08
za, aug

Joseph Joseph introduceert dit najaar de Slice&Serve™. De Slice&Serve™ fungeert als een houten snijplank én als kaas- of borrelplankje. De bovenkant heeft groeven in de snijplank en is te gebruiken als broodplank. De onderkant van de (snij)plank is vlak en is te gebruiken om bijvoorbeeld kaas of biscuits of toastjes te serveren. Aan beide kanten valt het afneembare melanine schaaltje mooi in de houten (snij)plank. Handig voor het serveren van boter, olie of tapenade.

De houten (snij)plank valt naadloos in het stevige melanine onderplateau. Aan de onderkant zitten antislip voeten die zorgen voor een goede grip. De producten zijn zeer eenvoudig uit elkaar te halen. De stevige melanine bak en het afneembare schaaltje zijn vaatwasbestendig. De houten snij- en serveerplank kan met water worden afgespoeld.

Een intrigerend alternatief voor de doorsnee fruitschaal; de Dropp schaal van Menu. Een innovatieve manier om sleutels en munten te bewaren of te gebruiken als brood- of fruitschaal. De vorm van een bevroren splash verf in vele kleuren.

Menu heeft er voor gekozen zich te richten op vier van de belangrijkste ruimtes in huis. Het brede assortiment van menu geeft een groot aantal mogelijkheden voor elk soort ruimte in huis. Menu zorgt voor een speciale sfeer met allerlei verschillende soorten producten. Een groot aantal designers houdt zich continu bezig met het ontwikkelen en bedenken van nieuwe producten voor Menu. Het assortiment van Menu wordt dan ook regelmatig vergroot.

Villeroy & Boch volgt trends op de voet. Het Duitse lifestyle-merk kiest resoluut voor gedurfde kleuren en voegt er zelfs nog moderne en opvallende prints aan toe ook. Met Anmut Bloom en Anmut My Colour zorgt Villeroy & Boch voor kleur en frisheid op de gedekte tafel.

Magisso introduceert een nieuwe serveerset bestaande uit drie innovatieve producten die qua design op elkaar zijn afgestemd. Het betreft hier een kaasschaaf, taartschep en kaasmes. De producten hebben alle een unieke eigenschap: ze worden op hun kant weggezet.

De Finse designer Maria Kirvijärvi is verantwoordelijk voor het ontwerp dat zich kenmerkt door elegante, strakke lijnen met een unieke functionaliteit. De kaasschaaf, taartschep en het kaasmes zijn vervaardigd van hoogwaardig roestvrijstaal.

De producten liggen niet alleen lekker in de hand tijdens het gebruik maar dankzij het slimme ontwerp kunnen de producten op hun kant worden weggezet. Hierdoor blijft tafel of tafelkleed schoon. Kortom: ‘beschaafd aan tafel’.

De kaasschaaf is geschikt voor vele soorten kaas en zowel het kaasmes als de taartschep hebben een snijkant en zijn geschikt voor het snijden en serveren van kazen en hartige taarten.

De beste keukenmaatjes! In de keuken kunt u altijd wel wat hulp gebruiken. Daarom selecteerden wij voor u de vijf leukste en handigste keukenhulpjes. Deze behulpzame keukenfavorieten helpen u bij het koken, koffiezetten en het serveren van drankjes. En ze blinken stuk voor stuk uit in nauwkeurigheid en professionaliteit.

De koffiemachine
Iedere ochtend de dag beginnen met een perfect kopje koffie. Wie wil dat nou niet? Het geheim van een goede kop koffie zit ‘m namelijk niet alleen in de kwaliteit van de koffiebonen, maar ook in de kwaliteit van de koffiemachine. De druk waarmee de koffie wordt gezet heeft grote invloed op de smaak. Tegenwoordig zijn er volop koffiemachines te verkrijgen die het beste uit iedere koffieboon halen. En dat is maar goed ook, want Nederlanders zijn de afgelopen jaren een stuk veeleisender geworden als het gaat om de kwaliteit van koffie. Niet alleen kiezen we steeds vaker voor bijzondere en hoogwaardige koffiebonen, ook vinden we variatie steeds belangrijker. Espresso’s, cappuccino’s, latte’s en macchiato’s zijn bij ons bijna net zo gewoon geworden als het ouderwetse bakkie toost. Met een geavanceerde koffiemachine heeft u een van deze heerlijke koffie’s altijd binnen handbereik. Bij sommige apparaten hoeft u voor de cappuccino niet eens meer zelf de melk op te schuimen. Het is allemaal een kwestie van één druk op de knop. En het mooie is dat al dit koffiegeluk ook nog eens weinig ruimte inneemt in de keuken, zeker als u de machine laat inbouwen. Koffiemachines zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Uw favoriete stijl en kleur zit er zeker bij. Zo bent u altijd verzekerd van een smaakvol kopje koffie in alle opzichten.

De serviesverwarmer
Het is een van die kleine ergernissen: warm eten dat te snel afkoelt. Zeker als u veel aandacht aan een diner hebt besteed is het zonde als uw gezinsleden en uw gasten de maaltijd te koud eten. De temperatuur is immers erg belangrijk voor de smaak van het eten. Dit probleem kunt u handig oplossen met een serviesverwarmer. Dit is een verwarmde lade onder de (stoom)oven, waarin u de borden op de juiste temperatuur kunt brengen. Het eten blijft zo veel langer warm, omdat de warmte niet meteen in het koude bord trekt. Voortaan hoeft u niet meer snel te eten om uw maaltijd warm naar binnen te krijgen. Maar een zogenoemde warmhoudlade of bordenwarmer heeft meer voordelen. U kunt er ook gerechten in warm houden zonder dat het doorgaart. Zo hoeft u minder precies te plannen om alle afzonderlijke gerechten warm op tafel te krijgen. De meeste gerechten kunt u namelijk lange tijd warm houden bij temperaturen van 40°C tot 80°C, zonder dat het de smaak of de gaarheid beïnvloedt. Een andere optie is om de serviesverwarmer onder uw ingebouwde koffiemachine te laten plaatsen. Daarmee houdt u ook de koffiekopjes goed op temperatuur. Zo kunt u dus ook langer van uw koffie genieten.

De elektrische wijnkast
Wijn is een product dat veel zorg en aandacht behoeft. Dat zal iedere wijnkenner beamen. Een goede wijn komt het beste tot zijn recht als hij onder de juiste omstandigheden wordt bewaard en op de juiste temperatuur wordt geserveerd. In een wijnbewaarkast kunt u iedere wijn onder de juiste omstandigheden laten rijpen. De elektrische bewaarkasten bootsen namelijk de temperatuur en luchtvochtigheid van een wijnkelder na. Zo komt uw wijn niet alleen goed op smaak maar kunt u hem ook nog eens langer bewaren. Om de wijn op de juiste temperatuur te serveren, legt u hem in de zogenoemde wijnklimaatkast. Dat is een ‘wijnkoelkast’ met verschillende temperatuurzones. Zo kunt u alle soorten wijn op de juiste temperatuur bewaren. Een volle rode wijn serveert u immers op een andere temperatuur dan een lichte rode. En een droge witte wijn serveert u minder koud dan een sprankelende, zoete witte wijn. De verschillende temperatuurzones zorgen er ook voor dat u uw wijn stapsgewijs kunt laten koelen. En ook dat komt de smaak ten goede. Steeds meer mensen kiezen voor een wijnbewaar- en of een wijnklimaatkast in de keuken. Zeker nu de meeste kasten geheel in de keuken kunnen worden geïntegreerd. En het moet gezegd: zo’n indrukwekkende wijnkast geeft uw keuken zeker de nodige allure.

De PartyCooler
Een feestje geven is leuk, maar het is ook altijd veel werk. Terwijl iedereen geniet van uw hapjes en drankjes, bent u zelf druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Met een PartyCooler is die taak al een stuk minder tijdrovend. De PartyCooler is een verrijdbare koelunit die op iedere gewenste plek uw drank en etenswaren kan koelen. Er is voldoende ruimte voor bier, wijn, champagne, fris en natuurlijk voor hapjes die koel geserveerd moeten worden. Doordat de bovenkant van het apparaat is voorzien van een uitschuifbaar draaiplateau, is er daar ook nog eens volop plaats voor cocktails, vers fruit en andere feestelijkheden. De PartyCoooler is ook erg handig wanneer u zomers buiten gaat eten of gaat borrelen. Natuurlijk is ook hier goed nagedacht over de vormgeving. De PartyCooler is gemaakt van roestvrij staal en leverbaar in zilvermetalic en high gloss piano black. En daarmee is het niet alleen een trendy apparaat, het is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. 

De Coolkeeper 
Bierliefhebbers drinken het liefst een vers getapt biertje, ook thuis. En met de komst van de Beertender en PerfectDraft is dat geen enkel probleem meer. Maar hoe houd je de voorraad biervaatjes koel? In de meeste koelkasten is geen ruimte om een paar vaatjes koel te houden. Daarvoor is de CoolKeeper ontworpen. Dit apparaat past precies onder zowel de Beertender als de PerfectDraft. In deze speciaal op maat gemaakte koelunit passen precies drie vaatjes van vier liter. Met zo’n perfect getapt koel biertje wordt ieder feestje een groot succes. Oh ja, voor de BOB is er in de Coolkeeper ook nog eens plaats voor twaalf blikjes fris. Zo bent u er zeker van dat uw gasten ook weer veilig thuis komen!

Bron: vereniging confortabel wonen

Een vaatwasser zal in maar weinig nieuwe keukens ontbreken. De recentere modellen zijn namelijk zuiniger met energie en water dan ooit. En voor het comfort is uiteraard ook wat te zeggen. De tijd dat er werd getwist over wie de afwas doet is verleden tijd.

De reden om geen afwasmachine te nemen is passé. Vaatwassers zijn allang geen milieuonvriendelijke apparaten meer. Water wordt bijvoorbeeld hergebruikt en de hoeveelheid water en afwasmiddel wordt automatisch op de vervuilingsgraad afgestemd. De zuinigere vaatwassers zijn duurder in aanschaf, maar dat bedrag verdien je vanzelf terug doordat er minder elektriciteit en water wordt gebruikt per afwasbeurt. Een vaatwasser kent verschillen in capaciteit (de hoeveelheid couverts die erin passen), het aantal programmas, de hoogste afwastemperatuur en de indeling van de afwasmachine zelf. Er zijn simpele afwasmachines die gewoon afwassen en drogen, maar er zijn ook slimme vaatwassers die meten hoe vuil de afwas is en op basis daarvan de intensiteit van het programma bepalen. Of vaatwassers met korte programmas, speciale energiezuinige programmas of een apart programma voor een halve belading. Zestig centimeter breed is standaard, 45 cm is er ook. Nieuw: de vaatwasser in het aanrecht in plaats van eronder.

Er zijn vrijstaande vaatwassers en inbouwvaatwassers. Een vrijstaande machine kun je meteen plaatsen en aansluiten op kraan, waterafvoer en een geaarde elektriciteitsaansluiting. Vaak is een vrijstaand model geschikt voor onderbouw. Dat betekent dat de afwasmachine kan worden geplaatst onder een standaard werkblad van 60 centimeter diep. Een geïntegreerde vaatwasser is nog herkenbaar vanaf de buitenkant. De deur oogt precies hetzelfde als de rest van de keuken, alleen is aan de randen nog te zien dat er een afwasmachine achter de deur zit. Soms zit de bediening aan de buitenkant in een frontpaneel. Een volledig geïntegreerde afwasmachine is niet herkenbaar vanaf de buitenkant. De voorkant oogt precies zoals alle andere keukenkastjes. De bedieningsknoppen van de vaatwasser zijn onzichtbaar weggewerkt in de bovenkant van de deur. Handig: de vaatwasser iets hoger inbouwen dan normaal. Dat scheelt bukken en tillen.

Houd bij aanschaf ook rekening met de indeling van een afwasautomaat. Zo is het handig als de korven in hoogte verstelbaar of opklapbaar zijn. Hoge pannen en wijnglazen op hoge voet kunnen dan zonder problemen een plaatsje krijgen. Er zijn modellen waarbij de bestekkorven los te plaatsen zijn, maar er zijn er ook met een aparte uittrekkorf voor bestek. Last but not least: de hoeveelheid lawaai die een machine maakt is iets om op te letten. Vooral als het apparaat in een open keuken of woonkeuken komt te staan. Fluisterstil is dan wel zo aangenaam.

Bron: Uw Keuken | Vraag hier gratis keukenbrochures aan.

Graham & Brown introduceert lief! tafelzeil In vervolg op de lief! behang- en wanddecoratiecollectie, introduceert de Engelse fabrikant Graham & Brown nu samen met het Lifestylemerk lief! een collectie tafelzeil. De collectie kenmerkt zich door vrolijke en kleurrijke lief! dessins zoals knoopjes, ruitjes en streepjes. Er is keuze uit 4 dessins: Adele, Antje, Hanna en Nele.

Het tafelzeil kan zowel binnen- als buitenshuis worden toegepast. Het is eenvoudig schoon te maken en daardoor ideaal voor zowel dagelijks gebruik als vrolijke aankleding bij een kinderfeestje, barbecue of knutselmiddag. Dit trendy tafelzeil geeft iedere ruimte een vrolijke touch en beschermt de tafel tegen vlekken en krassen.

Het tafelzeil heeft een breedte van 1,40 meter en is in iedere gewenste lengte te koop bij Karwei voor € 12,95 per meter. www.grahambrown.nl, www.lieflifestyle.nl.