202
Tips om je keuken een luxe uitstraling te geven
Gepubliceerd: 09-04-2024

Droom jij van een keuken die luxe uitstraalt? Dan hoef je niet meteen een hele nieuwe keuken aan te schaffen, want er zijn genoeg manieren om je keuken er luxe uit te laten zien. Door een paar dingen te veranderen, maak je al een wereld van verschil. Benieuwd naar de beste tips om je keuken een luxe uitstraling te geven? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij! 

Kies voor hoogwaardige materialen

Een goede manier om je keuken een vleugje luxe te geven, is door hoogwaardige materialen te kiezen. Er zijn genoeg materialen die luxe uitstralen en die jouw keuken een boost kunnen geven, zoals marmer, koper, natuursteen en massief hout. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van het werkblad, het installeren van een nieuwe achterwand of het veranderen van je keukenkastjes. Door enkele luxe materialen toe te voegen, zal het er direct anders uitzien.

Investeer in luxe apparatuur

Niet alleen de materialen die je kiest spelen een grote rol in hoe jouw keuken eruitziet, dat geldt ook voor de apparatuur. Het is dan ook een goede tip om te investeren in luxe apparatuur als je jouw keuken een moderne uitstraling wilt geven. Kijk eerst naar welke apparaten aan vervanging toe zijn. Van het veranderen van je kraan tot het installeren van een nieuwe vaatwasser of het kopen van hoogwaardige pannen, er zijn allerlei manieren om je keuken luxe te maken zonder dat daar een volledige renovatie voor nodig is.

Installeer inbouwspots

Je keuken een luxe uitstraling geven doe je ook door inbouwspots te installeren. Inbouwspots geven de ruimte een strakke en moderne uitstraling en zorgen tegelijkertijd voor goed licht in de ruimte. Deze spots zijn vaak makkelijk te dimmen en daardoor perfect aan te passen aan je wensen. Met deze goedkope inbouw led spot maak je een uitstekende keuze als je jouw keuken graag een vleugje luxe geeft.

Voeg gouden accenten toe

Zeg je luxe, dan zeg je goud. Het toevoegen van gouden accenten is daarom ook een effectieve manier om je keuken een luxe uitstraling te geven. Je kunt hier alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan gouden handgrepen voor je keukenkastjes, gouden servies, een gouden kraan of andere accessoires in deze kleur. Met goud trek je gelijk de aandacht en ziet het er direct elegant uit.

Met deze tips ben je al een goed eind op weg als je jouw keuken een luxe uitstraling wilt geven. Zo geef je jouw bestaande keuken een mooie make-over!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide