67
Zo richt je je keuken in tot een gezellige plek
Gepubliceerd: 26-03-2024

Een huis met een woonkeuken, dat willen we allemaal wel. Zo’n gezellige plek waar het hele gezin ’s avonds aan de maaltijd zit en al etende de dag doorneemt. Of waar nadat de vaatwasser is ingeruimd goede gesprekken aan de keukentafel worden gevoerd. Heb jij ook zo’n keuken, dan kun je daar in een handomdraai de plek van maken waar je bezoek liever zit dan in je woonkamer. Of de plek waar je diepgaande gesprekken voert met je tienerdochter over de keuzes die zij in haar leven maakt. Kortom, de keuken is een belangrijke plek in huis. Zelfs als je geen woonkeuken hebt ben je er vaak te vinden. Reden genoeg dus om aan de inrichting ervan genoeg aandacht te besteden.

Geef de keuken iets persoonlijks

Je keuken wordt pas echt van jou als je hem iets persoonlijks geeft. Dat kan met simpele aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie verjaardagskalender of een gezinsplanner met eigen foto’s. Op die laatste kan iedereen zijn afspraken schrijven zodat altijd duidelijk is waar iedereen ‘uithangt’ en of ze die avond wel of niet mee eten. Handig voor degene die voor het avondeten of voor de boodschappen zorgt. Er zijn ook gezinnen waar iedereen zijn eigen naambeker heeft. Dan is er ook geen discussie wie welke beker gebruikt tijdens het ontbijt of ’s avonds voor de tv.

Welke keukentafel kies je?

Er is een groot aanbod aan keukentafels c.q. eettafels. Vierkant, langwerpig, rond, ovaal. Bij het kiezen van een geschikte tafel moet je op twee dingen letten. Ten eerste moet de tafel natuurlijk passen in je keuken. Maar er moeten natuurlijk ook genoeg zitplaatsen zijn voor het hele gezin. Bedenk dat een ronde of ovale tafel een speels effect geeft, maar ze nemen wel meer ruimte in. Je kunt daarentegen wel wat meer spelen met stoelen rond de tafel en er zo een extra plekje bij smokkelen indien nodig. Als je ook vaak aan de keukentafel werkt met je laptop is de hoogte belangrijk. Als je daar niet goed op let krijg je al snel rug-, nek- en schouderklachten.

Welke kleuren kies je voor je keuken?

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken moet je je realiseren dat je daar de komende tien tot vijftien jaar tegenaan moet kijken. Een kalender planner van Invulboekjes.nl kun je elk jaar wisselen, maar een nieuw aanrechtblad koop je natuurlijk niet zomaar. Datzelfde geldt voor de panelen op je inbouwapparatuur en de keukenkastjes. Kies dus een kleur die je op de lange termijn ook nog mooi vindt. Probeer modetrends te vermijden. Die knalrode of felblauwe keuken leek een goed idee toen je hem uitkoos, maar na een paar jaar gaan die felle kleuren vaak tegenstaan. Als je van vrolijke kleuren houdt, kun je die ook terug laten komen in accessoires. Die zijn wat gemakkelijker te vervangen dan een complete restyling van je keuken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide