2806
Slimmer en fraaier: een klepbank als eetkamerbank
Gepubliceerd: 19-02-2019

Klepbanken worden vaak gebruikt worden in de mooiste interieurontwerpen. Ze ogen fris en modern en tegelijkertijd rustiek en gezellig. Klepbanken zijn vooral zo uitnodigend omdat ze ruimtelijk zijn. Dit komt door de afwezigheid van armleuningen. Het zijn meubels om lekker mee aan tafel te hangen of om te zitten en aan de keukentafel je werk te kunnen doen. Bovendien is het een ideaal meubel om meer personen op kwijt te kunnenl waardoor je met een gezelschap gezellig kunt borrelen of een spel kan spelen. De ruimte die ze innemen is bovendien volledig beschikbaar voor opslag. Een ideale oplossing voor uw keuken of gang, maar dan moet een klepbank wel schitterend én comfortabel zijn.

 

Ambachtelijk houtwerk: ADNE
Een prachtige klepbank is bijvoorbeeld het type ADNE. Dit strakke meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De nieuwste constructie is vervaardigd uit dik hout, ook de rugleuningen en zitoppervlakten. Stevige scharnieren maken de kleppen duurzaam. Niets is fabrieksmatig aan ADNE, want deze modellen worden met de handgemaakt en geschilderd. Dit merkt u aan de typische stijl van echt hout en ambachtelijk timmerwerk. Denk aan een enkele noest en het licht onregelmatige houtoppervlak. Dit hoort bij authentieke houten meubelen.

Eigen ontwerpen
De klepbanken van Woonloodz zijn ook direct herkenbaar. Het eigen ontwerp, genaamd “klepbank Woonloodz 2” is hier speciaal voor gemaakt. Het stoere ontwerp kenmerkt zich door de kalm witte basis, de strakke lijnen en de onbehandelde staalelementen. In dit ontwerp komen de beste eigenschappen van de vorige ontwerpen tot zijn recht. Inspirerend zijn de modellen NORA en de kleine klepbank voor kinderen, MIRRE. Toch mag u ook uitstekend zitcomfort verwachten. Immers is dit onmisbaar voor een klepbank in de woning of bedrijfsruimte. Hier is dan ook goed over nagedacht: zowel de zitdiepte, zithoogte als rugleuningstand hebben de juiste verhoudingen.

Stoere combinatie
Extra stoer is het om een klepbank te combineren met een robuuste tafel zoals een boomstamtafel. Boomstamtafels zijn uniek, omdat ieder tafel op een ambachtelijke manier wordt geproduceerd. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei modellen en afmetingen. Hierbij heb je de keuze uit een houten of metalen onderstel. Je kunt een robuuste eiken tafel geheel op maat laten maken, waardoor deze uitstekend past in de ruimte waar de tafel komt te staan. Maar ook bij de klepbank, waar je je zinnen op hebt gezet.

Een zee aan opbergruimte
Een prettige woning of werkruimte kan niet zonder een comfortabele bank. Maar het blijft jammer dat deze vaak zoveel ruimte innemen. De klepbank is dan ook een economisch alternatief. Met dit meubel verliest u amper ruimte: deze kunt u nog altijd gebruiken. Bijvoorbeeld voor het opbergen van bezittingen die u snel bij de hand wilt hebben, maar wel uit het zicht. Denk aan uw gereedschap, boeken, vakantiespullen of het speelgoed van de kinderen. Vooral hoekbanken in de woonkeuken levert een zee aan extra ruimte op.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide