2916
Deze keukenhulpjes kunnen in jouw keuken niet ontbreken
Gepubliceerd: 21-10-2019

Keukenhulpjes zijn handige apparaatjes waarmee je het koken een stuk eenvoudiger kunt maken. Sommige keukenhulpjes horen echt bij de standaard uitrusting in de keuken. Maar andere hulpjes zijn bijzonder. Ze hebben bijvoorbeeld een extra functie of ze zijn op een andere manier te gebruiken.

 

Deze 6 handige en functionele keukenhulpjes van goede kwaliteit mogen niet ontbreken in jouw keuken.

handige_keukenhulpjes_1.jpg

1.         Vleesthermometer met afbeeldingen

Deze vleesthermometer is bijzonder. Hij heeft duidelijke afbeeldingen zodat je meteen kunt zien welke temperatuur je eten minimaal moet hebben. Aan de linkerkant zie je de indicaties voor de binnenzijde van vlees. Aan de rechterkant staat aangegeven welke temperatuur de binnenkant van je ovengerechten moet zijn. Ideaal als je niet telkens in het kookboek wilt kijken welke temperatuur je gerecht moet zijn.

handige_keukenhulpjes_2.jpg

2. Blikopener met extra versterking

Een blikopener vind je in haast elke keuken. Maar de ene blikopener is de andere niet. Sommige blikopeners werken al snel niet meer. Of het wieltje wordt al na een paar blikken botter, zodat het steeds moeilijker wordt om blikken te openen. Deze blikopener is anders. Het wieltje is van extra gehard staal, waardoor het niet bot wordt. De blikopener is ook geschikt voor mensen met beperkte kracht in hun handen.

handige_keukenhulpjes_2_3.jpg

3. Kaasmolen

Oude kaas is redelijk eenvoudig te raspen. Maar hoe jonger de kaas, hoe meer moeite het kost. Bovendien is het best vermoeiend voor de armen als je wat meer kaas moet raspen. Daarom is een kaasmolen een ideaal keukenhulpje. Je legt de kaas er bovenin en daarna hoef je alleen nog aan het wieltje te draaien. De geraspte kaas komt er aan de zijkant uit. Er zijn verschillende raspen, van fijn tot grof.

handige_keukenhulpjes_2_4.jpg

4. Garde met spiralen

Deze garde is anders dan anders. De afzonderlijke delen zijn namelijk extra gedraaid tot een spiraal. Een groot voordeel hiervan is dat je met de helft van de moeite en spierkracht net zo efficiënt kunt roeren en mengen. Een geweldige garde, die sauzen en soepen veel gemakkelijker kan mixen. Een klein nadeel is dat deze garde niet gebruikt kan worden voor hele dikke sauzen of voor dik beslag. Maar voor de fijnere en dunnere sauzen, soepen en bijvoorbeeld slagroom is hij erg praktisch.

handige_keukenhulpjes_2_5.jpg

5. Digitale keukenweegschaal

Nog zo’n vast item in de keuken: de keukenweegschaal. Een analoge weegschaal is niet erg nauwkeurig: je weet op zijn hoogst op 10-20 gram nauwkeurig wat je gebruikt. Deze digitale weegschaal is een stuk gevoeliger. Kook je vaak wat ingewikkeldere recepten, dan zul je er blij mee zijn dat deze weegschaal echt tot de gram nauwkeurig het gewicht aangeeft.

handige_keukenhulpjes_6.jpg

 

6. Bakspaan / serveertang

Heb je beperkte ruimte in de keuken? Dan heb je vaak te maken met moeilijke keuzes. Maar niet met dit handige keukenhulpje! Dit is een heel praktische bakspaan, ideaal voor het bakken of wokken van gerechten. Wil je gaan eten en heb je een serveertang nodig? Dan zet je het knopje om en verandert de bakspaan in een mooie serveertang. Ook ideaal voor de barbecue of voor het bakken en serveren van bijvoorbeeld pannenkoeken.

Koken kan een stuk eenvoudiger worden met de juiste keukenhulpjes. Dat kan bijvoorbeeld simpelweg door het gebruik van de juiste blikopener of garde, waardoor de klusjes minder energie kosten. Maar het kan ook in de vorm van hulpjes die een extra functie hebben of die efficiënter zijn. Met de juiste keukenhulpjes draai je ook voor een uitgebreid kerstdiner je hand niet meer om!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide