1401
Miele inbouwapparatuur
Gepubliceerd: 24-01-2013 Laatste update: 03-07-2017

Tijdens de beurs LivingKitchen in het Duitse Keulen presenteerde Miele een geheel nieuwe generatie inbouwapparatuur (6000-serie) “ van ovens tot stoomovens en van koffieautomaten, magnetrons tot afzuigkappen. Opvallend bij de nieuwe generatie inbouwapparaten van Miele is het innovatieve design, de zeer eenvoudige bediening en een reeks van bijzondere technische eigenschappen, waardoor de keukenapparatuur van Miele nu nog gemakkelijker, sneller en efficienter is.

Centraal tijdens de beursprimeur staan twee elegante designlijnen, die passen bij diverse keukenstijlen: PureLine en ContourLine. PureLine past bij een puristische tot moderne woonstijl, gericht op een bescheiden integratie van de inbouwapparatuur in de keuken. In dit concept staat de keuken als geheel centraal en zijn de afzonderlijke elementen hieraan ondergeschikt. Veel glas in het front van de apparatuur en in het bedieningspaneel is een belangrijke eigenschap van PureLine. Verrassend zijn de robuuste handgrepen aan de apparaten, die als het ware voor het glazen front zweven.

ContourLine onderscheidt zich duidelijk van PureLine. Weliswaar is ook in deze designlijn het glazen front met de geïntegreerde bedieningselementen nieuw, maar anders is het grote aandeel roestvrij staal, bijvoorbeeld rondom de oven. De greep van de apparatuur lijkt hier een vast onderdeel van de rand rond de oven en strekt zich uit over de gehele breedte. ContourLine benadrukt de inbouwapparatuur zelf zij vormt een statement binnen een modern tot traditioneel ingerichte keuken, waarbij door de vele details een gezellige, huiselijke atmosfeer wordt gecreeerd.

Elke designlijn op zich biedt een compleet programma aan keukenapparatuur, gebaseerd op fundamentele elementen in de vormgeving. Daartoe behoren het sensor-bedieningselement (MasterControl), waarin centrale bedieningstoetsen zoals Aan/uit en Reset zijn geïntegreerd, evenals de display midden op het glazen front. Samen vormen deze eigenschappen in de vormgeving van de apparatuur een tot nu toe unieke designhomogeniteit. Combinaties van de diverse apparatuur zowel in horizontale als ook in verticale richting gaan vloeiend in elkaar over. Zelfs modellen met draaiknoppen en modellen met touch-bediening kunnen zonder problemen met elkaar worden gecombineerd.

Nieuwe kleuren: obsidiaanzwart en havannabruin
Bij het concept van de designlijnen PureLine en ContourLine horen ook nieuwe kleuren. Naast de bekende Miele-kleuren en oppervlaktematerialen zoals roestvrij staal met CleanSteel en diepzwart worden nu ook de kleuren obsidiaanzwart en havannabruin aangeboden. Obsidiaanzwart is een glanzende diepzwarte kleur. Havannabruin is een moderne kleur, waarmee zowel in nieuwe keukens als ook bij vervanging van keukenapparatuur in een bestaande keuken fraaie kleurcombinaties mogelijk zijn.

Met de nieuwe generatie inbouwapparaten van Miele wordt de bediening van inbouwapparatuur nog eenvoudiger. Er zijn diverse bedieningsconcepten die naar eigen voorkeur gekozen kunnen worden. Een nieuw bedieningsconcept is de M Touch-bediening. M Touch verwijst naar de TFT-Touch-display met zeer hoge resolutie (thin-film-transistor-display), zoals wij dit al kennen van smartphones en tablets. De gebruiker doorloopt het menu door met de punt van zijn vinger hierover te vegen of te scrollen. De diverse functies en keuzemogelijkheden worden duidelijk in het wit op een zwarte achtergrond aangeduid.

Exclusief bij Miele: MultiSteam, CupSensor, FlexiLight
Met de nieuwe generatie inbouwapparaten heeft Miele alle productgroepen voor wat betreft technische details en design verder ontwikkeld. De meest opvallende voorbeelden hiervan zijn de MultiSteam-technologie bij de stoomovens, de CupSensor bij de inbouwkoffieautomaten en de FlexiLight-verlichting voor koelapparatuur.

MultiSteam vormt het hoogtepunt binnen de nieuwe generatie Miele-stoomovens. Deze technologie is bedoeld voor modellen met een grote bereidingsruimte. Water wordt uit het reservoir naar een krachtige stoomopwekker achter de bereidingsruimte getransporteerd. De opgewekte stoom verspreidt zich vervolgens via acht inlaatopeningen (zes bij de combi-stoomoven) in de bereidingsruimte. Voordeel: de opwarmtijden zijn kort en de snelle, gelijkmatige stoomverdeling leidt tot uitstekende resultaten. De MultiSteam-technologie is een uniek kenmerk van de Miele-stoomovens en is als zodanig direct herkenbaar. De stoominlaatopeningen zijn in een module aan de achterkant van het apparaat geïntegreerd, terwijl het MultiSteam-symbool en het Miele-logo op decente wijze met led's zijn verlicht (afhankelijk van het type)

De nieuwe inbouwkoffieautomaat uit het topsegment valt op door de bijzondere CupSensor. Het betreft hier een sensor die automatisch de grootte van de koffiekop of beker herkent. Of het nu gaat om een hoog Latte Macchiato-glas of om een klein espressokopje, door middel van de randsensor van de CupSensor wordt precies de juiste maat herkend en neemt de schenktuit automatisch de juiste positie in. Daardoor wordt spatten van koffie en melk voorkomen. Bovendien zorgt dit voor een mooie cremelaag en heeft de koffie altijd de juiste temperatuur. Zelfs bij variaties met melkschuim wordt een nauwkeurige uitgifte door de CupSensor gegarandeerd, doordat na de melkschuimtoevoeging de schenktuit een centimeter naar boven gaat en op die manier helemaal schoon blijft.

Tot de nieuwe generatie inbouwapparaten behoren ook nieuwe inbouw-koelkasten. Deze modellen (K 30.000-serie) schitteren al bij het openen van de deur door de exclusieve FlexiLight-verlichting van de glasplaten. Led-lampen, gemonteerd aan de voorkant van de glasplaten, zorgen voor een gelijkmatige en aangename verlichting in de koelruimte. Elke afzonderlijke inschuifhoogte is voorzien van contactpunten, waardoor de FlexiLight-glasplaten vrijwel willekeurig binnen de koelruimte kunnen worden verplaatst. Dit is bijzonder praktisch, wanneer bijvoorbeeld ruimte nodig is voor een grote taart of dergelijke.

De nieuwe generatie inbouwapparatuur van Miele wordt in Nederland medio juni 2013 op de markt gebracht.

Wonenonline