerlei serviezen die passen bij allerlei verschillende woonstijlen. Het servies moet ook passen bij je leefstijl: wanneer je macrobiotisch eet, kies je voor een milieuvriendelijk servies van bijvoorbeeld bamboe.

Vind het servies dat bij jou past
Als het goed is past je interieur bij jou. Dat betekent dat je gewoon kunt zoeken naar een servies dat bij jou past - meestal past het dan ook in je interieur. Vraag je altijd af welke indruk het servies zal maken op jouw tafel. In een rustiek interieur staat het heel vreemd als je het eten serveert op hippe vierkante borden. Andersom kun je geen antiek servies op tafel zetten als je huis super modern is ingericht. Bekijk dus het servies in de winkel en vraag je af hoe het zou staan op jouw tafel.

Neutrale serviezen die altijd goed zijn
Er zijn neutrale serviezen die in alle woonstijlen goed zijn. Het gaat dan meestal om serviezen uit de basislijn, die er eenvoudig en simpel uitzien. Ze zijn niet hip, niet ultramodern, niet felgekleurd, niet antiek… Ze zijn gewoon zichzelf. Deze stijl serviesgoed past in vrijwel elk huishouden. Weet je gewoon niet wat je moet kiezen, of kun je dat dure servies dat perfect in jouw stijl past niet betalen? Dan ga je gewoon voor zo’n basis-servies. Daarmee zit je altijd goed.

Wanneer je je huis inricht, wil je graag dat alle meubels en kleuren goed bij elkaar passen. Het is dan natuurlijk erg slordig als bij het dekken van de tafel blijkt dat het servies helemaal niet past bij de rest van het interieur. Het is dan ook belangrijk dat je eerst goed kijkt naar je woonstijl voordat je op jacht gaat naar een nieuw servies. En onthoud: als het niet lukt om een speciaal servies te vinden, is er altijd een basisservies dat overal bij past!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide